ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΦΕΛΕΙΑ

Μοίρασε το

Είναι πασίγνωστη η ρήση πως η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία και πολλές φορές ως κωμωδία. Όπως επίσης και ο νόμος των πιστολέρο της αμερικάνικης Άγριας Δύσης, πως αν τραβήξεις πιστόλι πρέπει να πυροβολήσεις, αλλιώς σ’ έφαγαν.

Η ιστορία της ΕΛΣΤΑΤ και η βεβιασμένη αποστολή της δικογραφίας στη βουλή, από τους δύο δικαστές, τη στιγμή που ανέμεναν την αναγγελία πειθαρχικής τους δίωξης, λόγω της υπόθεσης των αναπόδεικτων «παρεμβάσεων» στο έργο τους, προφανώς δεν αποτελεί «επικίνδυνη αφέλεια», όπως κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ.

Φυσικά οι δύο δικαστές, είχαν και το δικαίωμα και την εκ του νόμου υποχρέωση να πράξουν με αυτό τον τρόπο. Ωστόσο η συγκυρία ήταν τέτοια, που προκάλεσε εύλογες απορίες στους πολίτες. Σε μια στιγμή που η χώρα εμφανίζεται ενωμένη να δίνει ίσως τη σημαντικότερη μάχη της μεταπολίτευσης για την οικονομική της σωτηρία, η κίνησή τους είχε ούτως ή άλλως παρεμβατική δυναμική στα πολιτικά πράγματα της χώρας, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος και εν όψει εκλογών, να πυροδοτηθούν αντιπαραθέσεις, με λάσπη εκατέρωθεν και ποινικοποιήσεις. Κάτι που είναι βούτυρο στο ψωμί για  εκείνα τα ΜΜΕ που στηρίζουν την υπόστασή τους στον άκρατο λαϊκισμό. Ήδη άρχισαν τα πρωτοσέλιδα σε κάποια έντυπα του είδους αυτού.

Πάντως σοβαρές εφημερίδες, προσεγγίζουν το όλο θέμα προσεκτικά, όπως η Καθημερινή, που στο κύριο άρθρο της επισημαίνει πως «πράγματι το έλλειμμα εμφανίσθηκε μεγαλύτερο, επειδή η EUROSTAT επέβαλε την ευρωπαϊκή μεθοδολογία και στις ελληνικές αρχές. Οι εταίροι μας θα πρέπει να αναρωτιούνται σήμερα πώς γίνεται σε μια χώρα της Ε.Ε. να διώκεται κάποιος επειδή έκανε τη δουλειά του σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα». Προφανώς και το ΠΑΣΟΚ που κατηγορείται έστω και με βάσει «μαρτυρίες μονόπλευρες αναξιόπιστων και άσχετων με την υπόθεση μαρτύρων, τη στιγμή που δεν εξετάστηκαν ούτε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, ούτε ζητήθηκε η άποψη της  EUROSTAT, θεωρεί το όλο θέμα υποκινούμενο, που σκοπό έχει να πλήξει την πολιτική υπόσταση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του και καταγγέλλει προσπάθεια μετατόπισης ευθυνών.

Από την άλλη υπάρχουν φωνές και από τα άλλα κόμματα, κυρίως από τη ΝΔ και το Συνασπισμό που αφήνουν ανοιχτό να ζητηθεί σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για το θέμα. Οι άνεμοι εσπάρησαν και οι θύελλες είναι αναμενόμενο να θεριστούν για μια ακόμη φορά. Άρα ο μόνος δίκαιος δρόμος πλέον είναι να προχωρήσει η Βουλή την υπόθεση, με εξέταση όμως όλης της περιόδου των Greek Statistics, ώστε και η αλήθεια να αποκαλυφθεί και το αίσθημα δικαίου θα αποκατασταθεί.

Σίγουρα πολλά στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης θα μετανιώνουν σήμερα όταν με την ασφυκτική προτροπή της Ευρώπης και του ΔΝΤ, ετοίμαζαν την εξεταστική για τα παραποιημένα στοιχεία του ελλείμματος, της κυβέρνησης Καραμανλή. Έκαναν πίσω τότε είτε υπέρ της συναίνεσης ή από δειλία και ο νόμος του Φαρ Ουέστ τους τιμωρεί, καταλογίζοντας τελικά σε αυτούς επικίνδυνη αφέλεια.. Ωστόσο υπάρχει η ευκαιρία αλλά και η απαιτούμενη πλειοψηφία να γίνει εξέταση και καταλογισμός ευθυνών και για τότε και για τώρα. Κάποιοι σίγουρα έχουν να φοβούνται πολλά απ’ αυτά που θα αποκαλυφθούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου