ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ…

Μοίρασε το

Θα γραφτούν πολλά : γιατί τώρα, τι κρύβεται στην πραγματικότητα από πίσω, τι σημαίνει η εκλογή νέου Προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας… Λίγες σκέψεις από ένα Ελληνα καθολικό “εν θερμώ”: Ακόμα και αν στην καθολική εκκλησία “άγιος” προσφωνείται μόνο ο Πάπας και όχι ο κάθε Ιεράρχης, όπως στη χώρα μας, πρόκειται πάντα για ένα θνητό πρόσωπο, που έχει συγκεκριμένες αντοχές.

Εχει δικαίωμα να κουραστεί. Αλλοι, στη θέση του, έμειναν αμετακίνητοι ως το τέλος, παρά τα προβλήματα υγείας,  όπως ο προκάτοχός του. Ο ίδιος προτίμησε να αποχωρήσει πριν τη σωματική καταρρευση. Είναι σεβαστό

Διάδοχος φυσικά θα υπάρξει. Το ερώτημα είναι αν θα είναι και πάλι Ευρωπαίος ή έφτασε η στιγμή για αλλαγή ηπείρου. Πόσο ενδιαφέρον φαντάζει  ένας Λατινοαμερικάνος, Ασιάτης ή Αφρικανός Ποντίφηκας !
Η θεολογική επιλογή ( καθε ) Εκκλησίας, να υπερασπίζεται τους “αδύναμους” είναι δεδομένη. Ομως σημασία έχει πώς εμπνέεται από τον Ηγέτη της και πώς το εφαρμόζει. Διατηρώ την ελπίδα ότι ο νέος Πάπας θα υπερασπισθεί ακόμα εντονότερα  τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους ανθρώπους που υποφέρουν και   θα συμβάλει στην επίλυση πολεμικών συγκρούσεων ανά τον κόσμο.
Οσο για τη χώρα μας, δυστυχώς πιστεύω ότι θα είναι ένας ακόμα Πάπας που θα δει να διαιωνίζονται άλυτα τα νομικά προβλήματα της τοπικής καθολικής εκκλησίας. Μακάρι να διαψευσθή!

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου