ΔΙΑΚΟΨΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

Μοίρασε το

Το θέαμα για άλλη μια φορά αποτρόπαιο! Εκρήξεις και φωτιές, βρισιές και ανθρωποκυνηγητό στις εξέδρες ενός σταδίου κόσμημα.

Κι όμως στο ΟΑΚΑ την Κυριακή θα έπρεπε να γίνονταν γιορτή. Γιορτή του βασιλιά των σπορ, με τους δυο “αιώνιους” αντιπάλους να μοιράζουν ποδοσφαιρικό θέαμα και συγκινήσεις. Αντ’ αυτού μοιράστηκαν καπνογόνα και δακρυγόνα. Και η αναπόφευκτη διακοπή του ντέρμπι άφησε για άλλη μια φορά μια πικρή γεύση στο λαιμό. Κι ας μην οφείλονταν στα καπνογόνα…

…Αλλά στην απογοήτευση που προκαλεί η σκέψη πως τελικά σε αυτή την χώρα τίποτα δεν αλλάζει. Πως κανείς δεν βάζει μυαλό. Τι κι αν η χώρα έχει πια χρεοκοπήσει. Τι κι αν βρίσκεται στον πάτο, ορισμένοι επιμένουν σε ό,τι έμαθαν επί χρόνια να κάνουν. Να ασχημονούν εναντίον της κοινής λογικής. Εναντίον κάθε έννοιας λογικής.

Υποτίθεται ότι οι άνθρωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου διεκδικούν το αυτοδιοίκητο του. Κι επ’ αυτού υπάρχουν δυο αρχές. Η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα. Κι όμως μετά τα έκτροπα της Κυριακής αποφεύγουν να πάρουν θέση. Αποφεύγουν να εξηγήσουν γιατί επέτρεψαν να διασυρθεί το προϊόν το οποίο εκπροσωπούν, διαχειρίζονται και εμπορεύονται. Γιατί το αφήνουν ανυπεράσπιστο σε αυτού του είδους την ασχήμια που επαναλαμβάνεται, θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Υποτίθεται ότι τα επεισόδια είχαν προαναγγελθεί. Επί μέρες βούιζε η χώρα πως στο ντέρμπι των “αιωνίων” “θα άνοιγαν κεφάλια” και πως “το παιχνίδι δεν θα τελειώσει ποτέ”. Τι έκαναν για να το αποτρέψουν. Τίποτα! Μόνον ο γενικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας Μιχάλης Αναγνώστου ψέλλισε πως επί ένα μήνα συνεργαστήκαμε με την Αστυνομία για το ντέρμπι.

Παρατήρηση πρώτη. Αν η “συνεργασία” οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα, τότε κάποιος θα πρέπει να υποδειχθεί, είτε ως ανίκανος, είτε ως ψεύτης. Διότι αν πράγματι δεν είναι ψέμα ότι υπήρξε συνεργασία, τότε είναι αλήθεια πως η συνεργασία ήταν ανεπιτυχής. Άρα κάποιος έφταιξε που απέτυχε.

Παρατήρηση δεύτερη. Ποια η αρμοδιότητα της Αστυνομίας να εμπλέκεται στην περιφρούρηση ενός προϊόντος που παράγουν, διαχειρίζονται και διακινούν, ιδιώτες; Γιατί θα πρέπει οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώνουν για την περιφρούρηση ενός προϊόντος που το καρπώνονται ιδιώτες; Η Πολιτεία και κατ’ επέκταση η Αστυνομία δεν έχει κανένα να αποτρέψει επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου μεταξύ οπαδών των δυο ομάδων. Είναι αρμοδιότητα των ομάδων να το κάνουν. Αν δεν μπορούν. Αν δεν μπορούν να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα ή του πρωταθλήματος στο σύνολο του, τότε η Πολιτεία οφείλει, για λόγους δημόσιας τάξης και τήρησης της κοινωνικής ειρήνης, να επιβάλει τώρα τη διακοπή του πρωταθλήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου