ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ “ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ”

Μοίρασε το

Στην πατρίδα μας οι μεγαλοστομίες του πολιτικοεπιχειρηματικού συστήματος, είναι τόσο συνηθισμένες που πλέον δεν εντυπωσιάζουν κανένα σοβαρό πολίτη, εκτός βέβαια από τα γνωστά φερέφωνα που προπαγανδίζουν από όποιο μετερίζι κι αν βρίσκονται, τα συμφέροντα των αφεντικών τους, που φυσικά αυτά ταυτίζονται με την δική τους επιβίωση.

Οι λέξεις προδότης, νενέκος, ξενόδουλος, όπως και ήρωας, μεγάλος πατριώτης και πολλές άλλες, χρησιμοποιούνται σε τόσο μεγάλο βαθμό δια πάσαν νόσον, που σχεδόν έχουν χάσει το νόημά τους. Η τελευταία εφεύρεση που έχει γίνει πολύ δημοφιλής στις συζητήσεις των Ελλήνων είναι ο αφελληνισμός των ελληνικών επιχειρήσεων, με κορυφαίο παράδειγμα την ακύρωση συγχώνευσης των τραπεζών Εθνικής και Γιούρομπανκ. Το τι λέγεται δεν έχει όρια. Ότι υπάρχει σχέδιο εξαγοράς της Εθνικής από την Ντόιτσεμπανκ, ότι πίσω από τους φόβους της τρόικας ότι η γιγαντιαία επιχείρηση που θα προέκυπτε από την ένωση αυτή θα αποτελούσε συστημικό κίνδυνο για την ευρωζώνη, κρύβονται άνομα και αλλότρια συμφέροντα, για άλωση του εθνικού τραπεζικού συστήματος.

Κατ’ αρχήν πρέπει να είμαστε καχύποπτοι και να ερευνούμε από ποιους διακινούνται αυτές οι ηρωικές και υπερπατριωτικές κορώνες. Μήπως εκείνοι που σήκωσαν τη σημαία της σταυροφορίας κατά του «αφελληνισμού» που κατά τη γνώμη τους ίσως προκύψει για την Εθνική, είναι εκείνοι που μέχρι σήμερα, κυρίως με πολιτικές παρεμβάσεις έκαναν πάρτι με τα θαλασσοδάνεια που εισέπρατταν για τις χρεοκοπημένες επιχειρήσεις τους.

Μήπως είναι οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών που αρνήθηκαν να βάλουν χέρι στα φουσκωμένα, όλα αυτά τα χρόνια της ανάπτυξης με δανεικά, πορτοφόλια τους, στο μικρό συγκριτικά ποσοστό που τους αναλογούσε για να συμμετάσχουν στις ανακεφαλαιοποιήσεις; Μήπως είναι το πολιτικό σύστημα που στην συγχώνευση των δύο τραπεζών είδε για μια ακόμη φορά έναν τρόπο χρηματοδότησής του, μέσω των κομματικών διοικήσεων που το ίδιο θα διόριζε; Και με όλα αυτά τα ηρωϊκά από τη μια και απ’ την άλλη την καταγγελία για προδότες εναντίον εκείνων που διαφωνούν μαζί τους και δεν βλέπουν τις συνήθεις και με ευκολία διακινούμενες διεθνείς συνωμοσίες, μήπως στην πραγματικότητα φοβούνται ότι σταδιακά χάνουν το έλεγχο σε ένα χώρο που μια μικρή κάστα του κατεστημένου, πολιτικού και επιχειρηματικού, αλώνιζε; Φυσικά μπορεί σε ένα επόμενο στάδιο να υπάρξουν εξαγορές, είτε από ασιατικά, είτε από αμερικανικά, είτε από ευρωπαϊκά κεφάλαια, ώστε να μπει χρήμα στη χώρα και κάποιες τράπεζες μας να μπουν κάτω απ’ την ομπρέλα ενός ισχυρού διεθνούς πυλώνα.

Ούτως ή άλλως οι εξαγορές και οι συμμετοχές στο διεθνές τραπεζικό σύστημα γίνονται με διαγωνισμούς και μπορεί να συμμετάσχει όποιος το επιθυμεί. Ποιους λοιπόν εξυπηρετεί και για ποιους λόγους η κουτοπόνηρη συνωμοσιολογία που διακινούν οι συνήθεις επαγγελματίες, «του πατριωτισμού»;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου