…ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ!

Μοίρασε το

Από τη στιγμή που το Department of State εκδίδει ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς υπηκόους που σχεδιάζουν να επισκεφθούν τη χώρα ή που ήδη διαμένουν στην Ελλάδα, το πράγμα αρχίζει και σοβαρεύει. Υποτίθεται ότι στη χώρα περιμένουμε επενδύσεις. Και οι επενδύσεις όχι μόνο δεν έρχονται, αλλά και αυτές που υπάρχουν αρχίζουν και αποδημούν. Τι συμβαίνει δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα.

Υπάρχει ακόμα ένα φορολογικό σύστημα που απαγορεύει κάθε σκέψη για επένδυση. Ακόμα κι αυτοί που από πατριωτισμό ή απλή αφέλεια διατηρούν ακόμα κεφάλαια και επιχειρήσεις στην Ελλάδα αρχίζουν πλέον να αντιλαμβάνονται πόσο τραγικά βλακώδες είναι να ανέχονται ως αναγκαστικό μεγαλοσυνεταίρο τους το κράτος. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο συνέταιρος εμφανίζεται ράθυμος, σπάταλος, αναξιόπιστος, αγνώμων και ανίκανος να παρέχει τις στοιχειώδεις εγγυήσεις αγαστής συνεργασίας.

Υποτίθεται λοιπόν ότι για να παραμείνουν εδώ οι επιχειρήσεις, αλλά και για να έρθουν επενδύσεις, πέραν από ένα αξιόπιστο και δίκαιο φορολογικό σύστημα θα πρέπει να υπάρχει κι ένα κράτος που αν μη τι άλλο παρέχει ασφάλεια στους πολίτες και προστασία στις επιχειρήσεις. Όταν η χώρα εμφανίζεται ως ξέφραγο αμπέλι, όπου ο καθένας να μπορεί με χαρακτηριστική άνεση να πυροβολεί τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος και να διαφεύγει ανενόχλητος ή ακόμα και να τοποθετεί βόμβα στο πλέον πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της πόλης, το μόνο που σκέφτεται ένας ξένος τουρίστας ή δυνητικός επενδυτής είναι απλά “Άστο καλύτερα. Πάω αλλού!” Τόσο απλά. Και πάει αλλού.

Κατά συνέπεια, η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να σοβαρευτεί. Υποτίθεται ότι η χώρα δεν διέφυγε ακόμα του κινδύνου της χρεοκοπίας και σίγουρα αντιμετωπίζει μια βαθιά ύφεση που καθημερινά οδηγεί στο περιθώριο και τη δυστυχία χιλιάδες συμπολίτες μας. Υποτίθεται επίσης ότι η χώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της νέας τρομοκρατίας και θα πρέπει να μεριμνήσει για την άμεση αντιμετώπιση της προτού είναι πολύ αργά.

Αντ αυτού τα πολιτικά κόμματα βρήκαν άλλον ένα λόγο ανούσιων και αντιπαραγωγικών διαπληκτισμών. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη καλλιέργησε για άλλη μια φορά την ακραία αντίληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει πολιτικά και ιδεολογικά τα τρομοκρατικά κτυπήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σειρά του απάντησε ζητώντας την παραίτηση του!

Την ταξιδιωτική οδηγία την πληροφορήθηκαν; Καταλαβαίνουν ποιο μπορεί να είναι το πλήγμα για τον τουρισμό όταν εμπεδωθεί η εντύπωση πως η Πολιτεία εκτός από φοροφυγάδες, αδυνατεί να συλλάβει και κάποιους αυτοαποκαλούμενους τρομοκράτες;

Καλώς ή κακώς οι συνθήκες δεν επιτρέπουν παιχνίδια μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Η πολιτική τάξη εκτός από τη χώρα, καλείται να διαφυλάξει και όση αξιοπιστία της απέμεινε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου