ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μοίρασε το

Δεν είναι εύκολο μια πολιτική ομάδα που επί χρόνια βρισκόταν στη θέση της ελάσσονος και ως εκ τούτου και της πλέον ανεύθυνης αντιπολίτευσης, να συνηθίσει, ούτε τα βάσανα της διακυβέρνησης, ούτε τις αντιδράσεις στις αποφάσεις της. Όταν μάλιστα μπήκε πολύ νωρίς στον καταιγισμό των διαψεύσεων των προσδοκιών που είχε καλλιεργήσει και εμφανίζεται καθημερινά, σε κάθε απόφαση που λαμβάνει ή κάθε μέτρο που εξαγγέλλει, εντελώς ανακόλουθη, να θυμίζει μάλιστα τους προηγούμενους κυβερνώντες στις χειρότερες εκδοχές τους.

[quote text_size=”small”]

Και ακόμα είμαστε στην αρχή του Γολγοθά καθώς μόλις αυτή την εβδομάδα ήρθαν τα κλιμάκια των δανειστών στην Αθήνα και με πρώτο βραχυκύκλωμα την ματαίωση της συνεδρίασης του euroworking-group, που σημαίνει καθυστέρηση της επόμενης δόσης.

[/quote]

Ένα έργο που έχει χιλιοπαιχτεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια της κρίσης και οι μόνοι που φαίνεται πως ζούσαν σε άλλη χώρα και ιδίως σε άλλη Ευρώπη ήταν οι σημερινοί κυβερνώντες αν κρίνουμε από το πρώτη βραχύβια επτάμηνη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον τρόπο που αντιπολιτευόταν τον εαυτό της και το μέλλον του τόπου. Έως ότου είδε κι αυτή φως και ανένηψε, δανειζόμενη τα διπλάσια απ’ όσα ήταν αναγκαία πριν από ένα χρόνο. Τώρα η ανησυχία και η αμηχανία στο Μαξίμου είναι διάχυτη, καθώς οι ρόλοι έχουν αλλάξει και οι περισσότερες κοινωνικές ομάδες με επί κεφαλής τους αγρότες και τους συνταξιούχους, – προνομιακούς συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς την εξουσία, που βλέπουν ότι η υποσχεσιολογία αποδείχθηκε πουκάμισο αδειανό -, να ετοιμάζονται να κατέβουν στους δρόμους.

Η συνέχεια μοιάζει τόσο προφανής, ως προς την κυβερνητική αντίδραση, που ίσως για πρώτη φορά η συνταγή να αποδειχθεί αναποτελεσματική. Δηλαδή ο κοινωνικός αυτοματισμός, η καλλιέργεια αντιπαλότητας της μιας κοινωνικής ομάδας εναντίον της άλλης, η πρόκληση εμφυλίου και διάσπασης μέσα στην ίδια επαγγελματική ομάδα. Ωστόσο τα προαπαιτούμενα που θα έρχονται κατά κύματα και δεν θα αφήσουν κανένα επίπεδο διαβίωσης άθικτο, είναι απολύτως βέβαιο πως θα προκαλέσουν κλιμακούμενες αντιδράσεις, ιδίως στο κομμάτι εκείνο των πολιτών που πήραν τοις μετρητοίς το σκίσιμο των μνημονίων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την επαναφορά της 13ης σύνταξης, τη διατήρηση των φοροαπαλλαγών των αγροτών και τόσα άλλα αναρίθμητα.

[quote text_size=”small”]

Και όπως φαίνεται από το υποβόσκων βαρύ κλίμα στις κοινοβουλευτικές ομάδες των συγκυβερνώντων κομμάτων, σύντομα, η οριακή κυβερνητική πλειοψηφία τους μπορεί να απειληθεί.

[/quote]

Είναι προφανές ότι, ούτε η χαρακτηριστική ανεπάρκεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αντί να δίνει μάχες στη βουλή και στην κοινωνία, αναλώνεται σε μια εσωκομματική διαδικασία που κινδυνεύει να μοιάζει με οπερέτα, ούτε η άλωση του κράτους από τους γνώστες της μεθόδου, κρατικοδίαιτους πρώην πασόκους, που έσπευσαν να ξανανέβουν στο άρμα της εξουσίας, ούτε ο έλεγχος της ενημέρωσης μπορεί να λύσει το πρόβλημα της κυβέρνησης. Ούτε και το πρόβλημα της οικονομίας που είναι το μείζον εθνικό θέμα θα λυθεί με επικοινωνιακή διαχείριση. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, μεταρρυθμίσεις και αναγκαίες αλλαγές που χρόνια έπρεπε να έχουν προχωρήσει, και λαϊκίστικα πολεμήθηκαν από τους νυν κυβερνώντες- σαν μια θεία δίκη να το μεθόδευσε έτσι- ώστε να κληθούν οι ίδιοι να εφαρμόσουν εκείνα που χρόνια πολεμούσαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου