ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ

Μοίρασε το

Την ξέραμε όλοι εμείς οι νεώτεροι του παλιού, ηρωικού «Ριζοσπάστη» της Απελευθέρωσης, ως Συντρόφισσα Μαρία. ΄Ηταν όμως μία πραγματική Κυρία η Μαρία Καραγεώργη- Γυφτοδήμου  που πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε βαθύτατο γήρας  και κηδεύτηκε διακριτικά  στις Μηλιές του Πηλίου.. Η χήρα εκείνου του μοναδικού Κώστα Καραγεώργη, του Διευθυντή του «Ρίζου», ενός πραγματικού παλληκαριού.

Που  όμως εκείνα τα πέτρινα χρόνια της ήττας και της καταστροφής της παράταξης τους, μισήθηκε από τον Ζαχαριάδη και τους τότε συντρόφους του, φυλακίστηκε, βασανίσθηκε και στην πραγματικότητα  δολοφονήθηκε στις ρουμανικές  φυλακές της Άννας Πάουκερ( μιας χειρότερης εκδοχής των Τσαουσέσκου) για να συκοφαντηθεί εν συνεχεία όσο κανένα άλλο από τα σπουδαία παλληκάρια εκείνης της εποχής και εκείνου του Κινήματος.

Είναι, ήταν προς τιμή της ότι η γυναίκα αύτη, που τίποτε  δεν έδειχνε την αποφασιστικότητα που έκρυβε η καρδιά της, έμεινε όρθια, απέναντι στον οχετό των συκοφαντιών που πέταξαν εναντίον του ανδρός της, πρώην φίλοι του και μετέπειτα δήμιοι του, πάλεψε για να υπερασπισθεί την μνήμη του που ακόμη και πρόσφατα προσπάθησαν να λερώσουν κατάλοιπα του τότε ζαχαριαδισμού, στην ελεύθερη Αθήνα του 2011 που  τίποτε δεν διδάχθηκαν από το πικρό τέλος της αυτοτιμωρίας του ανθρώπου που κάποτε λάτρεψε το αριστερό Κίνημα, έστω και αν οδήγησε την( και) δική του πατρίδα στο χείλος της καταστροφής. ΄Ένα αντίο από τον μόνο ίσως επιζώντα εκείνης της εποχής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου