ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ, ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ!

Μοίρασε το

Με γνώμονα την προσφορά στους καταναλωτές ενός υγιεινού και θρεπτικού προϊόντος από 100% φυσικές πρώτες ύλες και διαδικασίες, σε προσιτή τιμή και με σεβασμό στο περιβάλλον μας συστήνεται μια νέα επιχείρηση γαλακτοκομικών προϊόντων, η Longevity Diet Foods. Πρόκειται για μια ελληνική επιχείρηση που συνδυάζει την ιδιωτική πρωτοβουλία με την εφαρμοζόμενη πανεπιστημιακή έρευνα καθώς συνεργάζονται με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Βιοτεχνολογίας). Προμηθεύονται το γάλα τους από πιστοποιημένες φάρμες στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας ενώ η μεταποίηση ακολουθεί σε μονάδα κοντά στο Πανεπιστήμιο.

Τι μας έκανε να τους “ψάξουμε”; Η είδηση πως αυτή η εταιρεία κατέλαβε το Παγκόσμιο Βραβείο Καινοτομίας για το γιαούρτι της, YoguDiet 2%, στο διεθνή διαγωνισμό World Dairy Innovation Awards 2016 που διεξήχθη στο Λονδίνο. Αναζητήσαμε το site τους, longevitydiet.life, στο οποίο πληροφορηθήκαμε πως το συγκεκριμένο, στραγγιστό, γιαούρτι είναι ένα υψηλής πρωτεϊνικής αξίας προϊόν από φρέσκο γάλα ημέρας το οποίο έχει εμπλουτιστεί μέσω φυσικών διαδικασιών με εκχυλίσματα σταφυλιού. Είναι ένα βιολειτουργικό τρόφιμο (Functional Food), πλούσιο σε πολυφαινόλες, πολύ θρεπτικό το οποίο ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία και όπως έδειξαν μετρήσεις του Πανεπιστημίου Θεσαλίας έχει 6,5 φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από το απλό γιαούρτι.

[quote text_size=”small”]

Τα βιολειτουργικά τρόφιμα είναι μια νέα τάση στο χώρο της υγιεινής διατροφής τα οποία εμφανισιακά είναι όμοια με τα κανονικά. Μπορούν να καταναλώνονται είτε ως γεύμα είτε ως συμπλήρωμα, παρασκευάζονται σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες και απευθύνονται ως προληπτική θεραπεία σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κάποιο οργανικό πρόβλημα.

[/quote]

Ο επίσημος ορισμός τους; Είναι τα τρόφιμα εκείνα που εκτός από την κατάλληλη θρεπτική τους αξία, είναι επαρκώς αποδεδειγμένο ότι δρουν ευεργετικά σε μια ή περισσότερες λειτουργίες του οργανισμού ώστε να βελτιώνουν την υγεία ή να μειώνουν τον κίνδυνο ασθενειών.

Το YoguDiet 2%, που παρήχθη από την Longevity Diet Foods σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, βρίσκεται ήδη σε διάφορα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα (καταστήματα βιολογικών και delicatessen, γυμναστήρια, ξενοδοχεία). Όραμα της εταιρείας, σύμφωνα με το site της, είναι να προσφέρει στους καταναλωτές υψηλής ποιότητας προϊόντα με όλες τις θρεπτικές τους ιδιότητες και ιδιαίτερη γεύση. Εκτός από το γιαούρτι, έχουν δημιουργήσει και ένα ντιπ τυριού, το Omega3 (Ω3) Cheese Dip, που είναι ελληνική φέτα ΠΟΠ (τυρί κρέμα) αναμειγμένη με ελληνικό γιαούρτι και πάστα ελιάς. Ένα έδεσμα που λόγω των Ω3 λιπαρών του προστατεύει τον οργανισμό από χοληστερόλη, διαβήτη, διάφορες φλεγμονές και εκφυλίσεις καθώς δεν αυξάνει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα και συμβάλλει στην ομαλή καρδιαγγειακή λειτουργία. Ένα πλήρες διατροφικό σνακ, χωρίς συντηρητικά ή υποκατάστατα, αφού νοοτροπία της Longevity Diet Foods είναι το φρέσκο γάλα που παραλαμβάνουν καθημερινά να μην το αποθηκεύουν αλλά να μετατρέπεται κατευθείαν σε προϊόν και να παραδίδεται στην αγορά.

Μια νέα, καινοτόμος εταιρεία που φαίνεται πως ψάχνεται ιδιαίτερα για νέες εμπνεύσεις στον τομέα του κλάδου της. Η είσοδος της στην αγορά μόνο δυναμική μπορεί να χαρακτηριστεί, γεγονός που το μαρτυρούν εκτός από το παραπάνω βραβείο άλλο ένα ακόμη. Στην Γενική Διευθύντρια της Longevity Diet Foods, κα Άννα Χατζηιωάννου, απονεμήθηκε βραβείο στο 11ο Πολυσυνέδριο “Καινοτομία & Ανάπτυξη” που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 5 Νοεμβρίου του 2016. Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τα προϊόντα της εταιρείας και να αναμένετε, μελλοντικά, νεότερα!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου