ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ

Μοίρασε το

Ξαφνικά και εκεί που είχαν αρχίσει να κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στο «ευρύτερο» ΠΑΣΟΚ για τις συνεχείς αποψιλώσεις προς το συντηρητικότερο σειράς μεταρρυθμίσεων που έγιναν τη διετία 2009-2010, και που φυσικά αν και τις σκέπασε ο κουρνιαχτός της κρίσης, υπάρχουν και λειτουργούν, το επίσημο κόμμα άρχισε να ανακτά τη μνήμη του.

Με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει στους δύο νέους μονομάχους, ενός μάλλον παρωχημένου πλέον δικομματισμού, ότι όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που χρησιμοποιείται σήμερα από τη δικαιοσύνη, και για τις θεαματικές αποκαλύψεις του πάρτι που είχε στηθεί με τα θαλασσοδάνεια και τα πλυντήρια μαύρου χρήματος, στήθηκε εν μέσω τρομακτικών προβλημάτων και λυσσαλέων αντιδράσεων την περίοδο εκείνη. Μίλησε μάλιστα για «τσάμπα μαγκιές» για την αρνητική στάση που είχαν κρατήσει τότε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όταν καταψήφιζαν συλλήβδην κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης. Το ερώτημα είναι γιατί αυτή η έντονη αντίδραση και κυρίως γιατί αυτή τη χρονική στιγμή.

Η απάντηση βρίσκεται στις έντονες επικρίσεις πρώην και νυν στελεχών του Κινήματος, που με σκληρό τρόπο καυτηρίασαν και κατήγγειλαν την τάση του σημερινού «μικρού ΠΑΣΟΚ», να ταυτίζεται με τις συντηρητικές πολιτικές του εκ δεξιών του κυβερνητικού εταίρου. Κι αν αντιδρά να το πράττει μόνο και μόνο για την τιμή των όπλων. Εκτός από την έντονη αντίθεση που εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για την αλλαγή του νόμου που αφορά την ψήφο των ομογενών και των νόμιμων μεταναστών, υπήρξε η καταγγελία της Άννας Διαμαντοπούλου για «παράγκα Σαμαρά Βενιζέλου» και «κυνική συνδιαλλαγή» με αφορμή τις αλλαγές στο παρά πέντε του εκλογικού νόμου για την ευρωβουλή,  αλλά και η οργισμένες δηλώσεις  Ραγκούση ότι «οδηγούμαστε σε πολιτικό μεσαίωνα».

[quote text_size=”small”]

Ήδη ακόμα και στελέχη προσκείμενα στη σημερινή ηγεσία άρχισαν να «θυμούνται» πως και η «διαβούλευση» που προκάλεσε ειρωνείες και η διαύγεια που πολεμήθηκε αδυσώπητα από κατεστημένα συμφέροντα του δημοσίου και η ανοιχτή διακυβέρνηση παρά τις αγκυλώσεις που της προκάλεσαν αμετανόητοι κομματικοί, ήταν πρωτοπόρες πολιτικές που σήμερα εφαρμόζονται και επαινούνται ακόμα και από εκείνους που τότε τις πολέμησαν.

[/quote]

Ένα είναι βέβαιο. Αυτή τη στιγμή στο συρρικνωμένο ΠΑΣΟΚ διεξάγεται ένας κλεφτοπόλεμος που έχει ως ορίζοντα τις προσεχείς διπλές εκλογές. Με δεδομένο ότι οι προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ζοφερές, πολλά πρώην και νυν στελέχη έχουν βάλλει εμπρός τις στρατηγικές της επόμενης μέρας. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και ο Ανδρέας Λοβέρδος που δημιούργησε δικό του κόμμα, έχει αρχίσει στην ουσία το δρόμο της επιστροφής.

Όλοι μαζί βέβαια σε ένα συμφωνούν. Ότι πρέπει να αφυπνιστεί η παράταξη, την οποία διαχειρίστηκαν «οι νέοι Αλεξανδρείς» με χαρακτηριστική ιδιοτέλεια. Βλέποντας μάλιστα πως μετά την καταβύθιση του κόμματος κινδυνεύουν όλοι είτε είναι ενεργά στελέχη είτε σε αγρανάπαυση, να παρασυρθούν οριστικά στη δίνη που δημιουργεί η κάθετη πτώση και να σβήσουν πολιτικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου