ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ένας ολόκληρος λαός παρακολουθεί. Τους μοιραίους άλλα όχι άμοιρους ευθυνών εκπροσώπους του στη Βουλή να υπακούουν πειθήνια στη ρητορική της ραγιαδοσύνης και να υπογράφουν την καταδίκη μιας χώρας.

«Βλέπουμε να επιστρέφει δριμύτερο το πνεύμα συμβιβασμού της Ουάσιγκτον και οι παλιές πρακτικές του ΔΝΤ: «Να μάθουμε στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα να πεθαίνουν θεραπευμένες» είπε σε συνέντευξή του ο Ζακ Ντελόρ αναφερόμενος στην Ελλάδα. Και τη λάθος συνταγή που βλέπουν ξεκάθαρα πολιτικοί ενός αλλού διαμετρήματος, που δυστυχώς εκλείπουν όχι μόνο από την χώρα αλλά και από την ηγεσία της Ευρώπης, εφαρμόζει με τον πιο σκληρό και χωρίς έλεος τρόπο η κυβέρνηση. Θέλουν να σκοτώσουν την χώρα για να την κρατήσουν ζωντανή.

Για δυο μέρες μια λαοθάλασσα οργής και αγανάκτησης πλημμύρισε το Σύνταγμα. Μια λαοθάλασσα που θα μπορούσε να μείνει εκεί. Μοχλός πίεσης για όσους αιρετούς θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με  μια ξεχασμένη από καιρό συνείδηση, αν δεν έσπευδαν για άλλη μια φορά οι γνωστοί κουκουλοφόροι συντεταγμένα και σε διατεταγμένη υπηρεσία να τη διαλύσουν, αφήνοντας πίσω της ένα νεκρό.

«Ο άνθρωπος του μέλλοντος έχει όνομα: Ελληνας» μας λέει ένα γαλλικό σατιρικό φιλμάκι που κάνει θραύση στο διαδίκτυο.

«Εμπρός Κώστα με νεύρο Μας χρωστάς ένα κάρο λεφτά» λένε στον Έλληνα φουστανελοφόρο που χτυπά αγόγγυστα με τη βαριά του οι επιστήμονες  μέσα σε ένα αμερικανικό εργαστήριο. Και εξηγούν την επιτυχία του πειράματος του. «Του μειώσαμε  50% τις αποδοχές του και δουλεύει περισσότερο. Και το σημαντικότερο δεν μιλά και δεν αντιδρά». «Μα πως υπάρχει κρίση» σπεύδουν να εξηγήσουν ενώ το μοντέλο ετοιμάζεται να διοχετευτεί και στις άλλες χώρες.

Το μοντέλο που παρήχθη στο αμερικανικό εργαστήριο που υπομένει αδιαμαρτύρητα τα πάντα λόγω της κρίσης ο άνθρωπος του μέλλοντος…  βρέθηκε στους δρόμους. Το πείραμα τελικά απέτυχε. Και όσοι δεν μπόρεσαν να είναι στους δρόμους φωνάζουν από τα σπίτια τους. Και όσοι δεν τους ακούν, αυτοί που συγχέουν την προδοσία με τον ηρωϊσμό θα βρουν μπροστά τους, τον Κώστα τον Έλληνα. Με την βαριά του να σπάει το γυάλινο τοίχο τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου