Μόνη λύση η αμερικανική Δεξιά

he owns the mess Ο Νίκος Χιδίρογλου μας λέει ότι η κρίση που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα είναι έργο του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει σκύψει το κεφάλι στην αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος, ακολουθώντας τις εντολές της και ότι η μόνη λύση είναι η ανάκτηση του ελέγχου του Κογκρέσου τον Νοέμβριο από τους Ρεπουμπλικάνους. new deal

Μοίρασε το

Ο Νίκος Χιδίρογλου μας λέει ότι η κρίση που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα είναι έργο του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει σκύψει το κεφάλι στην αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος, ακολουθώντας τις εντολές της και ότι η μόνη λύση είναι η ανάκτηση του ελέγχου του Κογκρέσου τον Νοέμβριο από τους Ρεπουμπλικάνους. 


 

Η λύτρωση για όλη την ανθρωπότητα πρέπει να έρθει – αρχικά – στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο τον ερχόμενο Νοέμβριο, με μια ευρείας κλίμακας νίκη της αμερικανικής ρεπουμπλικανικής Δεξιάς. Διότι αλλιώς θα χαθεί κάθε ισορροπία, κάθε πιθανότητα να μην κοπεί ο κόσμος στα δύο. 

Η αλήθεια είναι όμως ότι οι Δημοκρατικοί κατάφεραν να δημιουργήσουν πολύ αρνητικά τετελεσμένα, που θα συνοδεύουν την ανθρωπότητα για δεκαετίες. Το έκαναν ταχύτατα, με τρόπο ολοκληρωτικό. Οι γνώστες δεν εκπλήσσονται. 

Η αριστερά στη Δύση αστικοποιήθηκε προ καιρού, ώστε να κουρσέψει τις ψυχές των αστών ψηφοφόρων και να κατοικοεδρεύει στην εξουσία εκμεταλλευόμενη τις ενοχές που δια των φερέφωνών της στην Παιδεία δημιουργεί στον μέσο άνθρωπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι έπαψε να κρύβει το σφυροδρέπανο κάτω από το πέτο της.  

Απομονωτισμός τέλος!

Αρκετά όμως με αυτά που δεν λέγονται στην Ευρώπη – στις ΗΠΑ λέγονται πια από πολλούς! Η κρίση που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα, είναι έργο του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει σκύψει το κεφάλι στην αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος, ακολουθώντας τις εντολές της.

Όλο αυτό που βιώνουμε έχει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του. “He owns the mess”, που θα έλεγε – σωστά – και ο οποιοσδήποτε Ρεπουμπλικάνος στις ΗΠΑ. 

Ειπώθηκε το ίδιο για την άτακτη φυγή των Αμερικανών από το Αφγανιστάν, λέγεται και τώρα για τον πληθωρισμό αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία, για τον οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη, καθώς ενθάρρυνε τους αιματηρούς βομβαρδισμούς των Ουκρανών στο Ντονμπάς πριν την 24η Φεβρουαρίου. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε την ειρήνη (βλ. Συμφωνίες του Αβραάμ). Αυτός εδώ τη δυναμιτίζει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, με σκοπό να συσπειρώσει τους Αμερικανούς γύρω του και να συγκρατήσει τις όποιες απώλειες στην κάλπη του Νοεμβρίου. Δεν πιάνει το κόλπο. 

Με τον Ντόναλντ Τραμπ στο πηδάλιο ο πόλεμος δεν θα είχε ξεκινήσει στην Ουκρανία, η οικονομία θα άνθιζε και ουδείς θα επέμενε σε μια δαπανηρότατη «πράσινη μετάβαση», που θα την πληρώσουμε με φτωχοποίηση και έναν πρωτοφανούς μεγέθους λιμό το 2023 στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Δεν ήθελε τους πολέμους ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος και δεν τους επέτρεπε. Επί των ημερών του και για πρώτη φορά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι ΗΠΑ δεν ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις. Τώρα, το μοτίβο αλλάζει…

Απομονωτισμός τέλος. 

Η ανατροπή της κυβέρνησης του Ιμράν Χαν στο Πακιστάν από τους Αμερικανούς άφησε πολλούς άφωνους και ήταν μια προειδοποίηση προς τη διεθνή κοινότητα από την Ουάσιγκτον, για τον πολύ παρεμβατικό τρόπο με τον οποίο προτίθενται να κινούνται παντού οι χειριστές του Τζο Μπάιντεν. 

Η επίθεση στους υδρογονάνθρακες και στο πορτοφόλι μας

Τι έκανε ο «προοδευτικός» Τζο Μπάιντεν υπό την πίεση της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, που θέλει τη Δύση να προχωρήσει στον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό; 

«Ο αγωγός Keystone ακυρώθηκε επίσημα μετά την ανάκληση της βασικής άδειας από τον Μπάιντεν», διαβάσαμε (στο NBC) τον Ιούνιο του 2021. Η επίθεση στους υδρογονάνθρακες είχε ξεκινήσει και οι τιμές πήραν αμέσως την ανιούσα. Αλλά, αυτός – οι χειριστές του δηλαδή – επέμεινε. 

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν ακυρώνει τις πωλήσεις γεωτρήσεων στην Αλάσκα και στον Κόλπο του Μεξικού», διαβάσαμε στους “New York Times” στις 12 Μαΐου 2022. Αριστερά, «προοδευτικά» και οικολογικά πράγματα. Και όποιος φωνάζει, του λένε «πήγαινε να αγοράσεις ένα Tesla» (το φτηνότερο, το Model 3, κοστίζει στις ΗΠΑ πάνω από 45.000 δολάρια). 

Το λένε οι αριστεροί των πανεπιστημίων της ελίτ σε αυτούς που φτωχαίνουν με τις πολιτικές τους και για τους οποίους ποτέ δεν μερίμνησαν: στα αστικά και μικροαστικά στρώματα και τους εργάτες. 

Μια λεπτομέρεια: για την κατασκευή μιας μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου απαιτούνται περίπου 36 κιλά νικέλιο. Ποιος είναι ο βασικός προμηθευτής; Η Ρωσία. Πάμε παρακάτω. 

Η αριστεριστική τακτική ξεδιπλώνεται λοιπόν και το αυτί της δεν ιδρώνει: αυτόν με το «πορτοκαλί μαλλί» που πέτυχε τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα στην αμερικανική ιστορία τον έδιωξαν με μάλλον μεμπτό τρόπο (αλλά, ναι, να μη συνωμοσιολογούμε), οι – κατά την αριστερά – μπουρζουάδες αστοί στενάζουν στα βενζινάδικα και στα σούπερ μάρκετ, η βιομηχανική παραγωγή καταρρέει, η εφοδιαστική αλυσίδα πάει από εκεί που ήρθε και ο κόσμος θα πεινάσει αργά ή γρήγορα μεν, αλλά θα φτάσει σε «επαναστατικό» επίπεδο, δε. 

Οι αστοί στις ΗΠΑ, μετριοπαθείς ως είναι, κεντροδεξιοί (οι γνωστοί RINOs, Republicans In Name Only) και κεντροαριστεροί (Δημοκρατικοί) θα συνεχίσουν να ψηφίζουν στα τυφλά, στην περίπτωση των δεύτερων και με χορηγία μια γερή δόση φιλελευθεροποίησης των κοινωνικών σχέσεων και πάει λέγοντας. 

Οι μαρξιστές με τα κοστούμια που περιβάλλουν τον Τζο Μπάιντεν, οι πέντε κυρίες του περίφημου Squad, Αλεξάντρια Οκάσιο – Ορτέζ, το φερέφωνο του Ταγίπ Ερντογάν Ιλχάν Ομάρ, η Αγιάνα Πρίσλεϊ, η Ρασίντα Τλαΐμπ και η Κόρι Μπους αλλά και ο Τζαμάλ Μπόουμαν, βάλθηκαν να κατατροπώσουν το κεφάλαιο. 

Σοσιαλιστές Δον Κιχώτες; Όχι. Κάτι πολύ πιο επικίνδυνο: μια επικίνδυνη συστημική παραφυάδα με χαρακτηριστικά αίρεσης, έτοιμη για όλα. Στηρίζει και η αμυντική βιομηχανία που αυτή την περίοδο θησαυρίζει. Στηρίζει και ο γνωστός απεχθής κερδοσκόπος, ο οποίος προσπαθεί να διαλύσει την κοινωνική συνοχή στα μεγάλα αστικά κέντρα χρηματοδοτώντας εκλογικές εκστρατείες αριστερών υποψηφίων εισαγγελέων. 

Τον πρώτο τον έριξαν από τη θέση του ανακαλώντας τον, βάσει τον προβλεπομένων, οι ψηφοφόροι του Σαν Φραντσίσκο. Και όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι ο τελευταίος αριστερός εισαγγελέας που κινδυνεύει με ανάκληση. Θαυμαστές, ομολογουμένως, είναι οι συνταγματικές δικλείδες ασφαλείας στις ΗΠΑ. 

Η ανυπαρξία της ΕΕ

Μόλις λοιπόν φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο γενικώς, διεθνώς και επί τα αυτά, εκεί που σκοπεύουν δηλαδή να τη φέρουν οι αστικοποιημένοι (φαινομενικά) μαρξιστές με τα κουστούμια, θα φταίει, ποιος άλλος; Μα ο τρισκατάρατος καπιταλισμός φυσικά! Τον οποίο βέβαια κάποιοι στην Ουάσιγκτον καταστρέφουν συνειδητά! 

Αν αναρωτηθείτε που βρίσκεται η Ευρώπη μέσα σε όλα αυτά, απάντηση δεν θα λάβετε. Βρίσκεται κάπου μεταξύ του «ό,τι πει η Ουάσιγκτον» και «ό,τι πει το ΝΑΤΟ», της συνειδητοποίησης της γεωστρατηγικής ανυπαρξίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σοκ από την αποδυνάμωση της Γερμανίας, του ισχυρότερου πόλου της δηλαδή, που έχει τη δύσκολη ώρα λάθος κυβέρνηση! 

Ίσως πλέον να συνειδητοποιεί και κάτι άλλο η ΕΕ, άσχετα αν δεν το λέει: ότι το άνοιγμα των συνόρων και η δημογραφική αλλοίωση του εθνικού κράτους, η αποστρατικοποίηση των κοινωνιών της και γενικότερα όλες αυτές οι κυρίως σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές που επί δεκαετίες ακολουθήθηκαν, ήταν μάλλον αδιέξοδες, ακριβές και ας μην κοροϊδευόμαστε, καταστροφικές. Και όχι μόνο δεν απέτρεψαν τον ριζοσπαστισμό, αλλά αντίθετα, τον ενδυνάμωσαν και έφεραν και κάτι πολύ χειρότερο: την αποϊεροποίηση της ανθρώπινης ζωής, τον απόλυτο μηδενισμό, το ηθικό χάος… 

Ο τρόπος ζωής μας δοκιμάζεται σκληρότατα. Και ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν θα πάει καθόλου καλά αυτό.

Ας ελπίσουμε όμως για αρχή σε μια νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο των ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο και για μια νέα συζήτηση στην ΕΕ για την πυρηνική ενέργεια, που πρέπει να τη δούμε με «άλλο μάτι» και να την υιοθετήσουμε για να μην έχουμε ανάγκη κανέναν σε Ανατολή και Δύση. Και βλέπουμε. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου