Πολιτική ορθότητα ο σύγχρονος φασισμός

Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης με αφορμή την κύρωση νόμου για την Παιδεία από το γαλλικό κοινοβούλιο, όπου οι λέξεις πατέρας - μητέρα, αντικαθίστανται από το γονέας 1 - γονέας 2, σημειώνει ότι δικαιώνεται ο Τζωρτζ Όργουελ με το βιβλίο 1984 και καταλήγει ότι η πολιτική ορθότητα είναι ο σύγχρονος φασισμός. new deal

Μοίρασε το

Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης με αφορμή την πρωτοφανή κύρωση νόμου για την Παιδεία από το γαλλικό κοινοβούλιο, όπου οι λέξεις πατέρας – μητέρα, αντικαθίστανται από το γονέας 1 – γονέας 2, σημειώνει ότι δικαιώνεται ο Τζωρτζ Όργουελ με τον εμβληματικό βιβλίο 1984 και καταλήγει ότι η πολιτική ορθότητα είναι ο σύγχρονος φασισμός και απειλή για τη Δημοκρατία.


Ψηφίσθηκε, από το γαλλικό κοινοβούλιο ο νέος νόμος – πλαίσιο για την παιδεία. Περιλαμβάνει περίπου 1.000 τροπολογίες και επανακαθορίζει το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων. Μια απ’ αυτές, είναι και η αντικατάσταση των λέξεων πατέρας – μητέρα από γονέας 1 – γονέας 2. Τώρα πρέπει να ψηφιστεί και από τη Γερουσία για να ισχύσει.

Το 1984 στην Ευρώπη του 2019

Δυστυχώς, ζούμε τις καταστάσεις που είχε προβλέψει ο Τζωρτζ Όργουελ στο θρυλικό του βιβλίο «1984». Η Αριστερά το είχε μισήσει αυτό το βιβλίο. Γιατί, χωρίς να το λέει, ο Όργουελ περιέγραφε πως φανταζόταν την εξέλιξη των σταλινικών καθεστώτων.

Το Σιδηρούν Παραπέτασμα κατέρρευσε, αλλά η κληρονομιά του φαίνεται, καλά κρατεί! Οι δήθεν φιλελεύθεροι και οπαδοί της πολιτικής ορθότητος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ανακυκλωμένοι αριστεροί. Πολύ πιο επικίνδυνοι από τους ναζί και τους κομμουνιστές. Οι σύγχρονοι φασίστες έχουν ενδυθεί την προβιά του φιλελευθερισμού. Διαστρέφουν πλήρως και παραποιούν την ιστορική ιδεολογία της Δύσεως. Αυτή που της επέτρεψε να νικήσει το ναζισμό και τον φασισμό και να επικρατήσει ιδεολογικώς και πολιτικώς έναντι του κομμουνισμού.

Είναι λογικό τα ορφανά του σταλινισμού να μισούν τον φιλελευθερισμό και την Δημοκρατία γιατί εξόντωσε τους ιδεολογικούς τους πατέρες! Συνιστούν μια αληθινή απειλή κατά της Δημοκρατίας τόσο λόγω όσων κάνουν στο όνομά της όσο και επειδή δικαιώνουν, εξ αντιδιαστολής, τους παραδοσιακούς της εχθρούς τύπου Λεπέν, Όρμπαν, Πούτιν κα. Πολιτικοί καιροσκόποι και δημιουργήματα των media απλώς προσφέρουν νομιμοποίηση και άλλοθι ηγούμενοι αυτού του φασιστικού εσμού των δήθεν φιλελευθέρων.

Πολιτική ορθότητα απειλή ως ο σύγχρονος φασισμός

Σε απάντηση σχετικής αναρτήσεώς μου, στο facebook, έγινε το ακόλουθο σχόλιο:

«Η πολιτική ορθότητα είναι η μεγαλύτερη απειλή κατά της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης που είχαμε ποτέ στον Δυτικό κόσμο. Συνήθως η λογοκρισία επιβάλλεται από ένα καθεστώς με καταναγκασμό, οι δε πολίτες την μισούν. Εδώ είναι οι πολίτες που αυτολογοκρίνονται εθελουσίως.»

Όντως, η πολιτική ορθότητα είναι η μεγαλύτερη απειλή κατά της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης που είχαμε ποτέ στον Δυτικό κόσμο! Όμως, δεν αυτολογοκρίνονται οι πολίτες.

Αντιθέτως, μια οργανωμένη μειοψηφία, αριστερής προελεύσεως, έχει κυριαρχήσει. Ή έχει τόσο αυξημένη επιρροή σε νευραλγικούς τομείς (δικαιοσύνη, παιδεία, media) ώστε να καταφέρνει να δημιουργεί νομικό πλαίσιο ευθέως ή εμμέσως αντίθετο με την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία. Η επιρροή τους είναι τόσο ισχυρή ώστε καταφέρνουν να χρησιμοποιούν τα ίδια τα εργαλεία της Δημοκρατίας εναντίον της. Να επικαλούνται τα ίδια τα Δικαιώματα ενώ τα περιορίζουν.

Πλήρης διαστρέβλωση εννοιών και στρεψοδικία. Είναι ο σύγχρονος φασισμός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου