ΠΕΣ ΑΠΛΑ “ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ”

Μοίρασε το

Όλοι κάποτε περάσαμε μια άσχημη φάση στη ζωή μας που τραβηξε πολύ. Στην αρχή λοιπόν εμένα όταν κάτι με στεναχωρούσε κοιμόμουνα τόσο πολύ ώστε να μη σκέφτομαι, στη συνέχεια, ασυνείδητα για αρχή, συνειδητά πλέον διάλεξα άλλο τρόπο κι αυτός είναι να μην κοιμάμαι ποτέ νωρίς.

ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΠΟΛΥ καιρό τώρα να μείνω στο σπίτι μου μετά τις 7 το απογευμα. Μπορει να ακούγεται αστείο όμως τα έχω καταφέρει!

Γνωρίζοντας ότι αυτό απλά καλύπτει το πρόβλημα,δεν το λύνει και δεν σε κάνει να το ξεπεράσεις απλά το θάβεις κι εκείνο συνεχώς ξεθάβεται.. Και το θάβεις και ξεθάβεται.. Φαύλος κυκλος. Δεν βγάζει πουθενά!

Όταν κ όποτε θα μείνεις μόνος,όσος καιρός κι αν έχει περάσει, αν δεν κάνεις ουσιαστική δουλειά με τον εαυτό σου εκείνο θα είναι πάντα εκεί και θα παραμονεύει μέχρι να βρεθείς σε μια αδύναμη στιγμη. Να σου θυμίσει τον πόνο που ένιωσες τοτε. Να σου θυμίσει γελώντας ειρωνικά πως δεν το ξέχασες και δεν σε ξέχασε!

Όμως τι νόημα έχει;Ποιο είναι το νόημα του να προσπαθείς συνεχώς να αναλύσεις καταστάσεις,να βρεις αιτίες,διαφορετικές εκδοχές και λύσεις για κάτι που απλά ανήκει στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ;

Δεν μπορείς να το αλλάξεις, ανήκει εκεί, ανήκεις εδώ.

Το μόνο που έχω καταφέρει μετά από καιρό είναι να συγχωρέσω όσους με πλήγωσαν.

Είμαι σίγουρη πως κ εγώ έχω πληγώσει,άθελα μου,και θα πληγώσω ξανά και θα με πληγώσουν.

Έτσι είναι η ζωή,σαν ένα παιχνιδι. Ειτε χάνεις είτε κερδιζεις. Μονο οφείλεις να μάθεις να παίζεις αν θες να είσαι καλά!

Οι ομορφιές είναι τόσες πολλές που μόνο όταν ξεκολλήσεις θα αρχίσεις πάλι να τις βλέπεις και να τις απολαμβάνεις.

Μόνοι μας πολλές φορές βάζουμε τον εαυτό μας σε μια διαδικασία μιζέριας και αυτοκαταστρεφομαστε. Λεμε ”Δεν είμαι καλά” μέχρι να γίνει ένα με εμάς και να το πιστέψουμε ξεχνώντας πως μπορούμε να γίνουμε ΚΑΛΥΤΕΡΑ απλά λέγοντας ”Είμαι καλά!”.Κάτι που ποτέ δεν κάνουμε.

Και παραδεχόμαστε πως δεν είμαστε καλά στον εαυτό μας και δεν θέλουμε όμως και να μας το λένε οι γύρω μας.

Και έχουμε περηφάνια και εγωισμό για όσους δεν μας ενδιαφέρουν πραγματικά και δεν έχουμε για όσους μας πληγώνουν.

Και ξέρουμε τι μας γίνεται και δε ξέρουμε…

Άπλα πιστεύω ότι πρέπει να αρχίσουμε να δίνουμε προσοχή και χρόνο σε ουσιώδη πράγματα και να αρχίσουμε να αποβάλλουμε σιγά σιγά όλα τα σκουπίδια που μαζέψαμε μέσα μας. Δεν πρέπει να δηλητηριάζουμε το παρόν και το μέλλον μας με τα λάθη του παρελθόντος.

Όπως είπε κ ο Αριστοτέλης,η ευτυχία μας εξαρτάται από εμας. ΜΟΝΟ από ΕΜΑΣ !!Κανένας δε μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε πραγματική ευτυχία μόνο όταν βρούμε τον εαυτό μας κ τον αποδεχτούμε θα τη νιώσουμε.

Όταν ο εαυτός μας δεν θα είναι πια εχθρός μας θα έρθει η γαλήνη.

Κι όπως πέσαμε θα σηκωθούμε κι όπως πονέσαμε άλλο τόσο θα χαρούμε!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου