…Η “ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΟΜΩΣ ΖΕΙ!

Μοίρασε το

Και ξαφνικά μάθαμε πως ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός! Η ανακοίνωση του θανάτου (ή ακριβέστερα της εκτέλεσης του) έγινε από τα πλέον επίσημα χείλη με τον πλέον επίσημο τρόπο. Ήταν ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, που έδωσε την είδηση υπό τη μορφή διαγγέλματος προς τον αμερικανικό λαό.

Κατόπιν τούτου, ποιος είναι σε θέση να αμφισβητήσει την εγκυρότητα της είδησης; Ποιος έχει το ανάστημα να αμφισβητήσει ένα Αμερικανό πρόεδρο; Τι κι αν δεν υπάρχει πτώμα. Τι κι αν δεν έγινε γνωστό που ακριβώς έγινε η αποστολή των κομάντος. Υπό την ένδειξη των “διαβαθμισμένων πληροφοριών” δικαιολογούνται κενά στην πληροφόρηση. Όμως, το γεγονός καθίσταται γεγονός απ’ τη στιγμή που το αναγγέλλει ο δημοκρατικά εκλεγμένος Αμερικανός πρόεδρος. Εδώ τελειώνει κι η ιστορία του Μπιν Λάντεν…

Μια ιστορία που απασχόλησε, απασχολεί και θα απασχολεί αρκετούς σκεπτόμενους Αμερικανούς κι όχι μόνο. Διότι, το συγκεκριμένο όνομα, του συγκεκριμένου ανθρώπου (όπως τον περιγράφουν τα ΜΜΕ, αλλά που ουδείς γνώρισε) συνδέθηκε με την τραγική ιστορία της 11ης Σεπτεμβρίου του 2011 που οδήγησε στο θάνατο 3.000 ανθρώπους.

Η εκδοχή της συγκεκριμένης ιστορίας (όπως και του Μπιν Λάντεν), που δίνουν αρκετοί ερευνητές διαφέρει ριζικά κι εξίσου δραματικά από την επίσημη εκδοχή των αμερικανικών υπηρεσιών, σε βαθμό που πολλοί σήμερα μιλούν για το “μύθο της 9/11” για το “μύθο του Μπιν Λάντεν” για το “μύθο της Αλ Κάιντα”, αφού το μοναδικό στοιχείο που δεν αμφισβητείται είναι μάλλον ο αριθμός των νεκρών.

Πέραν βέβαια των επίσημων και ανεπίσημων στοιχείων που διακινούνται στο Διαδικτύο και είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε αμφισβητεί την “επίσημη αλήθεια” ένα γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο. Ότι ο όρος “τρομοκρατία” εισήχθη στην καθημερινότητα των πολιτών όλου του κόσμου και χρησιμοποιείται κατά το δοκούν για να δικαιολογήσει ενέργειες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα τύγχαναν “λαϊκής νομιμοποίησης”.

Κάπως έτσι ο “μύθος της 9/11” οδήγησε στην πραγματικότητα δυο δαπανηρών πολέμων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ με βαρύτατο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και σε ένα κόσμο περισσότερο ασταθή από όλες τις περιόδους της παγκόσμιας ιστορίας.

Ακόμα χειρότερα, οι “μύθοι” της 9/11, του Μπιν Λάντεν και της Αλ Κάιντα, οδήγησαν στην πραγματικότητα νέων θεσμών και νόμων που στοχεύουν ευθέως στον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών και στον απόλυτο έλεγχο της ανθρώπινης συμπεριφοράς και σκέψης εκατομμυρίων ανθρώπων ακόμα και στα προηγμένα κράτη της Δύσης.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, μπορεί ο Μπιν Λάντεν να εκτελέστηκε πλην όμως η μάχη κατά της “τρομοκρατίας” δεν σταματά… Κάπως έτσι, με το “ισχυρό πλήγμα” κατά της τρομοκρατίας, αλλά και της ισχυρής του βούλησης να συνεχίσει τη μάχη εναντίον της, θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο ύψιστο αξίωμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου