ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Μοίρασε το

Για το καλό του έθνους και της πατρίδας αξίζουν κι ορισμένες θυσίες… (ποτέ βέβαια εκείνων που αποφασίζουν πως θα πρέπει να υπάρξουν τέτοιες…).

Η Βούλα Παπαχρήστου λοιπόν θυσιάστηκε για την πατρίδα. Ακριβέστερα, κινδυνεύει να καταστραφεί η καριέρα της επειδή κάποιοι επικοινωνιακοί εγκέφαλοι ανακάλυψαν στο αφελές, ρατσιστικό tweet της ένα …καυτό θέμα επικαιρότητας που στο καυτό καλοκαίρι θα χρησιμοποιούνταν για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τις νέες περικοπές των 11,5 δισ.€ που μελετά και θα αποφασίσει ως φαίνεται η κυβέρνηση.

Όλα τα υπόλοιπα είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου. Το γεγονός από μόνο του είναι αστείο. Μια κοπελίτσα που, δεν κρίνεται για τις ιδέες της, αλλά για τις επιδόσεις της, έκανε copy paste το επίμαχο tweet που έλεγε: “Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα …τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό”. Αμέσως, η ευαισθητοποιημένη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποκριτική ελληνική Αριστερά αντέδρασε. Το θέμα πήρε πολιτικές διαστάσεις – εκεί που δεν είχε καμία διάσταση, διότι ουδείς παρακολουθεί το tweet της αθλήτριας – και η αθλήτρια αποκλείστηκε από την ολυμπιακή αποστολή.

Η ειρωνεία είναι πως αν έφερνε ένα μετάλλιο στη χώρα (κάτι αρκετά πιθανό…) όλοι θα την αποθέωναν – πόσο μάλλον που θα είχε νικήσει τις αφρικανές συναθλήτριες της. Βέβαια, τότε ουδείς θα ενοχλούνταν από σκέψεις και σχόλια τύπου “την έφαγε τη μαύρη”. Απλά όλοι θα δάκρυζαν στο άκουσμα του εθνικού ύμνου και επί ώρες σε ζωντανές συνδέσεις θα αποθέωναν το σθένος και την ελληνική ψυχή της Ελληνίδας.

Όμως, η Βούλα έπεσε θύμα του κακού timing. Αντί τα αδηφάγα ΜΜΕ να ασχοληθούν με το μετάλλιο που πιθανώς να έφερνε, ασχολήθηκαν εκτενώς μαζί της λόγω ενός tweet που προφανώς της άρεσε καθότι όλη μέρα, όλη της η σκέψη περιστρέφεται γύρω απ’ τις Αφρικανές αθλήτριες που θα αντιμετωπίσει και τις έχουν γίνει εφιάλτης…

Τι λέμε τώρα, ε; Η ουσία είναι πως κάτι θα έπρεπε να εξευρεθεί, ώστε η οικονομία να μην είναι κι αυτές τις μέρες πρώτο θέμα. Αφού λοιπόν φωτιές δεν υπήρχαν. Αφού οι Ξηροί, ο Άκης, ο Μάκης κι ο Λάκης είναι στη φυλακή. Αφού στημένα παιχνίδια δεν γίνονται γιατί δεν γίνονται πρωταθλήματα και αφού αυτές τις μέρες δεν φυσά…, η υπόθεση της Βούλας ήρθε κουτί.

Ωστόσο, όταν το σάλιο των “ειδικών” θα στεγνώσει. Όταν το θέμα θα ξεφουσκώσει, θα μείνουν η απόφαση για νέες περικοπές, μια κατεστραμμένη αθλητική καριέρα και ένας λαός εκτός από πεινασμένος και ταπεινωμένος χωρίς τη χαρά ούτε ενός ολυμπιακού μεταλλίου. Εύγε!!!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου