ΕΤΟΣ 3012 μΔΠ*

Μοίρασε το

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν ολοταχώς, ευκαιρία γρήγορης αναδρομής. Χαίρουμε όλοι άκρας υγείας, οι δουλειές πάνε καλά, τα χρέη ξεπληρώθηκαν, οι επενδύσεις είναι πλέον υπόθεση ρουτίνας, οι τράπεζες δανείζουν με μηδενικά σχεδόν επιτόκια και ευνοïκούς όρους, τα κεφάλαια εισρέουν ασταμάτητα. Οι πλεονάζουσες θέσεις εργασίας δεν μπορούν να καλυφθούν μόνο από το ημεδαπό δυναμικό και ορθώς η Ελληνική Κυβέρνηση συνάπτει διακρατικές συμφωνίες για την επιλεγμένη πρόσληψη καταξιωμένων αλλοδαπών επιστημόνων που επιθυμούν να εργαστούν στην επικράτεια.

Το μέγα θέμα που απασχολεί την κοινωνία, εκείνο των πλεονασματικών προυπολογισμών, φευ αντιμετωπίστηκε με την οριζόντια μείωση του ενιαίου φορολογικού συντελεστή, σε μονοψήφιο επίπεδο. Και βεβαίως, εύγε στη διοίκηση η οποία με την εκτεταμένη χρήση των διαδικτυακών εφαρμογών κυριολεκτικά κατήργησε και τα τελευταία ανασχετικά μικρομέτωπα γραφειοκρατίας.

Ομως, το θέμα της υγείας, όπως γνωρίζουμε, λειτουργεί μεν ικανοποιητικά, συνεχίζει δε να προβληματίζει η πρόσληψη προσωπικού που μιλά μόνον τέσσερις γλώσσες. Ευτυχώς αυτό το ύψιστης σημασίας θέμα θα αντιμετωπιστεί το Σαββατοκύριακο πρίν τα Χριστούγεννα. Θυμίζω ότι το επερχόμενο δημοψήφισμα είναι εξαιρετικού ενδιαφέροντος, καλούμεθα να αποφασίσουμε και για το θέμα του ενιαίου χρωματισμού των ρείθρων. Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί ο κάθε Δήμαρχος διαφορετική απόχρωση του μπεζ. Φαίνεται ότι “κάποιοι” αναπολούν άλλες εποχές. Ορθώς επελέγησαν οι καλένδες για τέτοια σοβαρά θέματα, οι καθυστερήσεις των διοικητικών δικαστηρίων ενίοτε αγγίζουν τις τριάντα ημέρες. Ημαρτον.

Η φύση μου είναι γκρινιάρα, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο μείζον πρόβλημα της Παιδείας. Η μετάβαση των φοιτητών από τους χώρους στάθμευσης των αυτοκινήτων τους, στις εγκαταστάσεις των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων συνεχίζει να γίνεται μέσω των ανεκδιήγητων υπόγειων διαβάσεων που δεν διαθέτουν monitors αναμετάδοσης των παραδόσεων. Είμαι σε θέση να γνωρίζω το παρασκήνιο, κύριοι πενήντα της Βουλής τα έχετε κάνει μαντάρα. Νομίζετε ότι η φυλάκιση των υπευθύνων για αυτές τις ελλείψεις ή τα πρόστιμα στις ανάδοχες εταιρείες κολάζουν το πρόβλημα; Μπορούμε να στέλνουμε τα παιδιά μας να σπουδάσουν κάτω από τέτοιες συνθήκες; Δεν θα επεκταθώ άλλο. Απαιτούμε λύση τώρα, βάλτε monitors.

Αθηναίος γαρ, ανησυχώ για την ολοκληρωθείσα ανάπλαση των “Covent Προσφυγικών Gardens”. Σαφέστατα το έργο ανέδειξε την ομορφιά της περιοχής και στολίζει το μνημείο της Παναθηναικής Κερκίδας, πλην όμως η δασώδης βλάστηση της Avenue Samar (τέως Λεωφόρος Αλεξάνδρας) ουσιαστικά καθιστά το έργο αόρατο.

Μικρότερης, όχι όμως ήσσονος σημασίας είναι και η υφέρπουσα συζήτηση περί της εκ νέου ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων. Αντιλαμβάνομαι τα προφανή οφέλη διαφήμισης της χώρας. Αναλογίζομαι και τις ρυθμιστικές ευρωπαικές ευθύνες που θα βαρύνουν τον πρωθυπουργό μας ως επίσημο διοργανωτή. Ερωτώ όμως ευθέως την κυβερνητική ομάδα. Τα πεντακόσια δις πριμοδότησης που θα λάβει η χώρα από την επιτροπή διοργάνωσης, θα δημιουργήσουν εκ νέου πλεονασματικούς προυπολογισμούς δεκαετιών; Ναι ή όχι; Είναι ντροπή να κοροιδεύετε τους Ελληνες περί δήθεν ισοσκελισμένων προυπολογισμών. Εχετε ευθύνη, αρνηθείτε τουλάχιστον την πριμοδότηση. Ειδάλλως κάποιοι από εσάς θα οδηγηθούν, πριν το τέλος του χρόνου, στις φυλακές.

Αισίως φτάνω στο τελευταίο θέμα που μας απασχολεί. Το Aegean Tunnel, δηλαδή η σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Ηρακλείου Κρήτης είναι φιάσκο. Το ότι προσφέρεται δωρεάν δεν είναι το ζητούμενο, εκτός και αν κάποιοι ιθύνοντες αναζητούν άλλοθι για το ελειπές service που προσφέρουν. Καταθέτω την προσωπική μου μαρτυρία. Επί δύο ώρες ταξιδεύαμε 100 μέτρα κάτω από τον βυθό της θάλασσας. Ηλιο δεν βλέπαμε. Οι ταχύτητες του wireless internet με το ζόρι άγγιζαν τα 4.000.000 GBits. Κάποια στιγμή αυτή η κοροιδία πρέπει να τελειώνει. Οι Ελληνες συνεχίζουμε να πληρώνουμε φόρους. Δείξτε πλέον σεβασμό.

Κλείνω με μία ευχή. Καλά Χριστούγεννα, αν και όταν έρθουν αυτά, χαμογελάστε.

* μετά Δευτέρα Παρουσία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου