Στα Συμβούλια Γειτονιάς ο σπόρος της αλλαγής

Ο Πάνος Μαυρίδης, πλέον ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "Αθήνα Είσαι Εσύ", εξηγεί γιατί τα Συμβούλια Γειτονιάς που προτείνει ο Παύλος Γερουλάνος είναι μια πρόταση ανατρεπτική που δημιουργεί τη ρωγμή της αλλαγής από τη βάση της κοινωνίας. new deal

Μοίρασε το

Ο Πάνος Μαυρίδης, πλέον ως ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ με τον συνδυασμό “Αθήνα Είσαι Εσύ”, εξηγεί γιατί τα Συμβούλια Γειτονιάς που προτείνει ο Παύλος Γερουλάνος είναι μια πρόταση ανατρεπτική που δημιουργεί τη ρωγμή της αλλαγής από τη βάση της κοινωνίας.


ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, είπε ο Παύλος Γερουλάνος και κτύπησε ευαίσθητο σημείο…!

Ανέκαθεν υποστήριζα την ανάγκη να υπάρξει ένα new deal στην Ελλάδα…

Το new deal όμως δεν αφορά μόνο στο οικονομικό μας μοντέλο. Δεν αφορά μόνο στην απελευθέρωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας από τα δεσμά του κρατισμού.

Το new deal αφορά κυρίως στη νοοτροπία μας. Στον τρόπο που επικοινωνούμε. Στον τρόπο που συνυπάρχουμε. Αφορά και παραπέμπει σε ένα διαφορετικό κώδικα κοινωνικής συμπεριφοράς που στον πυρήνα του έχει το ΔΙΑΛΟΓΟ.

Βασικό προαπαιτούμενο για να αλλάξει ο κώδικας κοινωνικής συμπεριφοράς είναι η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι η συμμετοχή στο διάλογο.

Το Αθήνα Είσαι Εσύ είναι το προσκλητήριο για συμμετοχή. Συμμετοχή με κάθε τρόπο, από οποιοδήποτε πόστο, με ένα ανώτερο σκοπό:

Να αλλάξουμε την πόλη!

Η υποψηφιότητα του Παύλου βάζει το σπόρο αυτής της αλλαγής. Γιατί το προσκλητήριο του έχει τόπο συνάντησης! Είναι τα Συμβούλια Γειτονιάς.

Η ανατροπή τού “Αθήνα Είσαι Εσύ”

Είναι μια ιδέα ανατρεπτική. Γιατί θεσμοθετεί το διάλογο στη βάση της κοινωνίας, στην καρδιά της κοινωνίας. Γιατί έχει σημασία πού γίνεται ο διάλογος. Ναι διάλογος μπορεί να γίνεται στα καφενεία. Ναι ο διάλογος μπορεί να γίνεται στα σύγχρονα καφενεία, τα social media. Θα πρέπει όμως ο διάλογος να καταλήγει κάπου. Να παράγει κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Από τα Συμβούλια Γειτονιάς θα προκύψει αποτέλεσμα. Γιατί συμμετοχή στη γειτονιά προϋποθέτει διάλογο. Γιατί ο διάλογος οδηγεί στη συνεργασία. Γιατί η συνεργασία στο απτό αποτέλεσμα. Μικρό στην αρχή. Μεγαλύτερο στη συνέχεια. Γιατί από τα μικρά προκύπτει η αλλαγή. Από την αλλαγή στον τρόπο που σκεφτόμαστε. Που επικοινωνούμε. Που συνυπάρχουμε. Αλλάζοντας, το μικροκλίμα, τη γειτονιά, αρχικά, θα αλλάξουμε την πόλη, θα αλλάξουμε τη χώρα.

Η συμμετοχή στη γειτονιά, η συμμετοχή στα Συμβούλια Γειτονιάς είναι μια επαναστατική διαδικασία γιατί δημιουργεί μια νέα κουλτούρα πολιτών. Των ενεργών πολιτών. Ενεργοί πολίτες είναι υπεύθυνοι πολίτες. Υπεύθυνοι πολίτες επιλέγουν υπεύθυνες ηγεσίες.

Ο Δήμος, η χώρα έχει ανάγκη από ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες. Αυτοί μπορούν να προκαλέσουν την αλλαγή που χρειαζόμαστε. ΑΛΛΑΓΗ, πρωτίστως, στην κουλτούρα διαλόγου και συνεργασίας που δεν έχουμε.

Αθήνα Σε Ακούω” γιατί “Αθήνα Είσαι Εσύ”

Με την υποψηφιότητα μου θέλω να συμπληρώσω το μήνυμα του Παύλου.

Αθήνα Σε Ακούω γιατί Αθήνα Είσαι Εσύ.

Ακούω σημαίνει θέλω να μάθω. Σημαίνει σέβομαι το συνομιλητή μου και τις απόψεις του. Για να έχεις συμμετοχή πρέπει να ξέρεις να ακούς. Για να κάνεις διάλογο πρέπει να ξέρεις να ακούς. Αυτό έκανα όλη μου τη ζωή ως δημοσιογράφος, ως επικοινωνιολόγος, ως πολιτικός επιστήμονας, ως πατέρας. Αυτό κάνω και τώρα ως υποψήφιος. Αυτό θα κάνω και ως δημοτικός συμβούλος αν με ψηφίσεις. Γιατί πιστεύω πως για να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει πρώτα να το ακούσεις…

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά και όλα στη συνέχεια θα πάρουν το δρόμο τους. Γιατί για όλα τα προβλήματα υπάρχει λύση. Γιατί δεν υπάρχει “ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ”. Ή δεν πρέπει να υπάρχει..

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου