ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μοίρασε το

Για τους επικεφαλής της Τρόικας θα ήταν ακόμα ευκολότερο να ζητούσαν άμεσα την φυσική εξόντωση μέρος του ελληνικού πληθυσμού! Το να ζητούν ένα πιο αργό θάνατο, εκτός από ανάλγητους τούς καθιστά και σαδιστές! Η εμμονή της Τρόικας σε μέτρα άμεσης και βέβαιης απόδοσης δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια στοχευμένη προσπάθεια εξόντωσης όσων Ελλήνων απέμειναν μέχρι τώρα ελαφρά τραυματισμένοι από την οικονομική κρίση.

Οι στρατιές των ανέργων και μεταναστών δεν τους απασχολούν πια. Ήδη ο στόχος αυτός έχει επιτευχθεί. Το πλέον ικανό και παραγωγικό δυναμικό της χώρας είτε φυτοζωεί όπως όπως στο εσωτερικό, είτε μεταναστεύει για μια καλύτερη τύχη στις φάμπρικες του ευρωπαϊκού βορρά. Μένει ακόμα να πληγούν οι δημόσιοι υπάλληλοι (με νέες περικοπές ή/και απολύσεις), οι συνταξιούχοι (με νέες περικοπές σε μισθούς και κοινωνική πρόνοια) και όσοι ακόμα παραμένουν ενεργοί στην αγορά με κίνητρο στους εργοδότες τους την περικοπή της αποζημίωσης απόλυσης για να τους καταστήσουν ανενεργούς. Αποκαλύπτεται πλέον περίτρανα, πως οι πραγματικές προθέσεις των δανειστών δεν ήταν να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της χώρας.

Το δυστυχές είναι πως με τη στάση τους θα επιβεβαιώσουν όλους εκείνους που αμφισβητούσαν τις “καλές προθέσεις” τους. Διότι, πιέζοντας, αν όχι τελικά προκαλώντας εσκεμμένα, την πτώση μιας κυβέρνησης συνεργασίας τριών κομμάτων (που μάλιστα διαπερνούν το πολιτικό φάσμα από τα δεξιά, ως τα αριστερά), δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να σπρώχνουν το άνοιγμα μιας πόρτας που οδηγεί στο χάος και στην επικράτηση των άκρων.

Αν οι δανειστές έχουν αποφασίσει να βγάλουν την πρίζα από το μηχάνημα τεχνικής υποστήριξης, αδειάζοντας άλλη μια ελληνική κυβέρνηση, τότε στον Αντώνη Σαμαρά δεν μένει τίποτα περισσότερο από ένα νέο ιστορικό ΟΧΙ και μια ηρωική έξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο τον εγκλώβισε η Τρόικα και οι “μεγάλοι” της Ευρώπης.

Ήδη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ βρίσκεται σε αναβρασμό και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι βουλευτές που ψιθυρίζουν τη λύση μιας ηρωικής εξόδου. Γνωρίζουν ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Γνωρίζουν ότι η φοροδοτική ικανότητα μεγάλης μερίδας των Ελλήνων έχει εξαντληθεί. Γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί στη μετρολογία αδυνατώντας να παράξει πολιτική σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας. Γνωρίζουν ότι η κατάσταση δεν μπορεί να αναστραφεί παρά μόνο μετά από ένα σοκ.

Το ζητούμενο, ίσως πλέον, είναι οι παρενέργειες του επικείμενου σοκ να είναι πολιτικά και κοινωνικά διαχειρίσιμες. Κι ίσως προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να στραφεί η κυβέρνηση και για λόγους διαπραγματευτικούς και για λόγους ουσίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου