ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ …ΕΠΙΤΑΓΗ!

Μοίρασε το

Είναι δύσκολο να διαλέξει κανείς τι θα του άρεσε περισσότερο. Εικόνες οδομαχιών στο Σύνταγμα με την Αστυνομία να κυνηγά διαδηλωτές και να εκτοξεύει δακρυγόνα ή αυτή η πρωτοφανής ανακοίνωση της ΓΑΔΑ με την οποία απαγορεύονται “οι υπαίθριες συναθροίσεις” σε συγκεκριμένες περιοχές και δρόμους της Αθήνας και που παραπέμπει σε άλλες “μαύρες” εποχές της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας.

Η ανησυχία της κυβέρνησης για τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει η έλευση της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, είναι και εμφανής και δικαιολογημένη. Ο Αντώνης Σαμαράς που προσκάλεσε τη Γερμανίδα Καγκελάριο, επενδύει πολλά σε αυτή τη συνάντηση, αναμένοντας μια θετική δήλωση που θα στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό πως τα βάσανα τελειώνουν. Προφανώς, οι αβρότητες και τα θετικά λόγια δε θα λείψουν.

Πλην όμως αυτό δεν συνεπάγεται τίποτα, πέραν της δημιουργίας μιας έστω επίπλαστης αισιοδοξίας που θα επιτρέψει στους βουλευτές της συγκυβέρνησης να υπερψηφίσουν τα νέα σκληρά λιτότητας που επιβάλει η Τρόικα. Διότι, ως φαίνεται, τα λεφτά δεν πρόκειται να έρθουν – αν έρθουν κι όπως θα έρθουν – πριν τα τέλη Νοεμβρίου κι εφόσον στο μεταξύ δεν έχει συμβεί κάτι αναπάντεχο που θα αλλάξει τα δεδομένα. Συνεπώς, ο Πρωθυπουργός θέλει όλα τα φώτα στραμμένα πάνω στον ίδιο και την Καγκελάριο, προκειμένου να (δια)χειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παιχνίδι των εντυπώσεων.

Βάση των παραπάνω είναι λογικό να αρνούνται να ρισκάρουν τη δημιουργία εκτρόπων που θα τραβήξουν την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ. Έτσι, κι επέτρεψαν μια ανακοίνωση που αφενός δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς, αφετέρου όμως θα ξεχαστεί ευκολότερα από τυχόν επεισόδια που θα προκαλούνταν.

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας διευκολύνει και το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα χρειαστεί να απολογηθεί σε κανένα για τυχόν έκτροπα, την ίδια στιγμή που του προσφέρεται η ευκαιρία να μιλά για “γύψους τρικολόρ” όπως περιέγραψε με μήνυμα του στο twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Προφανώς, κερδίζει κι αυτός στο παιχνίδι των εντυπώσεων.

Tο ερώτημα, ωστόσο, που ενδιαφέρει είναι τι κερδίζει η χώρα και οι πολίτες της. Η Άνγκελα Μέρκελ που ουσιαστικά ξεκινά την προεκλογική της εκστρατεία απ’ την Αθήνα δεν φέρνει κάποιου είδους επιταγή για αυτούς. Συνεπώς, είτε την υποδεχθούμε με άδειους δρόμους, είτε με γιαούρτια δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει πως η Ελλάδα δύσκολα θα φύγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης αν αντί να επαιτεί για την επόμενη δόση δεν βάλει μπροστά ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, σχεδιασμένο και συμφωνημένο από Έλληνες για Έλληνες…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου