Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ…

Μοίρασε το

Χρειάστηκε μια «μεγάλη φωνή» για να φωνάξει μια μεγάλη αλήθεια και να αρχίσει να διαλύει τις μυθοπλασίες που συνειδητά ή όχι καλλιεργούνται και στο εσωτερικό της Ελλάδας για λόγους «ιδεολογικοπολιτικής νομιμοποίησης» μιας καταστροφικής πολιτικής που δεν αποβλέπει στην ορθολογική – παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά στη βίαιη και πρωτοφανή  φτωχοποίηση της και την ακόμα πιο βίαιη αναδιανομή του πλούτου. 

Ο Χέλμουτ Σμιτ , δεν είναι ένας τυχαίος πολιτικός. Υπήρξε –με όσες διαφωνίες μπορεί να έχει κάποιος με τις πολιτικές του- ένας ηγέτης , μια εμβληματική φυσιογνωμία όχι μόνο για την Γερμανία , αλλά για όλη την Ευρώπη και την λεγόμενη Βόρεια Σοσιαλδημοκρατία.

Ήταν ένας άνθρωπος που συνέβαλλε όχι μόνο στην εδραίωση της Ενωμένης Ευρώπης και την προετοιμασία της Ευρωζώνης , αλλά κυρίως στην εδραίωση του Κράτους Πρόνοιας και των πολιτικών ανάπτυξης στην Γηραιά Ήπειρο.

Ακόμα περισσότερο ως πολιτικός πρώτης γραμμής , στην πρώτη μεταπολεμική φουρνιά, που ανέδειξε η Γερμανία , ήξερε πολύ καλά  τις πληγές που προκάλεσε η χώρα του και ο Αδόλφος Χίτλερ , αλλά και πως , παρά τα χρόνια που περνούσαν, η Γηραιά Ήπειρος απλώς περνούσε σε δεύτερο πλάνο στις μνήμες της τον ναζιστικό εφιάλτη. Δεν το ξεχνούσε όμως ποτέ . Δεν λησμονούσε ποτέ τους δύο φρικτούς καταστροφικούς πολέμους που δημιούργησε η Γερμανία.

Όση δύναμη υλική και να αποκτούσε όλα αυτά τα χρόνια η Γερμανία ποτέ δεν μπόρεσε και δεν μπορούσε να έχει μια «ηγεμονία» (όπως ακριβώς την ορίζει ο Αντόνιο Γκράμσι) . Χρειάζονταν πάντα κάποιο προκάλυμμα.

Ακόμα και στον «πολλαπλό πόλεμο» που ήλθε ως επακόλουθο από την διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και τον οποίο μεθόδευσε η Γερμανία , έβαλε μπροστά το «Αμερικανικό Ιππικό» , τους Γάλλους , τους Εγγλέζους και γενικώς τους Ευρωπαίους. 

Περίπου τρία χρόνια τώρα η Γερμανία της Μέρκελ , υποδαυλίζει – γιατί έτσι συμφέρει μια ομάδα τραπεζιτών στην Φραγκφούρτη και ορισμένους επιχειρηματικούς κύκλους – την κρίση στην Ευρωζώνη και το παιχνίδι με την διάλυση του Ευρώ.
Ζητάει – για να σώσει την Ευρωζώνη και γενικότερα την παγκόσμια οικονομία που επηρεάζεται από το Ευρώ- να τις δώσουν τα Ευρωπαϊκά Κράτη , αυτά που προσπάθησε να πάρει με την βία μέσα από δύο παγκόσμιους πολέμους και απέτυχε . Να της παραχωρήσουν (μέσω της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών) σχεδόν το σύνολο της κυριαρχίας τους, δια του πλήρους ελέγχου της οικονομίας τους , στο όνομα μια αμφισβητούμενης δημοσιονομικής ορθότητας.
Η Γερμανία δεν είναι σε θέση να ασκήσει ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη εξαιτίας της βεβαρημένης ιστορίας της και αυτό δεν θα αλλάξει σύντομα,το «Άουσβιτς και η δολοφονία έξι εκατ. εβραίων, όπως και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος του Χίτλερ, έχουν εγγραφεί στο ασυνείδητο των ευρωπαϊκών λαών», είπε πριν λίγες μέρες ο πρώην Καγγγελάριος Χέλμουτ Σμίτ.
Αυτές οι φράσεις του Σμιτ , έχουν βαρύτητα , γιατί πλέον ο γηραιός ηγέτης κατανοεί , αυτό που ήδη πλέον συζητείται ευρέως και παντού.  Ότι όχι μόνο η πολιτική της σκληρής λιτότητας της Μέρκελ έχει αποτύχει και έχει βυθίσει την Ευρώπη και όχι μόνο σε βαθιά ύφεση , αλλά και πως πλέον όλοι – αν και δεν το φωνάζουν ακόμα- δείχνουν ως «μουτζούρη» γι΄αυτή την άθλια κατάσταση την Μέρκελ και την υπερσυντηρητική Γερμανία, που όλοι πλέον καυγαδίζουν με όλους όχι μόνο εν΄όψει της προεκλογικής περιόδου , αλλά και γιατί αντιλαμβάνονται – παρά τους λεονταρισδμούς κατά της «κακής Ελλάδας» – πως η ώρα του λογαριασμού φτάνει . Πως η παρτίδα κλείνει και πως όλοι θα αναζητήσουν τον «Μουτζούρη» , είτε θα έχει υπάρξει «νέα Ιφιγένεια» , είτε όχι

Επί τρία περίπου χρόνια η λογική της σκληρής λιτότητας , όχι μόνο δεν απέφερε κανένα αποτέλεσμα , αλλά οδήγησε σε χειρότερες καταστάσεις , με αποτέλεσμα οι συλλογικές μνήμες να επανενεργοποιούνται , και οι συγκρίσεις με το βεβαρυμμένο παρελθόν της Γερμανίας να είναι αναπότρεπτες. Η Γερμανία 67 χρόνια μετά τον πόλεμο , χρεώνεται ηθικά και πολιτικά μια ακόμα τραγωδία. Γίνεται πλέον ο «μουτζούρης» , είτε το φωνάξει κάποιος σήμερα δυνατό , είτε όχι καθώς οι εξελίξεις μόνες τους θα το εγγράψουν στην συλλογική μνήμη.

Η μεγάλη φωνή του Σμίθ και πολλές ακόμα παρόμοιες φωνές (που στιγματίζουν την πολιτική της Μέρκελ σε ότι αφορά την διαχείριση της κρίσης χρέους) , θα μπορούσαν να έχουν απλωθεί πολύ νωρίτερα , με αποτελέσματα πιο άμεσα , αν δεν υπήρχαν στην αρχή οι φωνές του «Τιτανικού» και της ενοχοποίησης ενός ολόκληρου λαού ως «διεφθαρμένου».

Η Μέρκερλ και οι ακραίοι , βρήκαν το «πάτημα» . Συλλήβδην ενοχοποίηση ενός ολόκληρου λαού , ότι είναι ο μοναδικός και βασικός υπεύθυνος για την κρίση και την καταστροφή της Ευρωζώνης. Προφανώς και υπήρχαν προβλήματα στην Ελληνική οικονομία .  Όχι όμως ότι ήταν η καταστροφή του Ευρώ.

Λέγεται – τις ώρες που ετοιμάζεται ένα νέο σκληρό πακέτο λιτότητας που θα δώσει την χαριστική βολή στην Ελλάδα- ότι η Γερμανία ετοιμάζει σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από Ευρώ για να σωθεί η Ισπανία , η Ιταλία κ.α . 

Από την άλλη , κορυφαίοι αναλυτές και Οικονομικοί οίκοι , αμφισβητούν πλήρως αυτή την γραμμή , επισημαίνοντας όχι μόνο το δαπανηρό μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας , αλλά το παγκόσμιο καταστροφικό ντόμινο που θα ακολουθήσει.
Ο Γερμανός «Μουτζούρης» θα είναι υπόλογος σε μια σύνθετη και πολυεπίπεδη παγκόσμια οικονομία. Το ότι εκβιάζει τώρα για να κερδίσει χρόνο και να εκθέσει όσο μπορεί περισσότερο μια ήδη καταστρεμμένη χώρα , δεν λύνει κανένα πρόβλημα . Και αυτό το φώναξε και ο Χέλμουτ Σμίτ.

Το παιχνίδι πλέον που παίζεται , είναι όχι απλά η προεκλογική περίοδος στη Γερμανία , αλλά πως θα απαλυνθούν διεθνώς οι εντυπώσεις πως ο Γερμανός δεν είναι ο «Μουτζούρης» της Ιστορίας και δεν ευθύνεται για την καταστροφή μιας «διεφθαρμένης χώρας». Μόνο που δεν είναι πλέον η Ελλάδα το πρόβλημα και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι . Όπως όλοι γνωρίζουν πολύ καλά το τι θα ακολουθήσει αν υπάρξει «Ιφιγένεια». 

Ποιος όμως τώρα θα φωνάξει στην Μέρκελ , «είσαι ο Μουτζούρης»; Ποιος θα σηκωθεί να πει «έχυσα αίμα στη χώρα μου αλλά  η καταστροφή συνεχίζεται …Το αίμα επάνω σου και όχι μόνο των διεφθαρμένων Ελλήνων , αλλά των εκατομμύριων Ευρωπαίων που οδηγούνται καθημερινά στο σφαγείο»…
Ο πραγματικός εφιάλτης της κάθε Μέρκελ , είναι οι δαίμονες της ιστορίας , ιδίως όταν αυτοί επιστρέφουν και πολλαπλασιάζονται …

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου