ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ (ΠΟΙΑΝΟΥ) ΠΟΛΕΜΟΥ;

Μοίρασε το

Ο Νίκος Ρωμανός δηλώνει “αιχμάλωτος πολέμος”! Είναι κατανοητό να θέλει να πολιτικοποιήσει την υπεράσπιση του. Είναι κατανοητό να θέλει να περάσει σε ένα μέρος της κοινωνίας το μήνυμα που ανέκραξε οδηγούμενος δεμένος και κτυπημένος στα Δικαστήρια Κοζάνης: “Μπάτσοι, δικαστές, πολιτικοί, δεν έχετε κανένα λόγο να κοιμάστε ήσυχοι”.

Το μήνυμα έφτασε χιλιόμετρα μακριά, στην Αθήνα, όπου διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη του φώναζαν στη Βασιλίσσης Σοφίας: “Αλήτες, προδότες, πολιτικοί”. Στο μυαλό όλων αυτών με τις σημαίες και τα λαβάρα κάθε λογής και …επιλογής, ο Ρωμανός είναι “αιχμάλωτος πολέμου”. Αιχμάλωτος ενός ακήρυχτου ακόμα πολέμου που απειλεί να τινάξει στον αέρα την κοινωνική ειρήνη και συνοχή και να επιβεβαιώσει τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις ορισμένων διεθνών Μ.Μ.Ε. για εξέργεση στην Ελλάδα στα πρότυπα της “αραβικής Άνοιξης”!

Κάπως έτσι σε έναν πόλεμο, έστω και ακήρυχτο, όλα συμβαίνουν. Ακόμα και αποφάσεις με αμφιλεγόμενη στόχευση, όπως αυτή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να διαρρεύσει προς παραδειγματισμό φωτογραφίες των συλληφθέντων “τρομοκρατών”. Δεν χωρά αμφιβολία, ότι το Νίκο Δένδια και τους συνεργάτες του απασχόλησε το ενδεχόμενο ότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να έχει το αντίθετο αποτελέσμα και να ρίξει λάδι στη φωτιά. Έτσι έκριναν όμως. Στο κάτω κάτω ο “πόλεμος” σε αυτή τη φάση είναι πόλεμος εντυπώσεων, πόλεμος πολιτικός.

Φάνηκε το σαββατοκύριακο που προηγήθηκε με την σύγκρουση που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Καλώς ή κακώς, για άλλη μια φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης …συνελήφθη σε ρόλο συνηγόρου της εγχώριας τρομοκρατίας. Οι δηλώσεις του Στάθη Παναγούλη που εξομοιώνουν τους συλληφθέντες με τους αγωνιστές της Χούντας και το Νίκο Δένδια με “νεοναζί” βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την πολιτικά επεδιωκόμενη μετάλλαξη του Αλέξη Τσίπρα και δίνουν ισχυρά επιχειρήματα στην κυβέρνηση να στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικό υποκινητή των τρομοκρατών.

Σε ό,τι αφορά στον τρόπο αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ που επικεντρώθηκε στη ψηφιακή επεξεργασία των φωτογραφιών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε “κουρελόχαρτο” το Σύνταγμα στερείται στοιχειώδους πολιτικής πρόληψης. Το φαινόμενο της νέας τρομοκρατίας, όπως εξελίσσεται είναι πολύ σοβαρότερο από τον άγρα ψήφων. Συνιστά απειλή για τη δημοκρατική ομαλότητα της χώρας.

Με τον τρόπο που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει μια ανεπιθύμητη κλιμάκωση βίας που θα πλήξει κυρίως τη “μεσαία τάξη” τις ψήφους της οποίας επωφθαλμιά. Εκτός κι αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι μπορεί να επωφεληθεί πολιτικά από μια διαλυμένη και διχασμένη χώρα, όπως προκύψει μετά την κήρυξη ενός πολέμου στον οποίο αυτή τη στιγμή ο Νίκος Ρωμανός θεωρεί τον εαυτό του αιχμάλωτο…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου