ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΜΕΤΡΟΜΑΝΙΑ

Μοίρασε το

Σαν να μην πέρασε μια μέρα! Κυβερνήσεις έπεσαν, μεγάλα ονόματα της πολιτικής έμειναν εκτός, καινούργιοι ήρθαν, παρ’  όλα αυτά τίποτα δεν άλλαξε στην πολιτικοοικονομική ρητορία την τελευταία τριετία. Μέτρα κάθετα, οριζόντια, λοξά, μέτρα όλων των κατευθύνσεων, ατάκτως ερριμένα, επί δικαίων και αδίκων.

Το πρόβλημα της χώρας θα πει κάποιος είναι τεράστιο και χρειάζεται συστράτευση και θυσίες απ’ όλους. Από την αρχή που έσκασε η κρίση δανεισμού, και έπεσε ο κλήρος στην ανώριμη όπως αποδείχθηκε τότε κυβέρνηση, άρχισε η ακατάσχετη μετρολαγνεία από το εσωτερικό και το εξωτερικό.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, έσπρωξε όπως όπως το κάρο, εξασφαλίζοντας διακρατική χρηματοδότηση στη χώρα, υπογράφοντας πανικόβλητη συμφωνίες, και αντιμετωπίζοντας τον υποδαυλισμό της δίκαιης αγανάκτησης των πολιτών, από σύμπασα την τότε αντιπολίτευση.

Παράλληλα είχε να αντιμετωπίσει τη λευκή απεργία των τότε πρωτοκλασσάτων, που είτε λόγω της αντίδρασής τους στην προώθηση των «κηπουρών», είτε επειδή δεν ήθελαν να μπουν στο κάδρο του πολιτικού κόστους, λειτουργούσαν ως αντιστασιακοί στην τρόικα. Εν πάσει περιπτώσει, αυτοί έφυγαν κακήν κακώς, το ΠΑΣΟΚ πέρασε σχεδόν ανύπαρκτο  στη διάδοχη κατάσταση, και μόνο η ιστορία θα κρίνει κάποτε αν του άξιζε τέτοια τύχη

Τη χώρα πλέον κυβερνούν εκείνοι που διατυμπάνιζαν το εφικτό της επαναδιαπραγμάτευσης των δανειακών συμβάσεων με παράλληλη προσήλωση στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, και φυσικά την παραμονή της στο ευρώ. Γρήγορα όμως επιβεβαιώθηκαν οι Κασσάνδρες, που έλεγαν πως καμμία διαπραγμάτευση δεν θα δεχθούν οι εταίροι, και πως θα επιμείνουν μέχρι τέλους στην εφαρμογή των μέτρων, αλλά και στην επιβολή νέων, αδιαφορώντας είτε αν θα καταρρεύσει ο κυβερνητικός συνασπισμός, είτε αν στην εξουσία έρθει μετά βαϊων ο «επικίνδυνος» σύμφωνα με τα δικά τους ΜΜΕ, κος Τσίπρας.

Ξαφνικά όλες οι διαβεβαιώσεις πήγαν περίπατο και όλη η επιθετική κριτική προς τους προηγούμενους αποδείχθηκε  κενή παριεχομένου. Οι περικοπές στα συνήθη υποζύγια, μισθωτούς και συνταξιούχους ήρθαν σε πρώτο πλάνο, ακόμη και η αποτυχημένη εφεδρεία έπεσε στο τραπέζι των νέων πανικόβλητων. Απ’ ότι όλα δείχνουν από Σεπτέμβριο η χώρα θα ζήσει νέες εντάσεις που θα προκαλέσουν οι αντιδράσεις των οικονομικά κατεστραμμένων πολιτών που βλέπουν τη ζωή τους να ανατρέπεται αδιέξοδα από τη μια μέρα στην άλλη. Αρκετοί μάλιστα αναλυτές προβλέπουν ότι η συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού θα δοκιμαστεί σοβαρότατα, και οι εξελίξεις μπορεί να καταστούν μονόδρομος.

Το συμπέρασμα είναι πως μάλλον όλοι, είτε εκούσια είτε ακούσια, είτε κυρίως υστερόβουλα, στρώνουν το δρόμο στο ΣΥΡΙΖΑ. Στο εσωτερικό για να σκάσει το πρόβλημα στα χέρια του, ώστε να επανέλθουν κάποιοι ως σωτήρες, και στο εξωτερικό για να απομονώσουν το πρόβλημα εξωθώντας το σε εθελούσια αποχώρηση από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου