ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ

Μοίρασε το

Οι αποκαλύψεις για τη δομή και λειτουργία της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνουν την ανικανότητα, αν δεν αποδεικνύουν την απροθυμία της ηγεσίας της, να εκφράσει πολιτικά την ελληνική ακροδεξιά. Αποδεικνύει πως η “πατριωτική” της ρητορική και τα “αντισυστημικά” της προτάγματα δεν ήταν τίποτε περισσότερο από το μανδύα που κάλυπτε και υπέθαλπε την εγκληματική της δράση και στόχευση.

Οι γνήσιοι Έλληνες πατριώτες και οι απογοητευμένοι, από ένα αναξιόπιστο πολιτικό σύστημα, πολίτες που την ακολούθησαν ή την είδαν με συμπάθεια, διαπιστώνουν σήμερα πως έπεσαν θύματα παραπλάνησης. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν είχε την παραμικρή πρόθεση, πολύ δε περισσότερο, πολιτική ικανότητα να αμφισβητήσει το πολιτικό-οικονομικό-κομματικό status quo, το οποίο υποτίθεται αντιμάχονταν. Άλλωστε, μια τέτοια προσπάθεια απαιτεί βάθος πολιτικού λόγου γνώση και σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς. Αλλιώς, δεν μιλάμε για πολιτική ανατροπή, αλλά για θεσμική εκτροπή, την οποία ο ελληνικός λαός έχει καταδικάσει.

Προφανής λοιπόν στόχος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ήταν η παραπλάνηση των πολιτών, προκειμένου μια ομάδα στελεχών να καρπώνεται και να μοιράζεται τη λεία της αγανάκτησης, της απόγνωσης και των αγνών εθνικών αισθημάτων.

Η σύλληψη και προσαγωγή σε “δίκαια δίκη” των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν γλίτωσε τη χώρα από ένα υπαρκτό κίνδυνο. Ευτυχώς για τη χώρα, τα θεμέλια της Δημοκρατίας είναι στέρεα και ανθεκτικά, καθώς οι προηγούμενες γενιές βίωσαν στο πετσί τους τα τραγικά απότοκα των εκτροπών.

Η σύλληψη και προσαγωγή σε “δίκαια δίκη” των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής είναι ένα μάθημα ζωής και Δημοκρατίας κυρίως για όσους νέους είχαν την ψευδαίσθηση πως η δημιουργία της νέας Ελλάδας όπου θα έβρισκαν λόγο και ρόλο, δεν οικοδομείται με υλικά ενός αποτρόπαιου ιστορικού παρελθόντος, αλλά με τα σύγχρονα μέσα του μέλλοντος – της επιστήμης, της τεχνολογίας, της καινοτομίας – που θα τους διευκολύνουν να βελτιώσουν και αναδείξουν τις δεξιότητες τους.

Σε αυτή τη νέα Ελλάδα, οι τραμπουκισμοί των φουσκωτών θα είναι μια γραφική παραφωνία. Και η μαγκιά όσων τολμούν να αμφισβητούν το status quo δημιουργικά, το ζητούμενο και η μεγάλη πρόκληση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου