ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ

Μοίρασε το

Τι συνέβη ξαφνικά και άπαντες, Ευρωπαίοι παράγοντες, σπεύδουν να διαβεβαιώσουν πως δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ; Τι συνέβη ξαφνικά και άπαντες, επισημαίνουν τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για το κοινό νόμισμα μια τέτοια εξέλιξη; Και σε τι αποσκοπούσε η απίστευτη δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ πως θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν υπάρχει, είναι προπαγάνδα των ΜΜΕ!

Δυο τινά συμβαίνουν. Είτε οι Ευρωπαίοι βλέπουν την αλλαγή κλίματος στην Ελλάδα και σπεύδουν με συντονισμένες προσπάθειες να καθησυχάσουν ένα κόσμο που αγωνιά και να στηρίξουν μια χώρα που βρίσκεται στην χείλος της οριστικής χρεοκοπίας. Είτε, τελικά πράγματι, ουδέποτε υπήρχε θέμα εξόδου της χώρας απ’ το ευρώ και ήταν φαντασιώσεις των ΜΜΕ που εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ό,τι κι αν ισχύει απ’ τα δυο, αμφότερα, επιβεβαιώνουν την ανοδική τάση του ΣΥΡΙΖΑ και το αδιέξοδο μιας επικοινωνιακής πολιτικής που στηρίζεται στο φόβο, τη σύγχυση και τα εκβιαστικά διλήμματα. Σε κάθε περίπτωση οι Ευρωπαίοι, είτε το αντιλαμβάνονται είτε όχι δουλεύουν υπέρ του Αλέξη Τσίπρα. Τα στελέχη του μπορούν με άνεση να αποδώσουν την αλλαγή ευρωπαϊκής φρασεολογίας σε μια ανερχόμενη πολιτική δύναμη που εμφανίζεται διεκδικητική και αποφασισμένη, ενώ την ίδια στιγμή να εκθέσουν ως, σκοπίμως, παραπλανητική την επιλογή της κινδυνολογίας.

Δεν είναι δυνατό την ώρα που το Βερολίνο στέλνει στην Αθήνα τον Μάρτιν Σουλτς για να αποκτήσει μια κατ’ ιδίαν εικόνα της κατάστασης, αλλά και για να διαβεβαιώσει πως η Γερμανία θα σταθεί αλληλέγγυα στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να επικαλούνται τον κίνδυνο εξόδου απ’ την Ευρωζώνη. Δεν είναι δυνατό την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας πιάνει πρώτο στασίδι στα διεθνή ΜΜΕ και γίνεται αποδεκτός από Ευρωπαίους ηγέτες, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να τον κατηγορούν για “ανικανότητα” και “ανευθυνότητα” προσβάλλοντας τη νοημοσύνη ενός εκατομμυρίου Ελλήνων που τον ψήφισαν.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως η διατήρηση αυτής της ρητορικής θα πιστώνεται καθημερινά στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι θα εμπεδώνεται στους πολίτες η αντίληψη πως όσο η φωνή του δυναμώνει, τόσο οι Ευρωπαίοι θα γίνονται ελαστικότεροι και διαλλακτικότεροι. Πόσο μάλλον που θα αποκαλύπτεται η ορθότητα της πολιτικής Τσίπρας που ζητά επίμονα την ανατροπή της οικονομικής πολιτικής που εμπεριέχεται στο Μνημόνιο.

Συνεπώς, η τακτική πρέπει να αλλάξει. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να απενοχοποιηθούν από την κύρωση του Μνημονίου και να προσπαθήσουν να το υπερασπιστούν ως το μοναδικό σχέδιο που δέχονται οι δανειστές και που με κάποιες αλλαγές μπορεί να βγάλει τη χώρα απ’ την κρίση…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου