ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΝΔΥΝΟΙ!

Μοίρασε το

Ο τρόπος αντιμετώπισης του πολίτη από την ελληνική Διοίκηση είναι γνωστός σε όλους μας. Η κατάσταση όμως σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών έχει πραγματικά      “ ξεφύγει ” από κάθε φαντασία : απανωτοί νόμοι και εγκύκλιοι, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, πρακτικές εμφανώς παράνομες, χρεώσεις   που δεν αντιστοιχούν στην αλήθεια, αναιτιολόγητη αφαίρεση χρημάτων από λογαριασμούς τραπέζης, μη επιστροφή χρημάτων σε δικαιούχους…

 Μια μικρή σταχυολόγηση :

1. Αμφιβάλλω αν υπάρχει χώρα στον κόσμο που για 2 μήνες δεν έχει  γίνει μεταβίβαση ακινήτου επειδή το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να εφαρμόσει το νόμο που ψήφισε : αρχικά ζήτησε από τους συμβολαιογράφους να υπολογίσουν μόνοι τους ένα φόρο υπεραξίας χωρίς πραγματικά δεδομένα – στη συνέχεια μετέφερε την αρμοδιότητα στις εφορίες και την είσπραξη του φόρου στους συμβολαιογράφους, πάλι χωρίς αποτέλεσμα – τώρα καταλήγει σε κάτι θεωρητικά λογικότερο αλλά ψεύτικο, υπολογισμό υπεραξίας για την τελευταία εικοσαετία όταν είναι γνωστό ότι οι αντικειμενικές αξίες είναι πλέον πολύ μεγαλύτερες των πραγματικών.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΗ

2. Ηλικιωμένος φορολογούμενος βρίσκει άδειο το λογαριασμό του.

[quote text_size=”small”]

“ Μα δε χρωστώ στο κράτος ” αναρωτιέται μετά το πρώτο σοκ. Ανακαλύπτει ότι τού πήραν τα χρήματα λόγω οφειλής της νύφης του (συζύγου του γιου ), η οποία όμως δεν είναι συνδικαιούχος του λογαριασμού !!! “Συγγνώμη λάθος, νομίζαμε ότι τα οφείλει ο γιος σας. Θα σας τα επιστρέψουμε ” του απαντούν.

[/quote]

Πέρα από το προφανές άδικο, ότι ο γιος  και συνδικαιούχος δεν είχε βάλει ποτέ ούτε ένα ευρώ στο λογαριασμό του πατέρα του, άρα ακόμα και αν όφειλε ο ίδιος, ενήλικος πολίτης, δεν έπρεπε  να πληρώσει ο πατέρας του, που τον είχε στο βιβλιάριο για μια ώρα ανάγκης ειναι και ΠΑΡΑΝΟΜΟ [ και αυτό είναι ευθύνη και της τράπεζας ] να αφαιρείται όλο το ποσό από λογαριασμό με δύο συνδικαιούχους. Τέλος πάντων, περιμένει ήδη πάνω από μήνα αλλά τα χρήματα δεν τού έχουν επιστραφεί !!! Αναζητείται, λέει, ο τρόπος. Μάλλον    μία μήνυση στο Διευθυντή της ΔΟΥ και τον υπεύθυνο Δικαστικού θα επισπεύσει τα πράγματα…

3. Χιλιάδες πολίτες ανακάλυψαν τέλη Ιανουαρίου ότι τούς είχαν χρεωθεί   οι συνολικές οφειλές ΕΕΤΗΔΕ 2012, που δεν είχαν πληρωθεί μέσω ΔΕΗ, αλλά εκείνοι είχαν ένα μόνο από τα ακίνητα με κοινή παροχή ρεύματος . Είναι κοινή πρακτική σε μέγαρα της Αθήνας αλλα και σε οικογενειακές περιουσίες να υπάρχει μια ΔΕΗ ανά όροφο ή μεγάλο ακίνητο.    Το Υπουργείο γνωρίζει, από τις φορολογικές δηλώσεις 2013 που ήταν υποχρεωτική η δήλωση, πόσα τ.μ. από κάθε παροχή αντιστοιχούν σε κάθε ιδιοκτήτη. Αντί να χρεώσει τον κάθε φορολογούμενο με το φόρο που αναλογεί  χρέωσαν σε όποιον συνιδιοκτήτη βρήκαν ή και διαφορετικούς συνιδιοκτήτες ολο το ποσό ! Σκεφτείτε ιδιοκτήτη γραφείου σε όροφο μεγάρου με 20-30 ιδιοκτησίες να ανακαλύπτει ότι οφείλει 3-4.000 ευρώ !

4.Πολλοί πολίτες είχαν κάποτε δραστηριότητα σε ένα σύλλογο π.χ.    των καταγόμενων από ένα χωριό ή περιοχή. Κάποιοι σύλλογοι, για να είναι νομότυποι, είχαν βγάλει και ΑΦΜ, παρόλο που δεν είχαν φορολογική δραστηριότητα  ούτε κατέθεταν φορολογικές δηλώσεις. Ξαφνικά οι ΔΟΥ θυμήθηκαν όσους εμφανίζονταν ως Πρόεδροι Συλλόγων, με αδράνεια από  10-20 χρόνια και μπλόκαραν το προσωπικό τους ΑΦΜ ! Ζητούν εκπρόθεσμες δηλώσεις, έστω και μηδενικές και καταβολή προστίμων για μη έγκαιρες δηλώσεις. Σημειώνεται ότι οι ίδιες ΔΟΥ τα προηγούμενα χρόνια αποθάρρυναν τα σωματεία χωρίς δραστηριότητα να καταθέτουν δηλώσεις, για αποφυγή γραφειοκρατίας. Φυσικά κάποιος μπορεί να μην είναι πλέον ούτε μέλος του σωματείου ή να μην έχει σχέση με τους σημερινούς διοικούντες του, σε κάθε δε περίπτωση δεν μπορεί ο ίδιος να κάνει φορολογικές δηλώσεις ως μη νόμιμος σημερινός εκπρόσωπος σωματείου ! Αναζητείται διέξοδος .

Συνεχίζεται…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου