ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ

Μοίρασε το

Ακόμα και εκείνοι που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την πολιτική γνωρίζουν πως κανένα κόμμα κανένας πολιτικός αρχηγός δεν προκαλεί – εφ’ όσον φυσικά έχει αυτή τη δυνατότητα – μια εκλογική αναμέτρηση αν είναι κάτι παρά πάνω βέβαιο ότι θα την χάσει. Όταν μάλιστα έχει και εναλλακτική πειστική επιλογή, δηλαδή ήδη κυβέρνηση που η βουλή που κατά πλειοψηφία τη στηρίζει έχει άλλα δύο χρόνια θητεία.

Με δεδομένο επίσης τον υπαρκτό και αδιαμφισβήτητο απ’ όλους λόγο ότι η χώρα βρίσκεται στη δυσκολότερη στιγμή εφαρμογής του δημοσιονομικού προγράμματος, και τη στιγμή που άρχισαν να διαφαίνονται στην Ευρώπη τα πρώτα σημάδια στροφής προς πιο ελαστικές πολιτικές, και με προώθηση της ανάπτυξης. Φυσικά αναφερόμαστε στην επιλογή του αρχηγού της ΝΔ, που με την επιμονή του για την προσφυγή στις κάλπες, κόντρα σε κάθε λογική, προκάλεσε πρώτα απ’ όλα στο πολιτικό του μέλλον, αλλά και στην ίδια τη χώρα πολλαπλά κατάγματα, απ’ τα οποία δυστυχώς είναι δύσκολο πλέον έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα, να συνέλθει και ο ίδιος και η παράταξή του και η χώρα.

Βέβαια αν στόχος του Α. Σαμαρά ήταν να συντριβεί το ΠΑΣΟΚ, ο στόχος αυτός επετεύχθη στο ακέραιο, μόνο που η κοινωνία το είχε τόσο πολύ δεδομένο που ελάχιστους εξέπληξε. Εκείνο που εξέπληξε τους πάντες ήταν να βάζεις στόχο την αυτοδυναμία και να κινδυνεύεις να έρθεις δεύτερος. Τι τον συμβούλευαν οι σύμβουλοί του τον κ. Σαμαρά τη στιγμή που όλοι οι αναλυτές διατυμπάνιζαν την άνοδο της ακροδεξιάς και έκρουαν την κίνδυνο να μην θέσει η ΝΔ ως κυρίαρχο θέμα της πολιτικής της το μεταναστευτικό, γιατί θα γινότανε και εδώ της Γαλλίας με την έκρηξη των ποσοστών της Λεπέν; Φυσικά όταν ανακινείς ένα θέμα κινδυνεύεις να εγκλωβιστείς σε αυτό από τον άκρατο λαϊκισμό που όπως ήταν αναμενόμενο θα εκδήλωναν τα ακραία στοιχεία. Και αυτό ήρθε σαν συνέχεια της εκ της φυγοκέντρου δυνάμεως δημιουργία του μορφώματος Καμένου, που πλέον είναι και αυτό μαζί με την ακροδεξιά κόμμα το ελληνικού κοινοβουλίου.

Δηλαδή έτσι εκτονώθηκε ο ελληνικός λαός; Ψηφίζοντας μαζικά για απώλεια σταθερότητας και αυτοκαταστροφικά αναδεικνύοντας τον ανεύθυνο λαϊκισμό κυρίαρχη δύναμη; Και όλοι αυτοί οι έμπειροι γύρω απ’ τον αρχηγό δεν έβλεπαν αυτό που όλοι όσοι ζουν στον πραγματικό κόσμο ότι τη στιγμή αυτή μόνο οργή, θλίψη και σύνδρομο του Σαμψών, δηλαδή να τους πάρω όλους μαζί μου στη δυστυχία, επικρατούσαν και αυτά και μόνο αυτά μακριά από κάθε λογική σκέψη θα εκφράζονταν; Και ιδού η κατάληξη! Η χώρα πέρασε στη σφαίρα της αβεβαιότητας, και όλοι προσπαθούν να εκφράσουν και να σχεδιάσουν δήθεν υπεύθυνες πολιτικές, πάνω σε ερείπια, από το φόβο να μη χρεωθούν το χάος που έρχεται με βήματα γοργά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου