ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ

Μοίρασε το

Πρώτη φορά γνώρισα την πολιτική ως παράνομο άκουσμα. Ως παιδί 5, 6, 7 ετών, με εντυπωσίαζε και με εξιτάριζε η επιμονή των γονιών μου να ξενυχτούν για να ακούσουν τις ειδήσεις των ξένων σταθμών… τότε, η χώρα δεν είχε Δημοκρατία!

Με αυτό το ερέθισμα, μέσα στο αριστερόστροφο περιβάλλον της μεταπολιτεύσεως, μέσα σε ένα κεντροαριστερό οικογενειακό περιβάλλον, η σχέση μου με την πολιτική ξεκίνησε κάπως παράδοξα! Μου πήρε περίπου 15 χρόνια για να συνειδητοποιήσω την δική μου αλήθεια, για να αντιληφθώ το πραγματικό περιεχόμενο εννοιών όπως έθνος, πατριωτισμός, δικαιοσύνη, ελευθερία και ορθολογισμός! Μου πήρε 12 χρόνια να καταλάβω γιατί ο Ελύτης μιλούσε για το Φως και τη Δικαιοσύνη και είχε διηγήσεις από το Μέτωπο, αλλά όχι ανοησίες όπως τα «…φρέσκα φασολάκια που καθαρίζει η μητέρα…» και άλλες αστειότητες που καμία ποιητική άδεια δεν καθιστά αξιόλογα.

Κατάλαβα, λοιπόν, ότι δεν είχα καμία σχέση με την ιδεολογία την οποία είχα μάθει να θεωρώ σωστή. Και σιώπησα, για άλλα 15 χρόνια… Μέχρι που συνειδητοποίησα ότι η χώρα μου καταρρέει, ότι οι οργανωμένες και οπλισμένες συμμορίες καίνε την Αθήνα χωρίς να υπάρχει κανείς να τους εμποδίσει, ότι δεν είχα πλέον το περιθώριο να απέχω από την πολιτική, αν δεν ήθελα να με καταδυναστεύει η μικροπολιτική και η παραπολιτική.

Τα τελευταία 7 χρόνια προσπάθησα να βρω νέες πολιτικές διεξόδους. Έχοντας ξεκαθαρίσει ότι ανήκω στην συντηρητική παράταξη, δηλαδή στην παράταξη της δημοκρατίας και της ελευθερίας, αναζήτησα νέα πολιτικά σχήματα, γνώρισα πολλούς αξιόλογους ανθρώπους, κάναμε πολύ δουλειά, εκατοντάδες ώρες συζητήσεων, διαφωνιών, μελέτης και -κυρίως- κάναμε πολλά λάθη! Γύρισα όλη την Ελλάδα, μίλησα σε εφημερίδες, σταθμούς, εκδηλώσεις, συζήτησα με κόμματα, ομάδες, κινήματα, πρόσωπα, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θα ήθελα. Συνειδητοποίησα ότι πολιτική είναι πολλά πράγματα, αλλά μάλλον δεν είναι ρομαντισμός και μαξιμαλιστικοί στόχοι. Πολιτική σημαίνει ότι μπορώ να μιλήσω στην κοινωνία και αυτή θέλει να με ακούσει.

Σήμερα, μετά τις δραματικές εξελίξεις του τελευταίου έτους και εν όψει όσων ακόμη πιο δραματικών έρχονται, αποφάσισα ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Σήμερα και στο εξής, η ενότητα της μεγάλης αστικής παρατάξεως, η ενότητα όλων όσων πιστεύουμε στην αληθινή Δημοκρατία και στην Ελευθερία, είναι απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση, αναγκαία και ικανή συνθήκη για την σωτηρία της χώρας. Την παράταξη αυτή την εκφράζει η Ν.Δ., έτσι αποφάσισαν οι ψηφοφόροι της σε αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες και το επικύρωσαν οι 400.000 μέλη της που προσήλθαν να εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο.

[quote text_size=”small”]

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, αλλά, κυρίως, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, για μια νέα σχέση της παρατάξεώς μας με την ελληνική κοινωνία.

[/quote]

Ψεύδη και μύθοι δεκαετιών λαϊκισμού και της αριστερής προπαγάνδας κατακρημνίζονται και απειλούν να παρασύρουν τη χώρα σε περιπέτειες που αν δεν στοιχίσουν την ίδια της την ύπαρξη θα κοστίσουν πολύ περισσότερο από την Μικρασιατική Καταστροφή και την Κυπριακή Τραγωδία! Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από την λύτρωση της αλήθειας και αυτή μόνον ένα μεγάλο κόμμα όπως η Ν.Δ. μπορεί να την εκφράσει με αμεσότητα και αξιοπιστία, αφού ανανεωθεί σε πρόσωπα, δομές και ιδέες.

Σε αυτή την προσπάθεια θεωρώ δικαίωμα και υποχρέωσή μου να συμμετάσχω. Αναλαμβάνοντας κάθε ευθύνη για το παρελθόν αλλά και το μέλλον μου, θα είμαι υποψήφιος για το Συνέδριο της Ν.Δ., αλλά και για τα όργανα της Α1 ΝΟΔΕ Αθηνών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου