ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΣΤΗ ΚΟΡΩΝΗ

Μοίρασε το

Δεν είναι καθόλου βέβαιο αν η επικύρωση του νέου Μνημονίου διασώσει την ελληνική οικονομία. Δεν είναι βέβαιο αν δημιουργήσει προοπτικές ανάκαμψης και ελπίδα είτε στους Έλληνες εργαζόμενους που κάτω από δυσμενείς συνθήκες επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο, είτε στους ειλικρινείς και καλοπροαίρετους Έλληνες επιχειρηματίες που με κάθε τρόπο και θυσία προσπαθούν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ζωντανές.

Το βέβαιο για την ώρα είναι, πως η επικύρωση του νέου Μνημονίου θα διασώσει τη χώρα από ένα εξαιρετικά ανεπαρκές πολιτικό προσωπικό που μοναδικό του μέλημα ήταν η παραπλάνηση του λαού στην λογική της ήσσονος προσπάθειας, του εξωτερικού εχθρού και της (κατά)χρησης των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Είναι η ίδια η ζωή που θα αποκαλύψει τις μεγάλες ψευδαισθήσεις, που θα δώσει τέλος στις μεγάλες προσδοκίες. Είναι η βίαιη συνειδητοποίηση πως τα ψέματα τέλειωσαν που θα ενταφιάσουν το παλιό για να αναγεννήσουν το καινούργιο.

Δεν αργεί η ώρα – αν δεν έχει έρθει ήδη – που ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας θα καταλάβει πως η αργομισθία τέλειωσε, πως η σιγουριά της μονιμότητας εξέπνευσε, πως τα (καταναλωτικά) αγαθά κόποις κτώνται… Δεν αργεί η ώρα – αν δεν έχει έρθει ήδη – που ο κάθε πολίτης θα αναζητήσει τον εχθρό μέσα του κι όχι τον βολικό εχθρό που κάθε φορά συνωμοτεί εναντίον της πατρίδας και επιβουλεύεται τον πλούτο της. Δεν αργεί η ώρα – αν δεν έχει έρθει ήδη – που ο κάθε πολίτης θα ανακαλύψει την έννοια της συλλογικότητας, της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης μέσα από τη σύνθεση και τη δημιουργικότητα και όχι μέσα από τη διαιώνιση των συντεχνιακών συμφερόντων και κεκτημένων.

Δεν αργεί η ώρα – αν δεν έχει έρθει ήδη – που ο κάθε πολίτης θα συνειδητοποιήσει πως ο “αποδιοπομπαίος τράγος” ήταν εφεύρημα των αρχαίων συγγραφέων ακριβώς για να στηλιτεύσουν την ύπαρξη του κι όχι για να την επιβεβαιώσουν. Και δεν αργεί η ώρα – αν δεν έχει έρθει ήδη – που ο κάθε πολίτης θα καταλάβει ο “μπάρμπας” απ’ την Αμερική ή την Κορώνη δεν θα επιστρέψει ποτέ, ούτε και θα αφήσει καμιά κληρονομιά γιατί απλά τα έφαγε όλα μέχρι τελευταία δεκάρα…

Δεν είναι βέβαιο λοιπόν αν το νέο Μνημόνιο σώσει τη Ελλάδα απ’ τη χρεοκοπία. Το βέβαιο είναι πως θα σώσει τον Έλληνα από τον κακό του εαυτό του. Θα γίνει η λύδια λίθος της πραγματικής αλλαγής που οι πολιτικοί ταγοί απέφυγαν να προσφέρουν στο λαό με αποτέλεσμα τώρα ο λαός να πρέπει να αλλάξει τους ίδιους…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου