ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΑ “ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ” & “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ”

Μοίρασε το

Μέχρι σήμερα, έξι μήνες διακυβέρνησης, έχουν μπλοκάρει σοβαρά θέματα. Όλα κάτω από την σκιά της διαπραγμάτευσης και τώρα πλέον κάτω από τις διαδικασίες ψηφοφορίας της Βουλής. Έχουν πλέον συσσωρευτεί εκκρεμότητες που είναι φύση αδύνατον να μελετηθούν και να πάρουν το δρόμο της υλοποίησης άμεσα.

Από την πλήρη απραξία θα περάσουμε στη συλλήβδην περάτωση, με επισφαλή (τουλάχιστον) αποτελέσματα. Αυτή η διαδικασία της βραχυχρόνιας επίλυσης χωρίς σχεδιασμό έχει επιφέρει στην χώρα μας (τόσα χρόνια) πολλά δεινά. Για πρώτη φορά θα πρέπει να υπάρξει ένας στρατηγικός σχεδιασμός με μακροχρόνιο ορίζοντα, με συγκεκριμένους στόχους και προκαθορισμένες δράσεις. Πρέπει να εξάγονται μετρήσιμα στοιχεία και να έχουν σχεδιαστεί εναλλακτικά σενάρια.

[quote text_size=”small”]

Όλα αυτά απαιτούν την ύπαρξη νέων τεχνοκρατικών προσεγγίσεων. Απαιτούν μικρές και ευέλικτες ομάδες (think tanks). Απαιτούν ότι καλύτερο υπάρχει στην χώρα μας σε επιστημονικό και τεχνοκρατικό υλικό. Μα πάνω από όλα απαιτούν ανθρώπους που γνωρίζουν την πραγματική οικονομία, ανθρώπους που μπορούν να πάρουν αποφάσεις δραστικές και εποικοδομητικές.

[/quote]

Ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός οφείλει να συγκεντρώσει την πανσπερμία υπηρεσιών που λειτουργούν για το ίδιο θέμα  σε πλήθος υπουργείων, σε μία ενιαία και οριζόντια «υπηρεσία». Διυπουργικές λειτουργίες, με κεντρικό έλεγχο και κεντρικό σχεδιασμό. Με κατεύθυνση τη μείωση κόστους και την ευελιξία του Δημόσιου Τομέα. Με στόχο τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων για μια ομαλοποίηση των αγορών και συνεχή ανάπτυξη.

Ο πλούτος σήμερα (όποιος και να είναι αυτός) παράγεται από την ιδιωτική οικονομία και κυρίαρχα από την μικρομεσαία επιχείρηση, ραχοκοκαλιά της Εθνικής Οικονομίας μας.

Σήμερα είναι πλέον εμφανής η ανάγκη για:

Δημιουργία Υφυπουργείου Εφοδιαστικής Αλυσίδας κλάδου που αντιπροσωπεύει το 11% του ΑΕΠ είναι μονόδρομος για μια επιτυχημένη και ουσιαστική διακυβέρνηση.

Δημιουργία Υφυπουργείου Πληροφοριακών Υποδομών για μια ενιαία ομπρέλα ανάπτυξης η οποία άμεσα θα προσφέρει ευελιξία και μείωση λειτουργικού κόστους.

Η αλλαγή δομών και υποδομών είναι τελικά επανάσταση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου