ΣΤΕΡΝΟΓΡΑΦΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

Μοίρασε το

Κλείσαμε ένα χρόνο αβεβαιότητας, μεγάλης ύφεσης, capital controls, μειωμένης ρευστότητας, αλλά και ψήφιση απλής αναλογικής για τις μεθεπόμενες εκλογές και έναρξη συζητήσεων και διεργασιών για την πολυαναμενόμενη από τους πολίτες συνταγματική αναθεώρηση!!!

Θα τον γιορτάσουμε το χρόνο ή θα τον κλάψουμε όπως και τα τελευταία χρόνια των μνημονίων; Ο καθένας από την οπτική γωνία που βλέπει την κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες. Ο ένας βλέπει ότι ο Έλληνας έπαψε να πεινάει, ο άλλος ονειρεύεται ενόχους και ειδικά δικαστήρια από την περίοδο της σκληρής διαπραγμάτευσης και κάποιοι άλλοι όχι μόνο δεν θα πάνε διακοπές αλλά δεν έχουν ούτε μαντήλι να κλάψουν!

Μόνη ελπίδα τα θερινά σινεμά και οι κοντινές αποδράσεις στις παραλίες με κεφτεδάκια από τη μαμά.

Χαλαρή διάθεση με ψυχολογία looser από την πλειοψηφία των πολιτών. Θυμίζουν «ζόμπι» αρκετοί συμπολίτες μας. Η πολυετής κρίση άφησε καταστροφικά «αποτυπώματα» στις ζωές πολλών. Υγιείς επιχειρήσεις πτώχευσαν, ευτυχισμένες οικογένειες διαλύθηκαν, κόποι μιας ζωής χάθηκαν, όνειρα έσβησαν όπως οι πύργοι στην άμμο που τους παίρνει το πρώτο κύμα. Μερικά από τα Στερνόγραφα που μπορείτε να διαβάσετε στην άμμο….

ΣΤΕΡΝΟΓΡΑΦΟ 1

Πρώτη προτεραιότητα των πολιτικών κομμάτων είναι να συζητήσουν δημόσια για τα συν ή πλην της παραμονής μας στο ευρώ πριν οι δραχμιστές καταφέρουν να πείσουν την πλειοψηφία ότι με τη δραχμή θα περνάγαμε καλύτερα. Είναι διχασμένη η κοινωνία για το ρόλο του ενιαίου νομίσματος.

ΣΤΕΡΝΟΓΡΑΦΟ 2

Γυναίκες ένοικοι σε καγκελαρία, στην Downing street και σε λίγο στο Λευκό οίκο αν κερδίσει στις προσεχείς εκλογές στην Αμερική. Γυναίκες πολιτικοί στο τιμόνι των ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου. Οι προκαταλήψεις που συνόδευαν τις γυναίκες σε ανώτατες θέσεις εξουσίας φαίνεται ότι εξέλειπαν σε αρκετές χώρες. Στην Ελλάδα η συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις εξουσίας είναι ακόμη αρκετά χαμηλή. Και λιγότερες γυναίκες ασχολούνται με την πολιτική και το κυριότερο, οι γυναίκες ψηφοφόροι, ΔΕΝ ψηφίζουν γυναίκες υποψηφίους. Προτιμούν τους άνδρες υποψηφίους.

ΣΤΕΡΝΟΓΡΑΦΟ 3

Με ένα ΑΡΛΕΚΙΝ ξεχνιέμαι ήταν το σύνθημα σειράς αισθηματικών βιβλίων τσέπης. Εμείς για να ξεχάσουμε ΕΝΦΙΑ, ύφεση, αυξημένους φόρους, διάλυση υγείας, απαξίωση παιδείας και άλλα συναφή προτείνεται να ακούμε και να διαβάζουμε για απλή αναλογική, εκλογή ΠτΔ από το λαό και καφενειακές προτάσεις για κοινωνικό κράτος. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι δομικό χαρακτηριστικό του πολιτικού συστήματος είναι το χαμηλό επίπεδο του προσωπικού του. Όλα στο όνομα του λαού και τίποτα για το λαό!

ΣΤΕΡΝΟΓΡΑΦΟ 4

Πιθανόν να εξελιχθεί σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Η επιχειρούμενη φτωχοποίηση των Ελλήνων με αβάσταχτους φόρους προχωράει αλματωδώς. Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει κοινωνική έκρηξη στο εγγύς ή απώτερο μέλλον και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ! Αναρχία, γαία πυρί μειχθήτω και μπορεί να αναφωνήσει κάποιος το «Μεγάλη αναταραχή – Θαυμάσια κατάσταση».

ΣΤΕΡΝΟΓΡΑΦΟ 5

Κάτω τα χέρια από το Μεγάλο κανάλι, θα βροντοφωνάξουν διαμαρτυρόμενοι τηλεθεατές στην πρόθεση της κυβέρνησης να μην δώσει την άδεια και να στερηθούν την τούρκικη σαπουνόπερα που προβάλλεται καθημερινά. Ένα σήριαλ κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις των περισσότερων τηλεθεατών, και φάρμακο κυριολεκτικά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης που μαστίζει τους Έλληνες.

Καλό καλοκαίρι και μην ξεχνάτε το αντηλιακό!

* Περισσότερα Πολιτικά Στερνόγραφα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Think Politics στο fb.

** Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου