Ο ΦΑΝΤΗΣ ΤΟ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ MALL

Μοίρασε το

Για το τρομοκρατικό χτύπημα στο MALL, ήδη γράφθηκαν και ακούστηκαν πολλά. Ως συνήθως, τα περισσότερα σχόλια ήταν ανούσια έως και ανόητα, ιδίως αυτά των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.

Ακόμη χειρότερο το επίπεδο των σχολίων στα ιστολόγια με χαρακτηριστικότερο αυτό που αφορούσε δήθεν δημοσίευμα των NewYorkTimes, βάσει του οποίου τις βόμβες βάζει… η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα πραγματικά του πρόβλήματα. Βεβαίως, δημοσίευμα στους NewYorkTimes υπήρχε, αλλά, απλώς, έγραφε πως η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι βάζει τις βόμβες!!! Το εκπληκτικότερο: στο olympia.gr (γνωστό αντιμνημονιακό ιστολόγιο που πελαγοδρομεί μεταξύ Καμμένου και Καραμανλή(!!!) με ολίγη από Βιτάλη, Καζάκη, Λαπαβίτσα και λοιπών παρανοϊκών, και πλειοδοτεί σε κάθε τερατολογία που θα ειπωθεί από οποιονδήποτε ημιμαθή ή/και από τα παπαγαλάκια ντόπιων και ξένων π.χ. defencenet.gr), είδαμε την είδηση και στις δύο εκδοχές της: την παραποιημένη και την πραγματική. Ασφαλώς, και σε άλλα, παρόμοιας αξιοπιστίας ιστολόγια συνέβη το ίδιο.

Είναι απολύτως προφανές ότι στο πεδίο της πληροφορήσεως επικρατεί απόλυτο χάος. Τα παραδοσιακά μέσα (εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση) έχουν χάσει την αξιοπιστία τους ενώ οι νεοεισελθόντες είναι ακόμη χειρότεροι από τους παλαιούς. Στο χώρο των νέων μέσων (ιστοσελίδες, ιστολόγια και socialmedia), η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη: ελάχιστα σοβαρά και αξιόπιστα δημοσιεύματα υπάρχουν ενώ η πολυδιάσπαση (σύνηθες χαρακτηριστικό της ελληνικής αγοράς) αντί να δημιουργεί υγιή ανταγωνισμό και να ενισχύει την αντικειμενικότητα και τον πλουραλισμό, οδηγεί ακριβώς στο άλλο άκρο: λίγα αφανή κέντρα -εντός και εκτός Ελλάδος- διοχετεύουν ειδήσεις που ευνοούν τα συμφέροντά τους και αυτές αμέσως αναπαράηγονται από την πλειοψηφία των ιστολογίων και καθίσταται αξιόπιστη και επαληθευμένη είδηση… της οποίας η πραγματική πηγή παραμένει άγνωστη! Βεβαίως, δεν είναι όλες οι ειδήσεις ελεγχόμενες, ούτε εξυπηρετούν όλα τα ιστολόγια ξένα συμφέροντα. Στην πραγματικότητα, ο πολύ μεγάλος όγκος των δημοσιευμάτων είναι αδιάφορος και περνάει απαρατήρητος, απλώς επιτείνοντας τη σύγχυση. Οι στοχευμένες (και στημένες) ειδήσεις είναι αυτές που τελικώς επιτυγχάνουν να δημιουργήσουν το επικοινωνιακό αποτέλεσμα των «πομπών» τους.

Οι αιτίες για τα ανωτέρω είναι προφανείς: τα περισσότερα ιστολόγια προσπαθούν να προσελκύσουν διαφημιστικά έσοδα. Η μόνη τακτική την οποία μπορούν να αντιληφθούν οι –κατά τεκμήριο άσχετοι με επικοινωνία και δημοσιότητα- ιδιοκτήτες τους είναι η, πάση θυσία, αύξηση της επισκεψιμότητος. Δεδομένης της ελλείψεως σοβαρών αρθρογράφων και στοχευμένης θεματολογίας, η εύκολη λύση είναι η άκριτη αναπαραγωγή της αρλούμπας κάθε μεγάλου ιστολογίου ή ιστοσελίδος. Και επειδή το μόνο που μπορεί ξεχωρίσει το ένα ιστολόγιο από το άλλο είναι η ταχύτητα αναρτήσεως ειδήσεων, η δημοσιογραφική δεοντολογία και η έρευνα για την αξιοπιστιά της πληροφορίας πάνε περίπατο.

Τι όμως συνέβη στην πραγματικότητα; Εννοείται πως δεν είμαι σε θέση να δώσω ασφαλή απάντηση, ούτε καν εκτίμηση να κάνω. Όμως, θεωρώ σκόπιμο να καταγράψω μερικές απόψεις που μου φάνηκαν σοβαρές καθώς και μερικές δικές μου παρατηρήσεις.

– Η πρώτη άποψη είναι αυτή του μάλλον έγκυρου defence-point (http://www.defence-point.gr/news/) το οποίο μιλά για χρήσιμους ηλίθιους που εξυπηρετούν, χωρίς να το αντιλαμβάνονται τα συμφέροντα όσων νομίζουν ότι καταπολεμούν. Εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι ο συντάκτης κατηγορεί το αριστερό περιθώριο για την -εν αγνοία του- εξυπηρέτηση αλλοδαπών (μάλλον αμερικανικών) συμφερόντων. Η κεντρική ιδέα του δημοσιεύματος είναι ότι κάποιος (μάλλον οι Η.Π.Α.) προσπαθεί να πλήξει τη Γερμανία, χτυπώντας τη στην αυλή της, δηλαδή στην Ελλάδα. Άποψη μάλλον τραβηγμένη από τα μαλλιά, αφού θεωρεί ότι οι Η.Π.Α. θα διακινδύνευαν μια κατάρρευση της Ελλάδος (και αυτή αρχίζει με τη βόμβα στο MALL;!!!) μόνο και μόνο για να κοντύνουν τη Γερμανία, η οποία είναι αναγκαστικός -αν όχι φυσικός- τους σύμμαχος. Η άποψη αυτή δεν στηρίζεται και από κανένα άλλο γεωπολιτικό δεδομένο, ούτε από την πρόσφατη στάση των Η.Π.Α. έναντι της Ελλάδος. Μια άλλη ερμηνεία θα ήταν ότι το δημοσίευμα δεν υπονοεί τις Η.Π.Α. αλλά τη Ρωσσία. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να έχει βάση… ας αναμείνουμε τις εξελίξεις και θα δούμε εάν μια τέτοια εκδοχή ισχύει. Το βέβαιο είναι ότι η ρωσσική προπαγάνδα είναι εξόχως δραστήρια στη χώρα μας τα τελευταία περίπου 8 χρόνια, δηλαδή από τότε που ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος ξεκίνησε την ενεργοποίηση της κυπριακής Α.Ο.Ζ… Η -επίσημη- εξαγορά του defencenet.gr και πολλές άλλες ανεπίσημες (αφανείς και μαύρες) ενέργειες υποστηρίζουν την εκδοχή αυτή.

– Η άλλη άποψη είναι αυτή που εκφράσθηκε με άρθρο «ειδικού συνεργάτη» στο newsbomb.gr (http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/272076/proves-anomalias-me-tin-epithesi-sto-mall#ixzz2IWoM5O8j) και συνδέει την τρομοκρατική ενέργεια με ισλαμικούς κύκλους, ως αντεκδίκηση στη δολοφονία του νεαρού πακιστανού από τα δύο μογγολοειδή στα Πετράλωνα. Όμως, οι ευθείες αναφορές στην επίθεση της Αλ Κάϊντα, στη Μαδρίτη το 2005, καθώς και στις εξελίξεις στη Βόρειο και Υποσαχάρια Αφρική αφήνουν να υπονοηθεί ότι η χώρα μας ευρίσκεται εν μέσω διεθνούς κρίσεως, το μέγεθος της οποίας δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί. H άποψη αυτή ενισχύεται τόσο από τα δεδομένα της κρίσεως, δηλαδή τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου της περιοχής καθώς και το γεγονός ότι εκεί θα αναπτυχθεί η μεγαλύτερη (κολοσσιαία) επένδυση παραγωγής ρεύματος από ηλιακή ενέργεια. Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της συγκρούσεως ή να διακρίνει τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα. (Υπό το πρίσμα των εξελίξεων, αρχίζει κανείς να αντιλαμβάνεται τι πραγματικά ήταν η αραβική άνοιξη και πόσο ανόητες ήταν οι κραυγές όσων την απέδιδαν στη C.I.A.!!! Τέτοια γελοία δημοσιεύματα -αλλά καθόλου τυχαία…- υπήρχαν και τις αμέσως προηγούμενες μέρες σε πάρα πολλά ιστολόγια.) Επίσης, η άποψη ενισχύεται και από την ελληνική συμμετοχή στην ευρωπαϊκή δύναμη που θα συνδράμει τους Γάλλους που ήδη επιχειρούν στο Μάλι (http://www.onalert.gr/stories/mali-epemvasi-ellines-kapoutsis). Τέλος, οι αντιδράσεις και τα δημοσιεύματα από τις Η.Π.Α. (http://www.emea.gr/archives/mall-epithesi-vomva-diethni-mme/) δείχνουν ότι μάλλον πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρότερο από μια συνήθη τρομοκρατική ενέργεια της εγχώριας ακροαριστεράς.

Όμως, μη φαντασθεί κανείς ότι το κείμενο αυτό προσπαθεί να αποενοχοποιήσει την ακροαριστερά και τον παράνομο μηχανισμό της, που απολαμβάνουν της προστασίας και καλύψεως του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και της ανοχής και συμπάθεις των αφελών -και εθελοτυφλούντων- ψηφοφόρων του. Αντιθέτως, θέλω να τονίσω πόσο κρίσιμος, πόσο τραγικώς επικίνδυνος, μπορεί να αποδειχθεί αυτός ο χώρος εάν η Ελλάδα δεχθεί την ευθεία επίθεση της ισλαμικής (και όχι μόνον…) τρομοκρατίας, εξ αιτίας των γεωπολιτικών της επιλογών. Προσέξατε, ίσως, ότι και οι δύο ανωτέρω εκδοχές, σε ένα μόνο σημείο συναντώνται: στη ύπαρξη σημαντικού αριθμού «χρήσιμων ηλίθιων», δηλαδή εγχωρίων δικτύων τρομοκρατίας, υποστηριζόμενων από ημιεπίσημες οργανώσεις που λειτουργούν στα όρια του νόμου και τους παρέχουν όλη την απαραίτητη υποστήριξη και ελαφρά επιμελητεία. Η σαφής αναφορά στη συμμετοχή και το ρόλο τέτοιων -ισπανικών- οργανώσεων στην περίπτωση του χτυπήματος στη Μαδρίτη, καθιστά σαφλη τον κίνδυνο που δημιουργούν οι έλληνες ομοϊδεάτες και συνοδοιπόροι τους.

Το συμπέρασμα είναι απλό: Οι πρόσφατες επιχειρήσεις εκκαθαρίσεως των καταλήψεων ήταν ένα πρώτο καλό ξεκίνημα, αλλά δεν αρκεί. Οι αρχές ασφαλείας, συνεπικορούμενες από κάθε διαθέσιμη δημόσια δύναμη, πρέπει να εκκαθαρίσουν το σύνολο της πρωτευούσης και των μεγάλων αστικών κέντρων από καθε νησίδα παρανομίας, από κάθε άβατο και μη ελεγχόμενο χώρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την ισλαμική τρομοκρατία και τους ντόπιους συνεργάτες της. Η χώρα δεν αντέχει να ζήσει ένα νέο Δεκέμβριο όπως αυτός του 2008, που με οργανωμένο σχέδιο -βασισμένο στο αριστερό περιθώριο και τους λαθρομετανάστες- κάηκε το κέντρο των Αθηνών. Η επιχείρηση ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ πρέπει όχι απλώς να συνεχισθεί αλλά να εντατικοποιηθεί και να διευρυνθεί: κάθε ξένος που δεν πληρεί βασικές προϋποθέσεις (μόνιμη και νόμιμη στέγη και εργασία ή λευκό ποινικό μητρώο) πρέπει απλώς να απελαύνεται. Η στιγμή είναι κατάλληλη και για την άσκηση πιέσεως προς την Ε.Ε. για χρηματοδότηση των σχετικών δαπανών. Επίσης, άμεση αναστολή εφαρμογής της Συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ και -ενδεχομένως- όσων άρθρων της Συνθήκης Σέγκεν διευκολύνουν την ανέλεγκτη διακίνηση υπόπτων. Η επίκληση σοβαρών απειλών κατά της εθνικής μας ασφαλείας (εσωτερικής και εξωτερικής) είναι απολύτως επαρκής αιτιολογία. Το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πρέπει να είναι απολύτως σαφές: όποιος προσπαθήσει να παίξει στο ελληνικό έδαφος θα καταβάλλει πολύ ακριβό τίμημα!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος! Οι κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει αμέσως και χωρίς δισταγμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου