“ΑΝΑΘΕΩΡΩΝΤΑΣ” ΤΟΝ ΜΠΙΣΤΗ

Μοίρασε το

Στη ζωή δεν είναι κακό (αν δεν είναι επιβεβλημένο) να αναθεωρείς όσο προχωρείς. Προφανώς το ίδιο συμβαίνει και στην πολιτική. Καλώς ή κακώς η οικονομική κρίση άλλαξε τη ζωή των περισσοτέρων και επανέφερε την πολιτική στο επίκεντρο ως αναγκαιότητα και προϋπόθεση ορθολογικής λειτουργίας της κοινωνίας.

Προφανώς είναι και πάλι η πολιτική που θα δώσει τη λύση στο αδιέξοδο της χώρας. Προφανώς και η λύση αναζητείται όπως αναζητούνται κι εκείνοι που θα την δώσουν.

Ο Νίκος Μπίστης αναζητεί τις λύσεις και θέλει να πιστεύει πως είναι ένας εξ αυτών που θα συμβάλει καθοριστικά σε αυτή. Αυτό, ίσως, εξηγεί και τις συνεχείς “αναθεωρήσεις” του, όσο …προχωρεί στην πολιτική του καριέρα (ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στο βιβλίο του “Προχωρώντας και Αναθεωρώντας).

Η πρόσφατη …αναθεώρηση του τον έφερε να παραιτείται από μια θέση που δημιουργήθηκε απ’ αυτόν για αυτόν. Τη θέση του υπεύθυνου διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ. Η παραίτηση του οφείλεται στην άρνηση του κόμματος του να συμμετάσχει στο υπό ίδρυση μόνιμο Φόρουμ Διαλόγου και Συνεργασίας των Δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας.

Με απλά λόγια, ο Φώτης Κουβέλης εμφανίστηκε εξαιρετικά επιφυλακτικός στο να επιτρέψει στο Νίκο Μπίστη να συνομιλεί αενάως και για λογαριασμό της ΔΗΜΑΡ με τα “ρετάλια” του ΠΑΣΟΚ – όπως θα έλεγε κι ο Θεόδωρος Πάγκαλος…

Βέβαια, ο Νίκος Μπίστης δεν είναι μοναδική περίπτωση πολιτικού γυρολόγου, πλην όμως είναι χαρακτηριστική. Και αυτή την περίοδο είναι και αποκαλυπτική της “αναζήτησης” πολιτικής στέγης που διακατέχει στελέχη του πρώην κραταιού ΠΑΣΟΚ τα οποία δεν πρόλαβαν να περάσουν στο κεντρικό σαλόνι του ΣΥΡΙΖΑ και συνωστίζονται στον προθάλαμο.

Εκεί λοιπόν μπορούν να κουβεντιάζουν όσο θέλουν και τα διάφορα Φόρουμ Διαλόγου είναι οι ιδανικοί χώροι που προσφέρουν μια απατηλή αίσθηση της κοινωνικής χρησιμότητας που όλα αυτά τα στελέχη του πολιτικού διαμετρήματος του Νίκου Μπίστη επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους.

Είναι ωστόσο βέβαιο, ότι ούτε την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μπορούν να προκαλέσουν, ούτε πολύ περισσότερο στην ανασύνθεση του θα καταφέρουν να συμμετάσχουν. Διότι τέτοιου είδους ανακύκλωση προσώπων και ιδεών είναι αυτονόητο ότι ανακυκλώνει και την κρίση.

Συνεπώς το ερώτημα δεν είναι ο χώρος διαλόγου, όπου οι γνωστές πολιτικές παρέες θα συνεχίζουν τις ατέλειωτες συζητήσεις και αναζητήσεις τους. Το ερώτημα είναι αν αυτές οι παρέες κάποια στιγμή θα αντικατασταθούν από νεότερες, υγιέστερες και πιο δημιουργικές που πραγματικά θα καταφέρουν να επιφέρουν στην κοινωνία το φρέσκο αέρα της πολιτικής και κοινωνικής ανασύνταξης του τόπου.

Μέχρι τότε ο κ. Μπίστης και οι ομοϊδεάτες του θα μπορούν να προχωρούν και να αναθεωρούν ανενόχλητοι…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου