ΤΕΛΙΚΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ Ή ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ

Μοίρασε το

Όπως φαίνεται, η συγκρότηση της δικομματικής κυβερνήσεως στέλνει στις καλένδες το περιβόητο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για το οποίο έγινε τόση συζήτηση, ως να μην υπήρχε τίποτα σημαντικότερο, για το οποίο αντιδίκησαν τόσοι πολλοί, σα να μην κρίνεται από ένα τέτοιο νομοθέτημα το μέλλον τους…

Δεν θέλω να μπω στην ουσία της συζητήσεως αυτής, γιατί απλούστατα την θεωρώ ανύπαρκτη. Στην πραγματικότητα δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα στη χώρα μας και ουδείς μπορεί να το αποδείξει, ακόμη και αν άπασες οι οργανώσεις (και «οργανώσεις») επαγγελματιών προστατών των μειονοτήτων και πάσης φύσεως αδικημένων (και «αδικημένων») συνασπισθούν σε κοινή προσπάθεια! Σε μια χώρα με περίπου 2.000.000 αλλοδαπούς, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι λαθρομετανάστες και άνω του 90% αυτών είναι μουσουλμάνοι με στοιχειώδη ή καθόλου μόρφωση (άρα φανατικοί θρησκόληπτοι), είναι αστείο να μιλάμε για ρατσισμό χωρίς να υπάρχουν αυθόρμητες και αυξανόμενες εγκληματικές ενέργειες εις βάρος των ξένων. Εννοείται ότι η οικονομική εκμετάλλευση δεν συνιστά ρατσισμό, ιδίως εάν σκεφθούμε πόσο σκληρές ήταν οι συνθήκες εργασίας για τους έλληνες εργάτες γης μέχρι πριν λίγες δεκαετίες.

Αντιθέτως, οι όποιες εκδηλώσεις βίας κατά λαθρομεταναστών (προσοχή: λαθρομεταναστών, όχι ξένων γενικώς και αορίστως!) προέρχονται από οργανωμένες ακροδεξιές ομάδες, κυρίως μελών της Χρυσής Αυγής. Όμως, το κόμμα αυτό δεν είναι ούτε καινούργιο ούτε πρωτότυπο. Υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και απέκτησε λαϊκό έρεισμα όχι λόγω της απηχήσεως των θέσεών του, αλλά κυρίως λόγω της αποτυχίας του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος να δώσει λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησε στους πολίτες η οικονομική κρίση. Προσοχή: η λαθρομετανάστευση υπάρχει ως φαινόμενο 20 χρόνια τώρα! Οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες ξεκίνησαν να έρχονται στην Ελλάδα ήδη από τα μέσα της 10ετίας του ’90, όμως η Χρυσή Αυγή δεν είχε καμμία τύχη στις εκλογές του 1996, του 1999, του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009. Έπρεπε να δείξει η κρίση τα δόντια της ώστε οι οργισμένοι μικροαστοί, των πέριξ του κέντρου συνοικιών του Δήμου Αθηναίων, να την αναδείξουν ως δημοτική παράταξη…

Όμως, δεν είναι η Χρυσή Αυγή το αντικείμενο αυτού του άρθρου. Ούτε καν ο ανύπαρκτος ρατσισμός. Το πραγματικό πρόβλημα της κοινωνίας μας είναι η διάχυτη συνομωσιολογία και ημιμάθεια, που παράγουν φαινόμενα μισαλλοδοξίας, αδυναμίας πρόσληψης της πραγματικότητος και άρνησης κάθε ειλικρινούς προσπάθειας εκσυγχρονισμού και ανορθώσεως. Βεβαίως, υπήρξαν -και υπάρχουν- και προσπάθειες ψεύτικες και υποκριτικές, όπως ο δήθεν εκσυγχρονισμός της περιόδου Σημίτη, που υπήρξε απλώς το προπέτασμα για την αποθέωση της διαπλοκής και του κομματικού κράτους. Και τι κατάφερε ο ειλικρινής -αλλά απών- Κώστας Καραμανλής; Τίποτα περισσότερο από την κατάρρευση της οικονομίας και του κράτους, την οποία ολοκλήρωσε πανηγυρικώς ο -θλιβερός- Γιώργος Παπανδρέου. Φταίνε αυτοί; Ασφαλώς και φταίνε, ως ηγέτες έχουν την πλήρη ευθύνη των κυβερνήσεών τους. Φταίνε μόνον αυτοί; ΟΧΙ! Αυτούς εμείς τους εκλέγουμε και εμείς τους υποστηρίζουμε ή τους εμποδίζουμε να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η κοινωνία, εμείς οι ίδιοι.

Όμως, η κοινωνία χωρίζεται σε τάξεις και παρατάξεις. Και η μεν αριστερή παράταξη τα κατάφερε περίφημα. Μόλις 25 χρόνια μετά από μια -πολιτική και στρατιωτική- συντριβή, κατάφερε να επανακτήσει την ιδεολογική κυριαρχία και να επιβάλλει την πολιτική της ατζέντα χωρίς καν να κυβερνήσει! Τα αποτελέσματα αυτής της «επιτυχίας» της αριστεράς, τα ζούμε όλοι καθημερινώς…

Και η δεξιά παράταξη; Τι έκαναν αυτοί που πολέμησαν για να μην γίνει η Ελλάδα σοβιετικός «παράδεισος» αλλά να παραμείνει ελεύθερη και δημοκρατική; Πως άφησαν την χώρα να περάσει στην επικυριαρχία της αριστεράς; Και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κυβέρνησε η κεντροαριστερά, αλλά η αριστερή ατζέντα δεν κυριάρχησε, δεν κατόρθωσε να επηρεάσει τόσο πολύ την κοινωνία, να την αποτελματώσει όπως στην Ελλάδα. Τι διαφορετικό συνέβη στη χώρα μας;

Την απάντηση στο ερώτημά μου την βρήκα στο τελευταίο βιβλίο του Παναγιώτη Γεννηματά, («ΕΛΑΣ: ΔΥΣΗ Ή ΑΝΑΤΟΛΗ;» Εκδόσεις ΡΟΕΣ, Αθήναι 2013). Ο συγγραφέας θεωρεί την κοινωνία μας θύμα της κληρονομιάς του ύστερου Βυζαντίου (θεοκρατική ανατολική παράδοση, κρατικομονοπωλιακή οικονομία, αντιδυτικισμός, ιδεολογία της διαμεσολαβήσεως), γεγονός που εξακολουθεί να υπερκαθορίζει, ασφυκτικώς, έως σήμερα την υποτιθέμενη εθνική ταυτότητα. «Τα πρότυπα του Βυζαντίου είναι προς αποφυγήν και το κόστος του για τον νεοελληνισμό έχει υπάρξει ιλιγγιώδες. Πρέπει να ξεπεράσουμε την υπνωτική επιρροή που ασκεί επάνω μας η φαινομενική του μεγαλοσύνη», γράφει ο Παν. Γεννηματάς. Για να συμπληρώσει, ωστόσο, ότι «δεν ζητείται βεβαίως η εκούσια αλλοτρίωση εν ονόματι ενός καινούργιου ευρωπαϊκού προσωπείου. Ζητείται μία σύγχρονη νεοελληνική αλήθεια, μια νέα σύνθεση ικανή να εξασφαλίσει την δημιουργικότερη εθνική συμμετοχή στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι, μια συμμετοχή θεμελιωμένη σε μια παραγωγική αντίληψη στην οικονομία και ένα νέο -αληθώς μορφωτικό- πρότυπο στην παιδεία».

Προφανώς το πρόβλημα μας αφορά όλους. Όμως, τη λύση -όπως συνήθως- μπορεί να δώσει μόνον η κεντροδεξιά παράταξη. Αυτή ώθησε τη χώρα μπροστά, όποτε χρειάσθηκε. Για να συμβεί πάλι πρέπει να αφυπνισθούμε, να βγούμε από την «κατάσταση υπνωτισμού» στην οποία έχουμε περιπέσει τα τελευταία 35 χρόνια -εξ ου και αιφνιδιασθήκαμε από την οικονομική κρίση- και να δούμε την πραγματικότητα χωρίς τους παραμορφωτικούς φακούς της μισαλλοδοξίας, της συνομωσιολογίας και των πάσης φύσεως μεσσιανισμών που ευδοκιμούν σε περιόδους κρίσεως.

Προφανώς, το ζήτημα ανάγεται στην παιδεία και την νοοτροπία που αυτή διαμορφώνει μαζί με τις ιστορικές εμπειρίες. Ας πάψουμε να βλέπουμε παντού εχθρούς και συνομωσίες κατά του ελληνισμού. Εάν υπήρχαν θα είχαμε εξαφανισθεί πολλές φορές μέχρι τώρα!!! Ας πάψουμε να πιστεύουμε σε δημαγωγούς και κομπογιαννίτες που υπόσχονται επιστροφή στις παλιές καλές μέρες ή σοβιετικούς παραδείσους.

Προπάντων ας σοβαρευθούμε και ας σκεφθούμε! Δεν είναι δυνατό να αποφασίζει ελληνικό δικαστήριο ότι ένας φαιδρός δημαγωγός, που ισχυρίζεται ότι διαθέτει εξακόσια δισεκατομμύρια -600.000.000.000- δολλάρια και θα διαγράψει το δημόσιο χρέος, δεν διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, εμμέσως επιβεβαιώνοντας τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του! Όμως, τα πολλά απίστευτα συμβαίνουν καθημερινώς σε μη πολιτικά επίπεδα: προσφάτως, σε δικαστική απόφαση επιμέλειας τέκνων, χρησιμοποιήθηκε ως αιτιολογία1 εις βάρος του πατέρα ότι άκουγε και τραγουδούσε εβραϊκά τραγούδια!!! Ελληνίδα δικαστής το έγραψε αυτό, όχι άραβας, όχι Τούρκος, ούτε ναζί!!! (Ας μην ασχολείται, λοιπόν, το Κ.Ι.Σ. με την Χρυσή Αυγή και ας μην ζητά αντιρατσιστικούς νόμους, αλλά ας προσπαθήσει -ως αναγνωρισμένος εκπρόσωπος της ελλήνων πολιτών ισραηλιτικού θρησκεύματος- να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία για τους όρους λειτουργίας του, ώστε να πάψει η προπαγάνδα περί διακρίσεων. Ας παρουσιάσει το Κ.Ι.Σ. την αναλυτική ιστορία των ελλήνων εβραίων και, αν χρειασθεί, ας κάνει και την αυτοκριτική του όπου πρέπει. Δεν χρειάζεται να ξαναγράψουμε την ιστορία, χρειάζεται μόνο να δούμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη, όλοι!)

Αν τα εκατομμύρια που χρηματοδοτούν τις -δήθεν- αντιρατσιστικές δράσεις και στην πραγματικότητα συντηρούν ημιπαράνομους πολιτικούς μηχανισμούς αδιαφανών στόχων (πως αλλιώς μέσα σε 3 ώρες μια σελίδα διαμαρτυρίας, στο facebook, είχε αποκτήσει 35.000 μέλη;!!!) χρηματοδοτούσαν σεμινάρια ιστορίας και πολιτικών και κοινωνικών επιστημών, η κοινωνία μας θα ήταν αρκετά πιο υπεύθυνη και οι ακροδεξιές οργανώσεις πολύ πιο αδύναμες. Με λίγη σοβαρή προσπάθεια ενημερώσεως, τα εκατοντάδες ιστολόγια και ιστοσελίδες μίσους, συνομωσιολογίας και ιστορικού ψεύδους θα έχαναν την συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών τους και θα έρπαυαν να διαμορφώνουν υπόγεια ρεύματα στην κοινή γνώμη, η οποία ζαλισμένη από την κρίση και εξοργισμένη από την ανικανότητα του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος αμαζητά εύκολες απαντήσεις και αποδιοπομπαίους τράγους! Όμως, όσοι χρηματοδοτούν την αντιρατσιστική υστερία δεν ενδιαφέρονται για τα υποτιθέμενα ή πραγματικά θύματα ρατσιστικής βίας, όποια και αν είναι αυτά, δεν τους απασχολεί η αλήθεια, ίσως γιατί τους εξυπηρετεί η σύγχυση, ίσως μάλιστα την επιδιώκουν ή γιατί και οι ίδιοι έχουν πολλούς σκελετούς στις ντουλάπες τους! Μάλλον τους απασχολεί μόνον η διάχυση της προπαγάνδας τους, η συντήρηση των ανούσιων συγκρούσεων και η ενδυνάμωση των μηχανισμών χειραγώγησης της κοινωνίας…

*Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης είναι χρηματοπιστωτικός σύμβουλος επιχειρήσεων.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1824791

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

«Το ΚΙΣ καλεί όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συναινέσουν και να υπερβούν τις μεταξύ τους διαφορές και να υπερψηφίσουν ένα νόμο που θα δείχνει μηδενική ανοχή στη ρατσιστική βία, στην ξενοφοβία, στον αντισημιτισμό και στη διάψευση του Ολοκαυτώματος.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας μας, υπάρχει ανάγκη για την αντιμετώπιση των ακραίων πρακτικών και ιδεολογιών.

Σήμερα παρά ποτέ είναι απαραίτητη η θέσπιση νομοθεσίας για τη θωράκιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας απέναντι στα φαινόμενα ρατσισμού, ξενοφοβίας και αντισημιτισμού.

Παράλληλα, θεωρούμε ζωτικής σημασίας θέμα την ενίσχυση της Παιδείας μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που θα δώσουν στους νέους, κυρίως, τη γνώση και τη δύναμη της κρίσης ώστε να μην επιτρέψουν στην αυριανή κοινωνία να διολισθήσει στις ιδεολογίες εκείνες που έγραψαν τις μελανότερες και απεχθέστερες σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας στέλνοντας στο βιομηχανοποιημένο θάνατο αθώους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 6.000.000 Εβραίους.

Αθήνα, 30 Μαΐου 2013

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος»

1 Ολόκληρη η απόφαση στη διάθεση των αναγνωστών!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου