ΑΣΕ ΤΑ ΠΟΚΕΜΟΝ ΚΟΙΤΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ

Μοίρασε το

Πριν λίγες μέρες θέλησα να κάνω διακοπές με μια και μόνη υπόσχεση  στον εαυτό μου να μη δω τηλεόραση, να μην ανοίξω υπολογιστή και γενικά να απέχω όχι μόνο από τη καθημερινότητα αλλά και από τις ειδήσεις αυτής. Άλλωστε για μένα ισχύει η ρήση καθόλου νέα ίσον καλά νέα… Δυστυχώς δεν τα κατάφερα έτσι άρχισα μέσα στο καλοκαίρι να βιώνω τη βαρυχειμωνιά.

Συγκλονιστικό το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας  όπου ένας φανατισμένος Τζιχαντιστής  θέλησε στα καλά καθούμενα  να  σκορπίσει το θάνατο . Αχ πόσο δίκιο έχει ο Μαρξ με τη φράση η θρησκεία είναι το όπιο των λαών … Εμ τέτοια πώρωση που έχουν όλοι αυτοί με το Ισλάμ δεν μπορούμε να την διανοηθούμε εμείς οι Ευρωπαίοι , που σφυρίζουμε αδιάφορα κοιτώντας το θάνατο κατάματα και τις επιθέσεις συνεχώς να αυξάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο .

Πάνω που λες να ηρεμήσω λίγο … Εκεί που ακούς στο ραδιόφωνο την πιρόγα σε στίχους Άλκη Αλκαίου, μουσική Θάνου Μικρούτσικου και ερμηνεία Δημήτρη Μητροπάνου διακόπτουν το πρόγραμμα για  να ενημερώσουν ότι γίνεται πραξικόπημα στη Τουρκία . Φαντάστηκα πως κάποιος έκανε φάρσα … Αλλά , όχι ήταν αλήθεια οι Τούρκοι στρατηγοί επαναστάτησαν . Συνηθισμένοι να έχουν τα πρωτεία,  πως να ανεχθούν τώρα έναν Σουλτάνο να τους αφαιρεί τα κεκτημένα τους ; Βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν, ο οποίος όχι μόνο κατέπνιξε το κίνημα των στρατηγών αλλά εξόντωσε κάθε στοιχείο που έμπαινε εμπόδιο στο όραμά του . Σιγά μην τον νοιάζει η Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας,  εκείνο που τον νοιάζει πια είναι να γίνει η Χώρα του μητρόπολη του Ισλαμικού κόσμου . Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και δρα. Άλλωστε ο ίδιος είπε :”…με έχουν τόσα χρόνια και περιμένω στην αίθουσα αναμονής στον ευρωπαϊκό προθάλαμο μια φορά μέσα δεν με κάλεσαν”. Αυτή η φράση του τα λέει όλα .

Όλα αυτά, την ώρα που ο Τραμπ παίρνει το χρίσμα του υποψήφιου Προέδρου  των ΗΠΑ ως εκπρόσωπος των ρεπουμπλικάνων. Ο Τζακ Λιου έρχεται στην Αθήνα να δει τον Αλέξη και να του επισημάνει την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων. «Χρειάζεται να γίνει κι άλλη δουλειά και είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις  να κάνει πρόοδο σε τομείς, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις» τόνισε ο κος Λιου στον κο Τσίπρα . Μακάρι ο Αλέξης να είχε φρεσκάρει τ΄ αγγλικά του να καταλάβαινε τι ήθελε να πει ο συνομιλητής του.

Βέβαια εκείνο που καίει τη κυβέρνηση,  δεν είναι η έκδοση των Οκτώ Τούρκων στρατηγών οι οποίοι μετά το πραξικόπημα ήρθαν στην Αλεξανδρούπολή και ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα,  η οποία θα γίνει έτσι και αλλιώς.  Αλλά αν θα ψηφιστεί από 200 ο νέος εκλογικός νόμος στόχος ανέφικτος πια .  Την ίδια στιγμή σε μέγα πολιτικό ζήτημα αναδείχθηκε η συνάντηση Κυριάκου Βαγγέλη , ενώ στον ορίζοντα φαίνεται νέο κόμμα  με παλιά στελέχη της Ν.Δ. Μόνο συσπείρωση δεν το λες αυτό!!! Υπό το πρίσμα του νέου εκλογικού νόμου  ο Λεβέντης στηρίζει Αλέξη επισημαίνοντας  πόσο καλό δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει.  Ενώ ο Καμμένος φοβισμένος άρχισε να τα βάζει με τους πάντες  προς όλες τις κατευθύνσεις … Η κατάσταση ξέφυγε , από την πολιτική επιχειρηματολογία περάσαμε στη πολιτική αλητεία  κάτω από τη μέση χτυπήματα στη Φώφη με ανυπόστατες κατηγορίες . Μπροστά στην καρέκλα ο ανθρώπινος πόνος δεν συγκινεί !!!

Καζάνι που βράζει η διεθνής και εγχώρια πολιτική σκηνή. Οι πολίτες για να ξεφύγουν από τη νοσηρή πραγματικότητα άρχισαν να ψάχνουν στην εικονική πραγματικότητα να βρουν πόκεμον. Τη στιγμή που  στο Α.Π.Θ. κάποιοι έστησαν κάμπινγκ , προφανώς πάνε στο πανεπιστήμιο για τουρισμό  . Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα πανεπιστήμια λειτουργούν ως κοιτίδα πολιτισμού και  γνώσης.  Στην Ελλάδα πάλι λειτουργούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα  ως χώρος κάμπινγκ για τεμπελχανάδες, με την ανοχή της κυβέρνησης,  μη θιγούν  τα παιδιά τύπου Καρανίκα απο τους  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κατά τα άλλα σήμερα τιμάται η επέτειος εγκαθίδρυσης της Δημοκρατίας στη Χώρα μας 42 χρόνια έχουν περάσει από τότε . Κάποιες τέτοιες στιγμές σκέπτομαι τα λόγια μιας γιαγιάς . Κάνοντας ένα βράδυ βόλτα δίπλα στη θάλασσα σε ένα παραλιακό χωριουδάκι του Αιγίου μια κυριούλα έκοψε δυο γαρδένιες και μου τις προσέφερε λέγοντάς μου: “Αν αγαπάς πολύ κάτι , θες να το διατηρήσεις και να το προφυλάξεις από τη φθορά του χρόνου.  Πρέπει  να το φροντίζεις , να το προστατεύεις και να το σέβεσαι μόνο έτσι θα αντέξει”. Εμείς τι από όλα αυτά έχουμε κάνει για το πολίτευμά μας έτσι ώστε να μη φθαρεί …;

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου