Κάποτε οι Γερμανοί θεωρούνταν οι “γκουρού” της πολεμικής τέχνης. Και ήταν. Τον προηγούμενο αιώνα, δυο φορές, η γερμανική πολεμική μηχανή απέδειξε εξαιρετικές δεξιότητες στα πεδία των μαχών και μοναδική ικανότητα της να σπέρνει τον τρόμο. Για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά χρειάστηκε να συνασπιστούν εναντίον της οι μεγάλες δυνάμεις του Πλανήτη.
Τελικά, οι Γερμανοί έχασαν δυο Παγκόσμιους Πολέμους για να συνειδητοποιήσουν ότι η παγκόσμια ηγεμονία δεν κερδίζεται με τη δύναμη των όπλων, αλλά με την ισχύς του χρήματος. Αυτή τη δύναμη που κατείχαν, γνώριζαν και έλεγχαν οι Εβραίοι τους οποίους οι Ναζί κυνήγησαν λυσσαλέα σε μια μοναδική στα ιστορικά χρονικά απόπειρα μαζικής γενοκτονίας. Τελικά ούτε αυτό το κατάφεραν. Ήταν το δεύτερο μεγάλο μάθημα που τους δίδαξε η Ιστορία.
Πεισματάρα, φιλόδοξη και εγωίστρια η γερμανική ελίτ δεν το έβαλε κάτω. Παρά τις δυο απανωτές ήττες σε πολεμικό, πολιτικό, ηθικό και οικονομικό επίπεδο, κατάφερε να ανασυντάξει το γερμανικό έθνος και με τη βοήθεια της Υπερδύναμης που τη νίκησε, άρχισε να εργάζεται σκληρά και μεθοδικά για να διεκδικήσει εκ νέου, η Γερμανία την ευρωπαϊκή ηγεμονία. Χρειάστηκαν μερικά μόνο χρόνια για να πετύχουν οι Γερμανοί το “γερμανικό θαύμα”, δυο τρεις δεκαετίες για να χαρακτηριστεί η Γερμανία η “ατμομηχανή της Ευρώπης” και κάτι περισσότερο από μισό αιώνα για να διεκδικούν σήμερα την απόλυτη ηγεμονία της Γηραιάς Ηπείρου. Αυτή τη φορά χωρίς να ρίξουν ούτε μια ντουφεκιά.
Την στρατηγική τους ευφυΐα, οι Γερμανοί την μετέφεραν στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Διατηρώντας όπως πάντα τη “βάση στήριξης” της οικονομίας τους, το προνόμιο δηλαδή της υψηλού επιπέδου βιομηχανικής παραγωγής, έγιναν δεξιοτέχνες στον χειρισμό των πλέον σύγχρονων όπλων μαζικής καταστροφής: Τις αγορές του χρήματος και των παραγώγων. Σε βαθμό που σήμερα να μπορούν να υπερηφανεύονται πως από την κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη, η Γερμανία κερδίζει!
«Οι επιχειρήσεις διάσωσης δεν έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα του Γερμανού φορολογούμενου» δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Focus ο επικεφαλής του Προσωρινού Μηχανισμού Διάσωσης EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ. Και συνέχισε: «Δεν υπάρχουν δώρα ούτε μόνιμες μεταφορές χρημάτων. Κάθε άλλο: Η Γερμανία έχει ωφεληθεί από την κρίση, επειδή στη χώρα διοχετεύεται πολύ κεφάλαιο. Το γεγονός αυτό πιέζει τα επιτόκια δανεισμού προς τα κάτω. Σύμφωνα με ινστιτούτα ερευνών, η Γερμανία πληρώνει εξαιτίας της κρίσης 15 δισ. ευρώ λιγότερα σε τόκους. Οι ευνοϊκοί όροι δανεισμού της Γερμανίας λειτουργούν και επ’ ωφελεία των πολιτών, οι οποίοι χρηματοδοτούν την αγορά ακινήτου»…
Ευφυέστατο ομολογουμένως! Κατάφεραν να τους πληρώνουμε για να μας εξαγοράσουν!!