ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: ΜΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ

Μοίρασε το

Ο “νέος” φόρος ακίνητης περιουσίας που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι για σεμινάριο με τον τίτλο … “Τι να κάνετε για να αποτελειώσετε την μεσαία τάξη της χώρας σας”. Είναι όμως και ένας νόμος που, για να τον εφαρμόσεις χρειάζεται να έχεις λάβει μεταπτυχιακό στην κβαντική μηχανική και να έχεις αναπτύξει και εργασία διδακτορικού πάνω σε μιά νέα θεωρία του χάους…

Βέβαια οι πονηροί θα σκεφθούν πως το διεστραμμένο μυαλό των (αν)εγκεφάλων του οικονομικού επιτελείου, συνέλαβε με σατανική σκέψη και ανάπτυξε μεθοδολογία όπου

αν έχεις σκέτο οικόπεδο σε ακριβή περιοχή, πληρώνεις περισσότερο φόρο απ’ότι αν έχεις κτίσμα.

Και ο νεοέλληνας εδώ μπορεί να αναφωνήσει …. ΟΕΟΟΟ…

Τέλος, είναι και ένας ληστρικός νόμος γιατί οι εμπνευστές του, ανήθικα, καταχρηστικά και ίσως και παράνομα, κατά παράβαση του νόμου 1882/1190 (αναθεώρηση τιμών ανά 2ετία), διατηρούν, για τους υπολογισμούς του φόρου στα ακίνητα, τις  αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν το 2007, πριν από την έναρξη της κρίσης ενώ οι πραγματικές τιμές κατά επίσημα στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδος και όχι μόνο, έχουν υποχωρήσει έως και 50% σε κάποιες περιοχές, ειδικά τις αποκαλούμενες

“ακριβές”.

Επιπλέον, πρέπει επίσης να υπογραμμισθεί πως το μνημόνιο που συμφωνήθηκε τον Μάρτιο του 2012, προέβλεπε αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών τον Ιούνιο του 2012 προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με τις εμπορικές τιμές που ισχύουν στην αγορά.

Η κυβέρνηση λοιπόν, γνωρίζοντας πως αν εφάρμοζε τον δικό της νόμο, θα περιόριζε πάρα πολύ τα αναμενόμενα έσοδα, αποφάσισε, ακόμα μια φορά, να επιλεξει την ανηθικότητα, το ψέμα και την παρανομία.

Και είναι και επικίνδυνη η κυβέρνηση. Διότι υποθάλπει και τροφοδοτεί έναν αυξανόμενο κοινωνικό διχασμό ενώ ταυτόχρονα, αποκλείει την όποια αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Και αν εισπράξει τα έσοδα που θέλει το 2014, το 2015 δεν θα έχει απομείνει πλέον τίποτα για είσπραξη.

Εκτός και αν αυτό είναι το ζητούμενο ώστε να περάσουν περιουσίες, για ένα κομμάτι ψωμί σε “άλλα” χέρια με (αμφιβόλου προελεύσεως) ρευστό.

Αυτό μπορεί να ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού αλλά, με αυτή την κυβέρνηση, έτσι κι’αλλιώς, μέχρι σήμερα ζούμε σε άλλη διάσταση.

Και δεν πρέπει να παραμείνουμε αδρανείς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου