ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Μοίρασε το

Είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει πρόσβαση σε πηγές πληροφόρησης που άλλοι δεν έχουν. Κάτι το δημοσιογραφικό δαιμόνιο, κάτι το πολιτικό αισθητήριο, κάτι η αίσθηση της “πιάτσας”, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ καταφέρνει πάντα να μαθαίνει, να γνωρίζει, να διαπραγματεύεται, να συναλλάσσεται, να αποκαλύπτει και να τοποθετείται. Κάπως έτσι μεγάλωσε την μικρομεσαία κομματική του επιχείρηση και μετατρέπεται σταδιακά σε ρυθμιστή τής ελληνικής εκδοχής κοινοβουλευτισμού. Στο πολιτικό δια ταύτα, δεν έχει μόνο πληροφορίες, ξέρει και να τις αξιοποιεί…

Η τελευταία αποκάλυψη του Μεσούτ Γιλμάζ ότι Τούρκοι πράκτορες από το 1995 κι έπειτα ξόδευαν μυστικά κονδύλια για να επιχειρούν επί ελληνικού εδάφους και να καίνε την χώρα, φαίνεται να δικαιώνει και πάλι τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος από τότε που ήταν ακόμα βουλευτής της ΝΔ είχε αναφερθεί στη δράση των Τούρκων πρακτόρων-εμπρηστών.

Τι κι αν εισέπραξε τον χαρακτηρισμό του “ακραίου”. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Την ώρα που οι Τούρκοι πράκτορες έκαναν τη δουλειά τους και ο Καρατζαφέρης την δική του, η Ελλάδα καιγόταν κάθε καλοκαίρι – μαζί της και η ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Για τα …αποκαΐδια όμως ποιος πληρώνει; Το σίγουρο είναι ότι πληρώνουν όσοι εμπλέκονται στον κύκλο παραγωγής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Και είναι πολλοί… Όπως σίγουρο είναι ότι δεν πληρώνει κανείς απ’ όσους ευθύνονται για την ανεπανόρθωτη βλάβη. Θα περίμενε κανείς να πληρώσουν οι Τούρκοι πράκτορες και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι.

Πλην όμως για να συμβεί αυτό, θα έπρεπε το υπεύθυνο ελληνικό κράτος να κινητοποιηθεί. Όπως και τότε όμως, που έμενε στις “ενδείξεις” που ουδέποτε στοιχειοθέτησαν “αποδείξεις” σύμφωνα με τη δήλωση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ και νυν βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιάννη Κοραντή, έτσι και σήμερα μένει στην αναζήτηση των “εξηγήσεων” που θα πρέπει να δώσουν οι Τούρκοι …υπεύθυνοι της συμφοράς που επί μακρόν βίωναν πολίτες και επιχειρήσεις των πληγέντων περιοχών.

Ούτε καταγγελία στην ΕΕ και στα διεθνή φόρα υπήρξε ακόμα από ελληνικής, ούτε αίτημα διεκδίκησης αποζημίωσης για το κόστος αποκατάστασης των ευρύτερων οικονομικών επιπτώσεων, διατυπώθηκε προς την τουρκική πλευρά. “Η ελληνική πλευρά αναμένει να ενημερωθεί από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές” ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Να ενημερωθεί δηλαδή για κάτι στο οποίο ο Γιώργος Καρατζαφέρης και αρκετοί άλλοι, ήταν ενήμεροι χρόνια πριν, αλλά σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ σιωπούσαν. Στάση υπευθυνότητας ή ανευθυνότητας. Η ιστορία θα τις κρίνει αμφότερες. Για την ώρα όμως το …κέρδος πιστώνεται στον Καρατζαφέρη και οι ζημιές στη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου