ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΛΑΚΑΣ

Μοίρασε το

Όταν ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να πείσεις τους συμπολίτες μιλώντας-τους για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, όταν ΔΕΝ πείθεις εννοώντας, προειδοποιώντας και εξηγώντας αυτά που ΟΥΔΟΛΩΣ ΧΡΕΙΖΟΥΝ εξηγήσεων, τότε ανόητος ΔΕΝ είσαι σώνει και καλά εσύ!
Ανόητος είσαι και φαίνεσαι όμως τελικά εάν προηγουμένως είχες διδαχθεί και γνώριζες ότι ένα πράγμα στην Οικουμένη είναι ακαταμάχητο: Η βλακεία! Η βλακεία την οποία μοιράζονται, διαγκωνιζόμενοι μάλιστα στην μοιρασιά, πλήθη ανθρώπων μιάς σύγχρονής-σου εποχής.
Ούτως ή άλλως, δηλαδή είτε εν γνώσει-σου είτε “στερνή-σου γνώση να την είχες πρότερα”, είτε αποδράσας αποσυνάγωγος είτε παραμένων και επιμένων εν μέσω τοιούτων ανθρώπων (με το κοινό γνώρισμα της ανερμάτιστης σκέψης, της κραυγαλέας ανοησίας, ήδη εξ αρχής γνωστό και πρόδηλο) τότε πλέον όντως εσύ μάλλον διεκδικείς ίδιον μετάλλιο ανοησίας.
Πόσο μάλλον όταν παραβλέπεις (και παραμένεις απαράσκευος για) την επερχόμενη (την μαθηματικώς βεβαία) καταδίκη-σου (συνοδευμένη και με το “παράσημο” “Κασσάνδρα”, με τη “διάκριση” ενός “αρνητικά σκεπτομένου” και με τη ρετσινιά “εχθρός του λαού”!) ως μία από τις “επιβραβεύσεις” της αντίστασής-σου στο “ρεύμα” και στο “κοινό αίσθημα”.
Εν τέλει τότε μπορεί και να βλαστημήσεις και να αναθεματίσεις την ώρα και την στιγμή που δεν έμαθες να φέρεσαι κι εσύ όπως όλοι, είτε κόλακες (οι πιο πολλοί) είτε δημαγωγοί (οι πιο κόλακες εκ των κολάκων) και να παίζεις με το θυμικό-τους. Να παίζεις και να τους παραμυθιάζεις με όσα ηδονίζονται να πιστεύουν. Και ενώ η γη κινήται εσύ να προσποιήσαι ότι “Για τα-πάντα-όλα φταιν’ οι ξεν’ και το Μνημούνιο”…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου