ΓΗ ΤΗΣ ΛΕΜΟΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Μοίρασε το

Αν κάτι θετικό προσέφερε η περίοδος του “όλοι μαζί τα φάγαμε”, είναι η δυνατότητα που προσφέρθηκε σε πολλούς Έλληνες να ταξιδέψουν και στα παιδιά τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό.

Εκεί, ούτε λίγο, ούτε πολύ, είχαν την ευκαιρία να δουν πως λειτουργούν οι σύγχρονες κοινωνίες και τα οργανωμένα κράτη και να συγκρίνουν. Είχαν επίσης την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν αυτό που αυτάρεσκα μάθαιναν από μικροί: Πως η Ελλάδα είναι από τα καλύτερα οικόπεδα επί της γης.

Σήμερα που η οικονομική κρίση επιβάλλει την επαναπροσέγγιση με τη μητέρα (ελληνική) φύση, το αποτέλεσμα είναι η εμπέδωση της αντίληψης περιφρούρησης και περαιτέρω ανάδειξης του …οικοπέδου. Όχι αξιοποίησης με τη νεοφιλελεύθερη προσέγγιση, αλλά πραγματικής προστασίας και ανάπτυξης ενός, πραγματικά, ευλογημένου τόπου.

[quote text_size=”small”]

Λένε πως η Ελλάδα δεν αξίζει στους Έλληνες. Ίσως, αυτό να ίσχυε μέχρι σήμερα, καθώς οι έννοιες ελληνικός κράτος συγχέονταν εσφαλμένα με την Πατρίδα, με αποτέλεσμα ο εξαπατημένος από το κράτος Έλληνας να βάλει άθελα του εναντίον της Πατρίδας του. Όμως άλλο το ελληνικό κράτος και άλλο η πατρίδα. Η Ελλάδα δεν είναι το ελληνικό κράτος. Αυτό το φτιάχνουν οι Έλληνες. Η πατρίδα μας ήταν ένα δώρο που μας προσέφερε η μοίρα.

[/quote]

Οι Έλληνες που είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν ή/και να σπουδάσουν στο εξωτερικό, γνωρίζουν πια τι πρέπει να κάνουν για να παραμείνει η Ελλάδα, “γη της λεμονιάς, της ελιάς…”! Ο τόπος που οι Θεοί επέλεξαν για σπίτι τους.

Τώρα που γνωρίζουν, είναι στο χέρι τους να πληροφορήσουν και όσους δεν το καταλάβαν. Και όλοι μαζί να πράξουν ανάλογα.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου