ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ή ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ

Μοίρασε το

Σε ανύποπτο χρόνο, λίγο μετά τις εκλογές και ενώ οι πανηγυρισμοί για την νέα κυβέρνηση άμβλυναν τα προβλήματα βουνό που είχε μπροστά της, δημοσιεύματα των μεγάλων ΜΜΕ του ευρωπαϊκού συστήματος, είχαν μιλήσει για τη στρατηγική κωλυσιεργίας των θεσμών, αλλά και των Γερμανών να αφήσουν τα πράγματα να φθάσουν στο παραπέντε, και να διαπραγματευτούν με τους Έλληνες σε συνθήκες ασφυξίας από την έλλειψη ρευστότητας.

Προφανώς τα κυβερνητικά στελέχη που ανέλαβαν τις διαπραγματεύσεις δεν έδωσαν σημασία σε αυτή την πάγια τακτική όλων ανεξαιρέτως των διαπραγματευτών, να επιδιώκουν να βρεθούν σε θέση ισχύος για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα συμφέροντά τους. Βέβαια όσοι πολιτικοί, αναλυτές και πολίτες παρακολούθησαν με προσοχή πως λειτούργησαν οι θεσμοί και πως αντιμετώπισαν όλες τις μετά το ξέσπασμα της κρίσης ελληνικές κυβερνήσεις, σίγουρα θα προέβλεπε και την συμπεριφορά απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Αν μάλιστα θυμηθούμε πως εκδίωξαν με την συνεπικουρία εγχώριων συμφερόντων τον ΓΑΠ, που θεωρείτο μάλιστα πιστός ευρωπαϊστής, ή πως φέρθηκαν προεκλογικά στον ομοϊδεάτη του σημερινού ευρωπαϊκού κατεστημένου Α. Σαμαρά, θα συμπεραίναμε βάσιμα πως μια κυβέρνηση κριτικά ιστάμενη απέναντι στην ΕΕ, που δηλώνει μάλιστα «πρώτη φορά αριστερά», θα είχε τουλάχιστον την ίδια αντιμετώπιση.

Υπάρχουν λοιπόν φωνές στο εσωτερικό των σημερινών συγκυβερνώντων κομμάτων, παρασκηνιακά για των ώρα, που μιλούν για λάθος εκτιμήσεις, για το μέγεθος των αντιδράσεων εταίρων και δανειστών, καθώς και ως προς τις προσδοκίες στήριξης από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Προφανώς πρόκειται για προφάσεις εν αμαρτίαις, καθώς δεν δικαιολογείται κανένας έλληνας ότι κι αν πιστεύει, να μη γνωρίζει τη κατάσταση της χώρας και κυρίως τις ανάγκες της οικονομίας και την εξάρτησή της από τη διασωλήνωση με την ΕΚΤ.

[quote text_size=”small”]

Πόσο μάλιστα εκείνοι που έταζαν λαγούς με πετραχήλια στους πολίτες, για να κατακτήσουν την εξουσία με πραγματικό κυβερνητικό πρόγραμμα, το βλέποντας και κάνοντας.

[/quote]

Τώρα στην οριακή κατάσταση που έχει οδηγηθεί ο τόπος, με τους δανειστές να έχουν το πάνω χέρι, με την κυβέρνηση να μετράει και το τελευταίο ευρώ να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, ο πρωθυπουργός, εμφανώς σε δυσχερή θέση, προσπαθεί να διορθώσει τις ανεπάρκειες, τους ναρκισσισμούς, τους μεγαλοϊδεατισμούς του τύπου «θα αλλάξουμε την Ευρώπη», επιχειρώντας να πάρει την τελματωμένη διαπραγμάτευση επάνω του και να την οδηγήσει στο γήπεδο της πολιτικής, αν και γνωρίζει πως όλοι οι προκάτοχοί του που επιδίωξαν κάτι τέτοιο απέτυχαν παταγωδώς. Τώρα ο εγκλωβισμός τείνει να γίνει αδιέξοδος, αν συνυπολογιστεί και η σκληρή αντίδραση στο εσωκομματικό πεδίο σε ενδεχόμενη άτακτη υποχώρηση και υπογραφή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου