“ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ” ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…

Μοίρασε το

Στο NEW-DEAL δημοσιεύεται ένα σημαντικό άρθρο του εξέχοντα δημοσιογράφου – οικονομολόγου κου Αθαν. Παπανδρόπουλου σχετικά με τις δυσκολίες της ελληνικής οικονομίας το επόμενο δίμηνο. Επειδή όμως η ειδησεογραφία, επανέρχεται στο θέμα των κόκκινων δανείων, των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και των φορολογικών βαρών, ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΑΝΕΔΑΦΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, θα αναφερθώ ξανά στα συγκεκριμένα θέματα

1.ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ότι “ ο νόμος Κατσέλη ”, έχει αποτρέψει πολλές δυσάρεστες καταστάσεις, που σε γειτονικές χώρες ( Ιταλία, Ισπανία ) οδήγησαν οφειλέτες σε απονεννοημένα διαβήματα…

[quote text_size=”small”]

Όμως, από 1-1-2015, εφόσον οι “ ανακεφαλαιοποιημενες  με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών ” τράπεζες συνεχίσουν να αρνούνται την ρύθμιση οφειλών σύμφωνα με τα νέα οικονομικά δεδομένα ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟ!

[/quote]

Επαναλαμβάνω,  κατά την ταπεινή μου άποψη ΔΥΟ ΛΥΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ : ΄Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΄Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΟΣΗ

Η λύση για επιστροφή του σπιτιού στην Τράπεζα και παραμονή του πρωην ιδιοκτήτη ως … ενοικιαστή, που φέρεται να υποστηρίζει ο Υπουργός Οικονομικών, είναι ΑΝΕΔΑΦΙΚΗ. Καταρχήν δε λύνει το θέμα των δανείων,  γιατί δεν ξεκαθαρίζεται αν διαγράφεται η στεγαστική οφειλή ή πώς ρυθμίζονται τα υπόλοιπα χρέη προς τράπεζες. Επιιπλέον, αν κάποιος χάσει το σπίτι του, ποια όρεξη έχει  να πληρώνει … μίσθωμα στην Τράπεζα που τού το πήρε !   Θα προτιμήσει να βρει άλλη στέγη, από τις τόσες που πλέον υπάρχουν !

Προφανώς  δεν μπορούν να σωθούν όλα τα σπίτια, ιδαίτερα όσων έλαβαν υπέρογκα δάνεια και έχουν πληρώσει ελάχιστα από αυτά.

Όμως αν κάποιος έχει πληρώσει π.χ. το σύνολο της αντικειμενικής αξίαςτου σπιτιού ή μεγάλο μέρος αυτού ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ με κουρεμα των υπέρογκων τόκων !

2.Η πλειοψηφία των εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών οφείλουν εισφορές και δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη… ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Σε ποια χώρα ζουν αυτή που τώρα το ανακαλύπτουν και ποια μέριμνα έλαβαν οι διοικήσεις των Ταμείων να μη φτάσουμε σε αυτό το αδιέξοδο.

[quote text_size=”small”]

Κανείς σώφρων άνθρωπος  δε θέλει να μην έχει παροχές αν πάθει κάτι, απλά δεν έχει εισοδήματα για  να πληρώνει, με πρόστιμα, υπέρογκες δόσεις για οφειλές. ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ !

[/quote]

Αντί για ποινές, η λογική λέει ότι, εφόσον δεν έλαβαν παροχές τα προηγούμενα έτη που ήταν ανασφάλιστοι, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ Η ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ που αφορούν το παρελθόν ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, χωρις υπέρογκα πρόστιμα, ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

Πώς θα γίνει αυτό με τη σημερινή έλλειψη ρευστότητας :

Όποιος οφείλει, να κεφαλαιοποιήσει τις οφειλές και να τις καταβάλλει όταν μπορέσει, αλλιώς δε θα λάβει, μελλοντικά, σύνταξη.

Να συνεχίσει από εδώ και πέρα να πληρώνει, αλλά να υπάρξει  ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ( όπως υπήρξε και μείωση παροχών ) για να μπορέσει να είναι ενήμερος.

Να μπορεί να καταθέτει σε ακατάσχετο λογαριασμό όσα χρήματα και όποτε μπορεί, ακόμα και 5-10 ευρώ. Στο τέλος του 6μηνου ή του έτους να πληρώνει τη διαφορά. Για να μην καταρρεύσουν τελείως τα ταμεία…

 

3.Τα χρέη προς την Εφορία, ιδιαίτερα μετά τη δήλωση 2014 και τον αναμενόμενο ΕΝΦΙΑ, είναι και θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα για εκατομμύρια συμπολίτες μας και θα αυξάνουν. Ομως οι πολίτες ξέρουν ότι κάποτε θα τα πληρώσουν

Ας τούς δοθεί λοιπόν η δυνατότητα ! Πολλές δόσεις με χαμηλότερες προσαυξήσεις ή υποχρέωση πληρωμής, για το σύνολο των οφειλών σε ΔΟΥ, ενός ποσοστού των μηνιαίων εσόδων τους. Κάθε χρόνο αυτό να ανανεώνεται

Αν τούς ζητείται περισσότερα από όσα βγάζουν, με απειλή κατάσχεσης, απλώς οι πολίτες εξοντώνονται ψυχολογικά από την πίεση, δεν κερδίζει ουσιαστικά το Δημόσιο.

Ίσως χρειαστούν ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ  αλλά κάποτε οι πολίτες θα εξοφλήσουν, αν δεν τους εξοντώσουν οι προσαυξήσεις…

Αντίθετα αν το κράτος τούς πάρει την περιουσία, η πλειοψηφία της οποίας  δεν είναι ουσιαστικά αξιοποιήσιμη και “θα ρημάξει”, η κοινωνική συνοχή θα κινδυνεύσει επικίνδυνα !

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου