Τότε που τελείωσε ο εμφύλιος πόλεμος

Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης, γυρίζει 69 χρόνια πίσω το ρολόι της Ιστορίας. Τότε που ο Γράμμος έπεφτε και ο Ελληνικός Στρατός ύψωνε την ελληνική σημαία στην κορυφή του. Ο Δημοκρατικός Στρατός εξωθούνταν εκτός συνόρων. Ο εμφύλιος πόλεμος τελείωνε. new deal

Μοίρασε το

Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γυρίζει 69 χρόνια πίσω το ρολόι της Ιστορίας. Τότε που ο Γράμμος έπεφτε και ο Ελληνικός Στρατός ύψωνε την ελληνική σημαία στην κορυφή του. Ο Δημοκρατικός Στρατός εξωθούνταν εκτός συνόρων. Ο εμφύλιος πόλεμος τελείωνε.


Την 29η Αυγούστου του 1949, ο Ελληνικός Στρατός ολοκλήρωσε την κατάληψη του Γράμμου. Και εξώθησε τα υπολείμματα του Δ.Σ.Ε. πέραν των συνόρων. Η τελική επίθεση είχε αρχίσει την 05:30 της 25ης Αυγούστου. Κατέληξε με την πλήρη ήττα των κομμουνιστών και την απαλλαγή μας από τον εφιάλτη του παραπετάσματος!

Ο οδυνηρός εμφύλιος, που ξεκίνησε εν μέσω της Κατοχής, κράτησε έξι χρόνια (1943-1949). Κατέστρεψε ότι δεν πρόλαβαν να καταστρέψουν οι κατακτητές. 

Δυστυχώς, πλέον του φόρου αίματος στρατιωτών και αμάχων, πλέον του ανήθικου παιδομαζώματος, ο εμφύλιος άφηνε πίσω του μια διχασμένη χώρα. Ακόμη σήμερα ζούμε τις απώτερες επιπτώσεις αυτού του διχασμού.

Ο εμφύλιος πόλεμος ανέστειλε τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας

Όμως, το χειρότερο που πέτυχε η παρανοϊκή ηγεσία του Κ.Κ.Ε. ήταν να αναστείλει τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Και την πλήρη επικράτηση του ευρωπαϊκού κράτους δικαίου.

Αντί η χώρα να αποκτήσει, επί τέλους!- ένα σύγχρονο Σύνταγμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών ο υπερφίαλος μαξιμαλισμός της Αριστεράς επανέφερε το Παλάτι μετά βαΐων και κλάδων.

Αντί να κατοχυρωθούν πλήρως οι πολιτικές και ατομικές ελευθερίες και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, η ανταρσία του Κ.Κ.Ε. έδωσε το άλλοθι για την επαναφορά του αστυνομικού κράτους του Μανιαδάκη.

Ακόμη χειρότερα, τα αμέτρητα εγκλήματα (δολοφονία Ψαρρού, συνεργασία με Βουλγάρους, συνεργασία με σλαβομακεδόνες, απαγωγές ομήρων στα Δεκεμβριανά, δολοφονίες της Ο.Π.Λ.Α., παιδομάζωμα κλπ.) έδωσαν άλλοθι και άφεση αμαρτιών σε προδότες και δωσιλόγους. Ενώ έδωσαν παράταση ζωής στον πολιτικό κοτσαμπασιδισμό. Στην Ελλάδα το δοβλέτι θα αργούσε πολύ να γίνει κράτος…

Όπως αποδεικνύει η ιστορία της, η ελληνική Αριστερά (Κ.Κ.Ε. ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έχει σημασία) ήταν και παραμένει το πλέον φοβικό, αντιδραστικό και οπισθοδρομικό μέρος της κοινωνίας και του πολιτικού μας συστήματος!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου