Μοναδικός στόχος της ιατρικής είναι να απελευθερώσει τον άνθρωπο από τα δεινά της άγνοιας και να μειώσει τον φόβο του απέναντι σε ό,τι τον καταταλαιπωρεί: τον πόνο, το άγχος, τις ενοχλήσεις, την κακή ψυχολογία.
Για να το επιτύχει είναι αναγκασμένη να είναι ανοιχτή στις εξελίξεις και την έρευνα, επειδή οι ασθένειες και οι νοσογόνοι παράγοντες δεν μένουν στάσιμοι και άρα δεν είναι εύκολο να προσδιοριστούν μια κι έξω.
Πώς το κάνει; Εστιάζοντας στη θεραπεία αλλά και στην πρόληψη.
Τι ακριβώς κάνουν η Φυσιορρύθμιση και η Φυσιορρυθμιστική Ιατρική;
Βελτιώνουν τη δυνατότητα γιατρών και επαγγελματιών υγείας να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και χωρίς πιθανές επιπλοκές μια ασθένεια. Η ματιά τους είναι ολιστική. Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ένα πολύπλοκο βιολογικό σύστημα, στο οποίο συνεργάζονται διάφορα υποσυστήματα.
[quote text_size=”small”]
Το νευρικό, το ενδοκρινικό και το ανοσοποιητικό σύστημα επικοινωνούν και συνεργάζονται μεταξύ τους και οποιαδήποτε θεραπευτική επίδραση σε ένα από αυτά προκαλεί αντίδραση και σε όλα τα άλλα.
[/quote]
Η Φυσιορρύθμιση και η Φυσιορρυθμιστική Ιατρική για να φτάσουν σε επιθυμητά επίπεδα αποτελεσματικότητας, χρειάστηκε να κάνουν το ποιο λογικό: να συνθέσουν, δηλαδή να επιστρατεύσουν τα καλύτερα συστατικά από κάθε θεραπευτική μέθοδο. Να φέρουν κοντά διαφορές «σχολές» προσέγγισης μιας ασθένειας (αρχή της συνθετικότητας), επιλέγοντας και φιλτράροντας τις κατακτήσεις τους.
Η Φυσιορρύθμιση, λοιπόν, παντρεύει την Κλασσική Ιατρική με την Κλασσική Ομοιοπαθητική, την Ομοτοξικολογία και τη Σπαγειρική Θεραπευτική με τη Φυτοθεραπεία, τη Μοριακή Βιολογία με την Κβαντική Φυσική, δημιουργώντας ένα σύνθετο μοντέλο φυσικής θεραπευτικής προσέγγισης, ικανό να ανταπροκριθεί σε κάθε ασθένεια αναζητώντας και εξαλείφοντας την πηγή της.