“ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ” ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΙ Ο ΑΡΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ

Μοίρασε το

Εθισμένος στην πολιτική κυβίστηση ο Γιώργος Καρατζαφέρης απεφάνθη ότι η εκλογή της Ντόρας Μπακογιάννη στην προεδρία της ΝΔ, εξασφαλίζει την ενότητα της παράταξης! Τι κι αν όλα αυτά τα χρόνια ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. δεν δίσταζε να της επιτίθεται κατηγορώντας την για οικογενειοκρατία και εκλεκτικές σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα.

Όλα αυτά ξεχάστηκαν ως δια μαγείας, ή ακριβέστερα δια της σοβαρής προοπτικής ανάδειξης του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ. Προοπτική που φαινομενικά τροφοδοτεί με ανασφάλεια τον Γιώργο Καρατζαφέρη – ο οποίος μέχρι πρότινος αλίευε ανενόχλητος ψηφοφόρους απ’ τη δεξαμενή της Δεξιάς και αντλούσε πολιτική επιρροή επιτιθέμενος στα κυρίαρχα πολιτικά τζάκια της χώρας.

Κάπως έτσι, μια πρώτη σκέψη θέλει μια ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά να αφαιρεί απ’ τον Γιώργο Καρατζαφέρη τους δυο βασικούς λόγους ύπαρξής του στο πολιτικό στερέωμα. Μια δεύτερη σκέψη όμως δεν αμφισβητεί το γεγονός πως το «κίνητρο» της «στήριξής» του προς τη Ντόρα Μπακογιάννη, μόνο ζημιά μπορεί να της προκαλέσει. Κι ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι αρκετά έμπειρος πολιτικός για να μην το αντιλαμβάνεται.

Θα μπορούσε λοιπόν η φαινομενική στήριξη να μην είναι τίποτα περισσότερο απ’ τη «χαριστική βολή» στην πρώην υπουργό; Ίσως. Ίσως μάλιστα και σε μια τέτοια περίπτωση ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. να μπορούσε ακόμα και να διαπραγματευτεί μελλοντικά την ενσωμάτωση του κόμματός του με τη ΝΔ… Πρόωρες σκέψεις και υποθέσεις…

Επί του παρόντος, το ζητούμενο για τη ΝΔ είναι να εκλέξει πρόεδρο που θα την κρατήσει ενωμένη. Κι υπό τους όρους που εξελίσσεται αυτή η εκλογική αντιπαράθεση, μια τέτοια προοπτική κάθε άλλο, παρά εξασφαλισμένη είναι. Ήδη η Ντόρα Μπακογιάννη έχει αρχίσει να υιοθετεί ένα αιχμηρό κι επιθετικό πολιτικό λόγο. Καταγγέλλοντας «μυστικές νυχτερινές συμφωνίες», «παζάρια» και «τυχοδιωκτισμούς», οξύνει την αντιπαράθεση στα όρια της πόλωσης.

Υπό αυτές τις συνθήκες η στάση μικρότερων παικτών, όπως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, αναδεικνύονται από κρίσιμες έως καταλυτικές. Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης έχοντας «διαβάσει» το σενάριο της διάσπασης φωνάζει για την ενότητα που η δική του υποψηφιότητα, υπηρετεί. Την ίδια ώρα ο Σπηλιωτόπουλος σιωπά, λοξοκοιτώντας προς τη θέση νούμερο 2 πίσω απ’ τη Ντόρα Μπακογιάννη που έμεινε κενή μετά τη μετακίνηση Αβραμόπουλου στο στρατόπεδο Σαμαρά.

Θέση ελκυστική για τον σαραντάρη πολιτικό, είτε στην περίπτωση επικράτησης της Ντόρας Μπακογιάννη, είτε στην περίπτωση που αποχωρήσει για να δημιουργήσει ένα μικρότερο φιλελεύθερο κόμμα που θα καλύψει το κενό μεταξύ που θα δημιουργήσει με το ΠΑΣΟΚ, η αναπόφευκτη, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, δεξιά μετακίνηση της ΝΔ.

Το παρόν άρθρο αναδημοσιεύεται από την εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου