ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΕΞΟΧΙΚΟ!

Μοίρασε το

Σε όσους απορούν γιατί η κυβέρνηση κομπιάζει να προωθήσει εντατικά τις αποκρατικοποιήσεις και την «εξυγίανση» του δημόσιου τομέα, η απάντηση είναι πολύ απλή. Γιατί «εδώ είναι Ελλάδα»!

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι στην Ελλάδα το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας εκλέγεται με σταυρό προτίμησης. Και ο σταυρός προτίμησης έχει …ανταλλακτική αξία στον ελληνικό κοινοβουλευτισμό. Και για να μπορεί κάποιος να παίζει με αξιώσεις στο πολιτικό χρηματιστήριο οφείλει, αν μη τι άλλο, να μπορεί να ικανοποιεί το σώμα των ψηφοφόρων του.

Και «στο Ελλάντα» στο σώμα των ψηφοφόρων η έννοια του ρουσφετιού και της οικογενειοκρατίας είναι εμποτισμένη στο γενετικό υλικό του. Είναι βασικό συστατικό του DNA της ελληνικής φυλής. Οπότε, όποιος διαφοροποιηθεί ή ακόμα χειρότερα εναντιωθεί στις συγκεκριμένες έννοιες και αντιλήψεις, εξοβελίζεται. Και ουδείς εκ των πολιτικών εκπρόσωπων του έθνους επιθυμεί να δει τον εαυτό του εξοβελισμένο στις επόμενες εκλογές…

Εσχάτως, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε για άλλη μια φορά που δεν φοβάται το πολιτικό κόστος και μιλώντας εκ μέρους των βουλευτών του, υποστήριξε το ίδιο. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Διότι αν ίσχυε, δυο χρόνια τώρα, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του θα είχαν κάνει τις εξαγγελίες πράξεις. Είναι αυτό που χθες ο Όλι Ρεν επανέλαβε για πολλοστή φορά. Πως δηλαδή «η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας».

Βεβαίως και είναι. Αν όμως το …τέρμα είναι η άμεση συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, τη μπάλα θα τη δει και πάλι να πηγαίνει στην εξέδρα!

Η αλήθεια πάντως είναι πως με τις απειλές και τους εκβιασμούς του, οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν καταφέρει να βελτιώσουν τις επιδόσεις των Ελλήνων πολιτικών. Με την εφεδρεία για παράδειγμα η …μπάλα περνά ξυστά απ’ το δοκάρι! Όπως και με τις μερικές ή ελεγχόμενες αποκρατικοποιήσεις…

Διότι αν έμπαινε κατευθείαν στο …πλεκτό, τότε ο Όλι Ρεν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θα έψαχναν στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους, πολιτικούς να συνομιλήσουν και να συνεννοηθούν. Διότι, είπαμε, «εδώ είναι Ελλάδα» και η αλλαγή αντιλήψεων και συνηθειών γίνεται με βραδείς ρυθμούς. Και όταν συμβαίνει γίνεται με βίαιο τρόπο!

«Εδώ είναι Ελλάδα», λοιπόν κι όχι Σλοβακία ή Πολωνία, ή Ανατολική Γερμανία, ή Τσεχία που σε μια νύχτα πέρασαν από το σοσιαλισμό στην άκρατο φιλελευθερισμό. Εκεί ο δημόσιος υπάλληλος και οι υπόλοιποι ζούσαν με τα στοιχειώδη και πιστεύοντας στο «καλύτερο αύριο» που τους υποσχέθηκαν, δέχθηκαν τις αλλαγές αδιαμαρτύρητα. Στην Ελλάδα όμως ακόμα και ο δημόσιος υπάλληλος έχει βασική κατοικία, αυτοκίνητα και εξοχικό. Δεν είναι το ίδιο!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου