ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ

Μοίρασε το

Μετά το Γιάννη Στουρνάρα ένας άλλος πολιτικός – ακαδημαϊκός φλερτάρει με την προοπτική να αφήσει μια σημαντική πολιτική παρακαταθήκη. Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Αν για τον υπουργό Οικονομικών το στοίχημα είναι η φορολογική μεταρρύθμιση που θα ξυπνήσει την αγορά και θα δώσει την ευκαιρία στην “μεσαία τάξη” να ανακάμψει και να διεκδικήσει εκ νέου τα “προνόμια” που απώλεσε τη περίοδο της κρίσης. Για τον υπουργό Παιδείας το μεγάλο στοίχημα είναι η μεταρρύθμιση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση που προσφέρει στην αγορά το κατάλληλο εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό που θα εργαστεί για την ανάπτυξη και τον εκσυχρονισμό της χώρας.

Το σχέδιο του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου είναι όντως μεγαλεπήβολο. Όπως βαρύ είναι και τα ονόματα – συμβολισμούς που έχει χρησιμοποιήσει. “Αθηνά” ονόμασε το σχέδιο του, “Αδαμάντιος Κοραής” το Ομόσπονδο Πανεπιστήμιο που ιδρύει στην Αθήνα.

Σε αντίθεση με τον εξίσου φιλόδοξο Γιάννη Στουρνάρα, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κινείται …κάτω από τα ραντάρ των κυβερνητικών βουλευτών αποφεύγοντας να δημιουργήσει αντιζηλίες και επικρίσεις. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και με αρκετή μεθοδικότητα υλοποιεί το σχέδιο του έχοντας προηγουμένως φροντίσει να καλύψει πολιτικά τις πλάτες του. Στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή χαίρει εκτίμησης των “καραμανλικών” βουλευτών, την ίδια στιγμή που δεν έχει ενοχλήσει τους “σαμαρικούς” αποχωρώντας διακριτικά και την ώρα που έπρεπε από το πλευρό του Αντώνη Σαμαρά όπου βρέθηκε για να “γεφυρώσει” τη μεταβίβαση του κόμματος από τον Κώστα Καραμανλή στον Αντώνη Σαμαρά.

Έχοντας πετύχει αν όχι να μην έχει στενές φιλίες, αλλά πάντως ούτε και έχθρες στο κόμμα του, ο υπουργός Παιδείας έχει την ευχέρεια να συνομιλεί άνετα με τους έτερους κυβερνητικούς εταίρους, οι οποίοι δείχνουν να εκτιμούν τον ίδιο και το έργο του.

Από τη στιγμή μάλιστα που τυγχάνει διακομματικής εκτίμησης και γνωρίζει τον ακαδημαϊκό χώρο περισσότερο από τον οιονδήποτε, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα πρέπει να πετάξει στο πάτωμα την μπανανόφλουδα για να την πατήσει και να πέσει.

Η συγκυρία μάλιστα είναι τόσο ευνοϊκή, καθώς οι συγχωνεύσεις θα δώσουν μια ανάσα σε όσες ελληνικές οικογένειες έχουν παιδιά στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές, καθώς δεν θα επιβαρύνουν το οικογενειακό εισόδημα για να σπουδάσουν στα …Άγραφα.

Οι μόνοι ίσως που θα δυσαρεστηθούν από την μεταρρύθμιση Αρβανιτόπουλου είναι όσοι στις τοπικές οικονομίες επωφελήθηκαν από την εκεί παρουσία φοιτητών και σπουδαστών. Ταβέρνες, μπαρ, φωτοτυπίες και μικροιδιοκτήτες ακινήτων και οι περί αυτών βουλευτές και πολιτευτές που έκαναν καριέρα προωθώντας την “ανάπτυξη” της περιοχής δια της ανεγέρσεως άλλης μιας απίθανης σχολής στο πλέον απίθανο σημείο της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου