ΑΠΟ GOOGLE σε GULAG?

Μοίρασε το

Ο Ουμπέρτο Έκο έχει πει ότι : “Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση”. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έπιασε το νόημα της παραπάνω φράσης. Που να βγουν τα τανκς στους δρόμους ; Βάλε Υπερυπουργό ΜΜΕ τον Παππά από τη μια κατάργησε το ραδιοτηλεοπτικό από την άλλη . Όρισε τους κανόνες του παιχνιδιού κατά δοκούν και όλα καλά… Με τη πλειοψηφία της βουλής να θέτει τους δικούς της νόμους  στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Έλα όμως που η τηλεόραση τώρα πια δεν έχει τη δύναμη που έχουν τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Οπότε , τι κάνουμε όταν το παιχνίδι της επικοινωνίας παίζεται μέσα από τα site , τα μπλόγκς κλπ ; Οι δικτατορίες δεν θέλουν τον πλουραλισμό κανόνας για την επιβίωσή τους. Πριν δύο χρόνια  σε μια κουβέντα με παρέα ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ δεν θα ξεχάσω τη φράση τους. “Όλα τα ΜΜΕ είναι συστημικά. Τη πραγματική αλήθεια τη λένε μόνο τα δικά μας Μέσα”. Η απάντησή μου ήταν: Κατάλαβα … Δηλαδή αν έρθετε στη κυβέρνηση θα μας επιβάλετε να ακούμε το Κόκκινο και να διαβάζουμε Αυγή. Τότε έλαβα την απάντηση : Δεν θες να ξέρεις!!!

Μετά από δύο χρόνια δυστυχώς έμαθα … Έμαθα τι ήταν εκείνο που δεν ήθελαν να ξέρω. Μετά τη ντροπολογία που περάσανε μέσα σε μια νύκτα για το τηλεοπτικό τοπίο τη σκυτάλη πήρε ο ηλεκτρονικός τύπος. Αρχικά έγινε λόγος για το μητρώο των ηλεκτρονικών εφημερίδων, τους κανόνες και  για το πως θα διανέμεται η κρατική διαφήμιση στα Μέσα αυτά. Με το πρόσχημα της τάξης, άρχισαν να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και λάσπη στον ανεμιστήρα εναντίον του ηλεκτρονικού τύπου και των δημοσιογράφων.

Μετά από καμιά δεκαπενταριά ημέρες από τις παραπάνω δηλώσεις … Έχουμε το δημοσίευμα της  ηλεκτρονικής εφημερίδας  Left.gr με τον βαρύγδουπο τίτλο: Η Google μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα. Όπου γίνεται λόγος για τη κατανομή της διαφημιστικής πίτας και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, το εν λόγω άρθρο αναδημοσιεύεται από sofokleousin.gr  και συντάκτη Χ.Φ. Έχει αξία και σημασία.

Την επόμενη μέρα κιόλας πριν καλά καλά περάσουν 24ώρες σκάει το σκάνδαλο. Με τους δύο δημοσιογράφους και τον γνωστό εκδότη. Για να δούμε λίγο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτού του σκανδάλου. Βασικό στοιχείο σύμφωνα με φωτογραφίες που  είδαν το φως της δημοσιότητας ο Χ.Φ. ήταν το δεξί χέρι του Τσίπρα και του Βαρουφάκη, εργαζόταν στο  sofokleousin.gr με το οποίο εντελώς τυχαία  συνεργαζόταν και  η φερόμενη ως εκβιασθείσα δημοσιογράφος του Γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ, Α. Κ.   Ω τι σύμπτωση ;;;!!!  Να μια ακόμα σύμπτωση ο εκδότης Π.Μ.κατά το παρελθόν  έριχνε λάσπη στη Συγκυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου με αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις πολλά εκ των οποίων  κατασκεύαζε το νοσηρό μυαλό συγκεκριμένων προσώπων οι οποίοι θέλανε να αναρριχηθούν στη καρέκλα της εξουσίας όπερ και εγένετο. Άρα και ο εν λόγω εκδότης  στήριζε  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  από τη δεξιά πλευρά . Λειτουργούσε και δρούσε ως η Αυγή των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δικογραφία και όπως αναφέρει δικηγόρος του ενός κατηγορούμενου . Όλο το παραπάνω μοιάζει να είναι σενάριο . Αφού οι κατηγορίες δεν έχουν βάση αλλά προκύπτουν από τα συμφραζόμενα και τις εικασίες.

Συμφωνώ ότι όλο αυτό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια με τη Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μοιάζει με εφιάλτη . Καθώς το σενάριο που στήσανε στα υπόγεια του Μαξίμου και στη Κουμουνδούρου εναντίον της ελευθερίας του τύπου , του λόγου και της έκφρασης στην εκτέλεσή του απέτυχε. Τούτο γιατί πάνω στο πανικό τους να κρατήσουν την εξουσία με νύχια και δόντια οδηγούνται σε γκάφες.Προσπάθησαν να γίνουν θύματα ενώ στη πραγματικότητα οι ίδιοι είναι  θύτες  και σεναριογράφοι κακοπαιγμένων έργων φαντασίας.

Τι κι αν η κα Γεροβασίλη θέλησε να το αναγάγει σε μείζον ζήτημα ; Το twitter και το facebook άναψαν . Αν κρίνω από τα σχόλια ο κόσμος τώρα πια είναι  υποψιασμένος, το παρακάτω σχόλιο μονοπώλησε: Από το GOOGLE στο GULAG.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου