ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

Μοίρασε το

Το μάθαμε κι αυτό! Υπάρχει λέει μια μυστική διεθνής οργάνωση με την επωνυμία “Anonymous” που μάχεται για τη δημοκρατία, την ελευθερία της έκφρασης και άλλα γλαφυρά που χρησιμοποιούν οι αυτόκλητοι “επαναστάτες”.

Εσχάτως, ένα από τα υψηλής ευκρίνειας και αισθητικής (άρα τεχνικά άρτιο), βίντεο της οργάνωσης που διακινείται στο Διαδίκτυο, αναφέρεται στις εξελίξεις στην Ελλάδα και απειλεί πολιτικούς, ΜΜΕ, αστυνομία και τραπεζίτες που μετέτρεψαν τη χώρα σε “παιχνιδότοπο κερδοσκόπων”. Η απειλή είναι ασαφής. Δεν προσδιορίζει τον τρόπο υλοποίησης της. Σημειώνει όμως, με επικίνδυνο υπαινιγμό: “Τραβήξατε την προσοχή μας. Τώρα είστε είστε στόχος στον πόλεμο μας ενάντια στο σάπιο σύστημα σας. Είμαστε Ανώνυμοι. Είμαστε Λεγεώνα. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένετε”.

Τι ακριβώς να περιμένουν, ποιοι και από ποιους; Ποιοι δεν συγχωρούν τι σε ποιους; Αυτά τα αυθαίρετα ερωτήματα επιχειρείται να διαπεράσουν το σώμα της ελληνικής κοινωνίας. Να καλλιεργήσουν την προσδοκία μιας “κάθαρσης” που θα προέλθει από μια “αόρατη”, “ανώνυμη” δύναμη. Είναι η “δύναμη” αυτή που, σύμφωνα με το who is who που φιλοτεχνούν οι Anonymous για τον εαυτό τους, πυροδότησε τις αναταραχές στην Τυνησία και την Αίγυπτο, που “χακέρεψε” τα αρχεία της CIA του FBI και τα προώθησε στο wikileaks για να τα δημοσιεύσει.

Να βρίσκεται άραγε και η Ελλάδα λίγο πριν την έκρηξη μιας μεγάλης κοινωνικής αναταραχής με απρόβλεπτη εξέλιξη – παρόμοια με αυτή που έζησαν χώρες του Τρίτου Κόσμου; Ελάχιστοι, είναι σε θέση να απαντήσουν με βεβαιότητα και είναι, ίσως, αυτοί που έχουν συμφέρον να υποκινήσουν παρασκηνιακά μια εκτροπή, σε μια κατ’ εξοχήν δημοκρατική χώρα. Μια χώρα κράτος-μέλος της ΕΕ.

Διότι, όσο κι αν κάποιοι σπεύδουν να το υπογραμμίζουν, συνειδητά ή ασυνείδητα, η Ελλάδα δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει χώρα του Τρίτου Κόσμου. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, θα πρέπει να διαφυλάξει τις δημοκρατικές κατακτήσεις που με πολλές θυσίες πέτυχε ο ελληνικός λαός.

Η αστική Δημοκρατία όπως δομήθηκε μεταπολιτευτικά, παρά τα προβλήματα, τις δυσλειτουργίες και τις παθογένειες της, είναι η μόνη που εξασφάλισε μια μακρά περίοδο ηρεμίας, δημιουργίας και ευημερίας του τόπου. Η μόνη που εξασφάλισε στους Έλληνες ένα επίπεδο διαβίωσης που προσέγγιζε το ευρωπαϊκό. Κι αυτό είναι κάτι που οφείλουν να θυμούνται όσοι, δικαίως σήμερα “αγανακτούν” και “οργίζονται”, για να μην επιτρέψουν στους λογής “ανώνυμους” να εκμαυλίσουν την “αγανάκτηση” και την “οργή” τους, μετατρέποντας τις σε άχαρη μόδα και εν τέλει σε κύμα ανατροπής του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Δείτε το μήνυμα των Anonymous στο επίμαχο βίντεο…

{qtube vid:=-r54hzgMzH8}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου