Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΥ

Στην ζούγκλα του Ευκλείδη δεν αρκεί να διωχθείς ποινικά, και να σου κατασχεθούν κινητά και ακίνητα εάν έρθεις σε αντιδικία με την Εφορία, προτού σε ακούσει η Δικαιοσύνη. Πρέπει να χάσεις και το σπίτι σου, για να καταλάβεις ότι η σύγχρονη αριστερά δεν θα σου πάρει απλώς το σπίτι. new deal Γιάννης Σαμέλης

Μοίρασε το

Ο κατά δήλωσή του μαρξιστής Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τα νομοθετήματά του θεσμοθέτησε την ζούγκλα για όποιον έχει την ατυχία να δραστηριοποιείται ως επιτηδευματίας στην χώρα μας. Τελευταίο του «επίτευγμα» η επιβολή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στα ακίνητα από την 1η Μαΐου. Για όποιον έχει την ατυχία να οφείλει τουλάχιστον 500 € στην Εφορία.

ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ

Δυστυχώς, είναι γνωστό ότι οι φορολογικές αρχές έχουν θεσμοθετημένους ποσοτικούς στόχους για καταλογισμό, από την ΑΑΔΕ, που πρέπει να επιτύχουν εντός κάθε έτους. Αυτοί οι στόχοι επιτυγχάνονται με επιβολή φόρων και προστίμων, ανεξαρτήτως της βασιμότητας των αιτιάσεων, που κατά 70%, με βάση τα πορίσματα των δικαστικών αποφάσεων κρίνονται αβάσιμοι και ακυρώνονται.

Για να νιώσει όμως ο φορολογούμενος την δικαίωση, θα πρέπει πρώτα να περάσει μέσα από την άγρια θάλασσα της δικαστικής περιπέτειας. Με τεκμήριο ενοχής, και όχι με τεκμήριο αθωότητας.

Εάν αντέξει, απλώς θα είναι ένας ακόμη αριθμός που θα προστεθεί σε αυτούς που δικαιώθηκαν από την κρατική αυθαιρεσία.

Ας χρησιμοποιήσουμε ένα σύνηθες παράδειγμα στην καθημερινή φορολογική πρακτική. Ας υποθέσουμε ότι διατάσσεται κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας, φορολογικός έλεγχος σε μία εταιρία.

Βάσει αυτής, η επιχείρηση αποκρύβει φορολογητέα ύλη, γεγονός που επικυρώνει άνευ επαρκούς αιτιολογίας ο φορολογικός έλεγχος. Εκδίδονται καταλογιστικές πράξεις, συνήθως υπέρογκου ύψους. Όποιος διαφωνεί, προσφεύγει στην αρμόδια Επιτροπή. Αναμένει σε 120 ημέρες απάντηση, η οποία συνήθως δεν έρχεται. Για αυτό προσφεύγει μετά στην Δικαιοσύνη, με μέσο χρόνο αναμονής 5-6 χρόνια για έκδοση πρωτόδικης απόφασης.

Από την πρώτη ημέρα όμως, καθίσταται ληξιπρόθεσμος οφειλέτης. Κατάσχονται ηλεκτρονικά οι τραπεζικοί λογαριασμοί του και ουσιαστικά τίθεται εκτός τραπεζικού συστήματος. Ποινικά δε, διώκεται ή ακόμη και καταδικάζεται, χωρίς να κριθεί η νομιμότητα των φόρων που επιβλήθηκαν.

Ο ΕΥΚΛΕΊΔΗΣ ΚΑΙ Η ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΥ

Αυτά είναι γνωστά, σε όσους καθημερινά ανεβαίνουν τον Γολγοθά του επιχειρείν, αλλά αδιάφορα στην αριστερή μας κυβέρνηση. Επειδή όμως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προβάλλει την μαρξιστική του πολιτική καταγωγή, αυτά δεν του είναι αρκετά. Προσέθεσε λοιπόν και τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό για τα ακίνητα, όταν υπάρχουν «οφειλές» 500 € και πάνω.

Στην ζούγκλα του Ευκλείδη δεν αρκεί να διωχθείς ποινικά. Να σου κατασχεθούν κινητά και ακίνητα εάν έρθεις σε αντιδικία με την Εφορία, προτού σε ακούσει η Δικαιοσύνη.

Πρέπει να χάσεις και το σπίτι σου, για να καταλάβεις ότι η σύγχρονη αριστερά δεν θα σου πάρει απλώς το σπίτι. Θα στο πλειστηριάσει προσάπτοντας το στίγμα του φοροφυγά. Και εσύ θα περιμένεις για χρόνια τα Δικαστήρια να σε ακούσουν. Και όταν αυτό γίνει, το σπίτι σου θα έχει ήδη γίνει καπνός!

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Γιάννη Σαμέλη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου